Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Νέα ανατροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση!

Καταιγιστικές εξελίξεις!

18 Δεκεμβρίου 2019 18:46
Νέα ανατροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση!

Νέα ανατροπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας εισηγήθηκε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και τον φερομένων ως μελών της.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή μόνο του Γ. Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απαλλαγή από τις κατηγορίες για τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους.

Η Αδαμαντία Οικονόμου αγορεύοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως από την αποτίμηση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμμετείχε καθ’ οποιοιδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό των εγκληματικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

undefined

Η εισαγγελέας που ζήτησε την καταδίκη μόνον του Γιώργου Ρουπακιά για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πείστηκε, όπως είπε, για τα στοιχεία που συγκρότησαν το βαρύ κατηγορητήριο και έκρινε ότι τα περισσότερα από αυτά, φωτογραφίες, ναζιστικά συνθήματα, εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών ΧΑ και άλλα, ότι δεν συγκροτούν ποινικώς αξιόλογα ευρήματα που να συνθέτουν το τοπίο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Δίκη Χ.Α.: Τι δήλωσε ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος!

«Ουδέποτε δόθηκε από το Νίκο Μιχαλολιάκο ή από άλλον εντολή για παράνομη πράξη» υποστήριξε ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος συνεχίζοντας την απολογία του στο δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Δίκη Χ.Α.: "Καίγεται" ο Σταμπέλος!

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος άφησε ξεκάθαρες αιχμές για την διαχείριση των οικονομικών της Χρυσής Αυγής αλλά και το διορισμό ημετέρων «ανιψιών και οικογενειών» στο κόμμα. «Όπως σε όλα τα νόμιμα κόμματα έτσι και στη Χρυσή Αυγή έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στο κόμμα για να δουλέψουν ανίψια, οικογένειες...» τόνισε.

Αναφερόμενος εκ νέου στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ο πρώην βουλευτής δήλωσε άγνοια για τους λόγους για τους οποίους ο Γ. Ρουπακιάς προέβη στη δολοφονία του μουσικού και υποστήριξε στη συνέχεια πως κανείς από το κόμμα δεν έδωσε κάποια εντολή για παράνομη πράξη. Όσο για την δήλωση ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από το Ν. Μιχαλολιάκο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αυτή αφορούσε το πολιτικό κόστος.

Κατά την απολογία του ο πρώην βουλευτής ανέφερε πως έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής Οργάνωσης στην Εύβοια. Ωστόσο, όπως είπε: «Από το 2013 μέχρι το 2015 δεν έγινε έλεγχος. ... Ζήτησα να μου πουν που είχαν πάει τα λεφτά. Ακόμη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «αρχηγικό κόμμα» στο οποίο «υπήρχε ιεραρχία όπως και στα άλλα κόμματα».

undefined

Δείτε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Εντάσεις και επεισόδια! Η μητέρα του Παύλου Φύσσα επιτέθηκε στον Αλεξόπουλο!

Ο Ν. Μίχος υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρυσή Αυγή ούτε στρατιωτική εκπαίδευση, καθώς ήταν νόμιμο κόμμα με πολιτική οργάνωση. «Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον... Οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Λαγός...Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και επισήμανε πως υπήρχε «ιεραρχική δομή» στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο αρχηγός στη συνέχεια του Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και τα μέλη.

Μίχος: Υπήρχαν μέλη και καταστάσεις. Κάθε Τοπική λειτουργούσε αυτόνομα...

Εισαγγελέας: Εσείς το λέτε ...

Δείτε επίσης: Χρυσή Αυγή: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πρώην βουλευτών!

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν ενεργοί, στην αφισοκόλληση, τα συσσίτια, τη διανομή ήταν μέλη.

Εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κάποιος μέλος πρέπει να είχε εγγραφή προ του 2009 και να ήταν ενεργός. Τα μέλη της Τοπικής Νίκαιας για παράδειγμα θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την Τοπική μου έστελνα λίστα στα κεντρικά ποια άτομα ήταν μέλη και ποια υποστηρικτές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share