Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Δεν θα κρατήσει για πολύ το "μίνι καλοκαίρι". Έρχεται...": Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση!

18 Δεκεμβρίου 2019 08:39

O Tάσος Αρνιακός στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1 παρουσίασε πως θα είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνοντας πως παρά την καλοκαιρία που επικρατεί αυτές τις ημέρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μικρής έντασης ψυχρή εισβολή από την Παρασκευή 20 του μήνα, αναμένοντας βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους κατά τόπους.

Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει γίνει μια πρόγνωση για τον καιρό που θα επικρατήσει έως και τα Χριστούγεννα αλλά και για τις περιοχές στις οποίες θα χιονίσει.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Καιρός σήμερα: Καλοκαίρι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα!

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές ομίχλες τις βραδινές και πρωινές ώρες, σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας και νότιοι άνεμοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι στο Αιγαίο και μέτριοι έως ισχυροί στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά, λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, όσον αφορά τις μέγιστες τιμές της.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου), 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Καιρός: "Από την Παρασκευή 20/12 έρχεται..."! Ο κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί!

Ο κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των Χριστουγέννων. Ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι έρχεται ψυχρή εισβολή από την Παρασκευή 20/12.

Μπορεί αυτή η εβδομάδα να ξεκίνησε με ζέστη, ωστόσο από την Παρασκευή (20/12) και κυρίως το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επικρατήσει σταδιακά μεσημβρινή κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα.

Αυτό, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα έχει ως αποτέλεσμα να κινηθούν διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα κεντρικά τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας μεταφέροντας ψυχρότερες αέριες μάζες, αλλά και δίνοντας αρκετές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Επειδή θα έχει προηγηθεί ένα διάστημα αρκετά θερμών ημερών, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η δυναμική των συστημάτων κακοκαιρίας, παράγοντας που θα κρίνει και την ένταση της ψυχρής εισβολής που θα λάβει χώρα και, κατ’ επέκταση, πόσο και πού θα χιονίσει. Η εκτίμησή του είναι ότι ορεινές περιοχές -με ένα υψόμετρο τα 1.500 μέτρα περίπου και ίσως και λίγο χαμηλότερα στα βόρεια της χώρας- θα δουν χιόνι.

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές! Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Βροχές έρχονται τις επόμενες μέρες, με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να δίνει όλες τις λεπτομέρειες για τον καιρό τόσο την ημέρα των Χριστουγέννων όσο και για τις επόμενες! Παράλληλα και ο Τάσος Αρνιακός έκρουσε το καμπανάκι κάνοντας λόγο για ψυχρή εισβολή!

Στο σχετικό μήνυμά του, στη σελίδα του στο Faceobook έγραψε:

- Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την περίοδο που διανύουμε στις περισσότερες περιοχές έως και τα τέλη της εβδομάδας αλλά αυτό δεν αφορά όλες τις περιοχές και κυρίως κάποιες... πεδινές και παραθαλάσσιες!!! Μέσα σ' αυτές είναι και η Θεσσαλονίκη οπου μάλλον η συννεφιά και η σχετική ψύχρα θα είναι κυρίαρχες..

- Η εξέλιξη του καιρού έως και τα Χριστούγεννα πολύ γενικά: Πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους κυρίως την Κυριακη και τη Δευτέρα σε συνδυασμό και με πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων αλλά και σταδιακή βελτίωση από την Τρίτη με μικρά μόνο θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα..

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ για την εξέλιξη του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά και για τις μέρες των Χριστουγέννων στο βίντεο:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (18/12) (Video)!

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share