Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Κουκάκι: Σοκ με τα ευρήματα και τις παγίδες που έκρυβαν οι καταληψίες!

Δείτε αναλυτικά!

18 Δεκεμβρίου 2019 14:57
Κουκάκι: Σοκ με τα ευρήματα και τις παγίδες που έκρυβαν οι καταληψίες!

Σοκ έπαθαν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο κτίριο στο Κουκάκι που βρισκόταν υπό κατάληψη καθώς κατά την έρευνά τους εντός του κτιρίου πέραν όλων των άλλων εντόπισαν και παγίδες με βίδες και καρφιά τις οποίες προφανώς πρόκειται να χρησιμοποιούσαν για να αποτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών.

Πόρτα-καταπακτή από κόντρα πλακέ, με βίδες και καρφιά

Στην πίσω πλευρά του κτιρίου στο Κουκάκι, όπου υπάρχει μία στριφογυριστή σιδερένια σκάλα, οι καταληψίες είχαν τοποθετήσει στην κορυφή μία ειδική κατασκευή από κόντρα πλακέ και μεγάλες αιχμηρές βίδες.

κουκάκι

Η κατασκευή, που θυμίζει πόρτα καταπακτής βγαλμένη από τον Μεσαίωνα, είχε τοποθετηθεί εκεί προκειμένου να μην μπορέσουν οι αστυνομικές δυνάμεις να ανέβουν. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότατο τραυματισμό, αφού έκλεινε τη σκάλα και έπεφτε στο κεφάλι οποιουδήποτε προσπαθούσε να περάσει στην ταράτσα.

κουκάκι


Μεσαίωνα θυμίζει η κατασκευή-παγίδα που είχαν φτιάξει οι καταληψίες στο Κουκάκι

Φυλλάδια, σημειώσεις και ασύρματος στο ορμητήριο στο Κουκάκι

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τροχό προκειμένου να παραβιάσουν την πόρτα της κατάληψης στο κτίριο στο Κουκάκι και να μπουν μέσα. Στη συνέχεια, και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, εντόπισαν, εκτός από τις παγίδες, έναν ασύρματο, φυλλάδια με αναρχικό περιεχόμενο και συνθήματα, καθώς και διάφορες σημειώσεις.


Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν μέχρι και τροχό για να μπουν στο κτίριο της κατάληψης
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταλήψεις στο Κουκάκι ήταν τα ορμητήρια των αντιεξουσιαστών στις καταδρομικές επιθέσεις που είχαν πραγματοποιήσει στο παρελθόν εναντίων διμοιριών των ΜΑΤ, αλλά και κατά του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως.

Οι γείτονες μιλούσαν για αστυνομική βία, αλλά ήταν μέλη της κατάληψης!

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν, αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο, επίθεση με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος. Στη συνέχεια, και μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο.

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε λέγοντας πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ.: προφανώς εννοεί τον σύζυγο της καταγγέλλουσας) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Πηγή: iefimerida.gr

Θρίλερ με τον μυστηριώδη θάνατο νεαρής κοπέλας, σε άλσος στο κέντρο της Αθήνας

Έρευνες των αρχών για την ταυτότητά της.​

Θρίλερ με τον μυστηριώδη θάνατο νεαρής κοπέλας στο κέντρο της Αθήνας. Το κορίτσι βρέθηκε καλοντυμένο και περιποιημένο σε άλσος. 'Έρευνες των αρχών για να εντοπιστεί η ταυτότητά της. Μια τραγωδία που έρχεται λίγες ώρες μετά την τραγωδία στην Κάλυμνο!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share