Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Πέθανε ο Γιώργος Ζήκας!

Θλίψη!

20 Δεκεμβρίου 2019 16:13
Πέθανε ο Γιώργος Ζήκας!

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού. Την τελευταία του πνοή άφησε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του τραγουδιού της σχολής της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Ζήκας!

Έχασε την μάχη με την ζωή στα 70 έτη του, αφού υπέστη ανακοπή καρδιάς, μετά από έμφραγμα πηγαίνοντας στο στούντιο του 958 για να δώσει συνέντευξη. Άλλος ένας θάνατος που συγκλόνισε, μετά και τη είδηση ότι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός εκοιμήθη.

Από το 1985 ως σήμερα έχει γράψει περίπου 100 τραγούδια. Στίχους, μουσική. Δεν χτύπησε ποτέ καμιά πόρτα για να βρει ερμηνευτές. Για τον Γιώργο Ζήκα τα πράγματα έγιναν αντίστροφα. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη δισκογραφία.

Πέθανε ο Γιώργος Ζήκας!

Πέθανε ο Γιάννης Κασαπάκης!

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κασαπάκη.

Η είδηση του θανάτου του χτύπησε στο στομάχι όλους όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον κύριο Γιάννη με τη μεγάλη καρδιά, που χάριζε τριγύρω ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

ασθενοφόρο

Όλη η Κρήτη έχει στεναχωρηθεί για αυτό τον θάνατο.

Πηγή: neakriti.gr

Πέθανε ο Έλληνας δημοσιογράφος, Κώστας Λιάπης!

Θλίψη στην Μαγνησία από τον θάνατο του δημοσιογράφου, Κώστα Λιάπη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ώρες μετά και τον θάνατο της ηθοποιού!

Ο Κώστας Λιάπης γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1935 στον «μεγάλο» Αϊ – Γιώργη του Πηλίου.

Είχε συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Η Θεσσαλία», «Ταχυδρόμος» καθώς και εφημερίδες και κυρίως περιοδικά πολιτιστικής καλλιέργειας απ’ όλη σχεδόν τη χώρα με χιλιάδες μικρά και μεγάλα κείμενα, που εκτείνονται από το χώρο του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ως τις περιοχές της λαογραφίας, της ιστορίας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και της κριτική βιβλίου.

Συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, με τους βολιώτικους ραδιοσταθμούς «Βόλος 9,86 FM Stereo, και την «Ορθόδοξη Μαρτυρία» όπου κι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 παιδαγωγικές, ιστορικές και λαογραφικές εκπομπές.

Κώστας Λιάπης θάνατος πέθανε δημοσιογράφος

Ο Κώστας Λιάπης έγραψε 22 βιβλία (ανάμεσα στα οποία το βραβευμένο το 1981 με Α΄ Πανελλήνιο βραβείο «Ώρες του Πηλίου») και 37 ανάτυπα, με θεματολογία την Ιστορία, Λαογραφία, Λογοτεχνία και Γλωσσολογία κι επίκεντρο κυρίως το αγαπημένο του Πήλιο.

Από το 1996 συντονίζει την έκδοση και επιμέλεια των δυο τοπικών περιοδικών «Βίγλα» και «Πλώρη», που συγχωνεύτηκαν από το 2009 στο «Βίγλα – Πλώρη», ενώ από το 2003 ως το 2010 είχε αναλάβει τον συντονισμό έκδοσης και την επιμέλεια του περιοδικού «Μαγνησία» της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση και λειτουργία των δυο τοπικών Μουσείων («Μουσείο Γλύπτη Νικόλα» και «Εκκλησιαστικό Μουσείο του ναού του Αγίου Γεωργίου») αλλά και του «Βαφειάδειου Πολιτιστικού Κέντρου» και του αναξιοποίητου ακόμη ως «Μουσείου Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης».

Είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από την Ιερά Mητρόπολη Δημητριάδος και ποικιλότροπα έχει επίσης τιμηθεί για το έργο του από όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ανείπωτη τραγωδία: Πέθανε 5χρονο αγοράκι!

Πέθανε το κορίτσι του Τζέιμς Μπόντ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share