Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απεργία ΜΜΜ: Στάση εργασίας αύριο (17/12)!

Προσοχή!

16 Δεκεμβρίου 2019 15:25
Απεργία ΜΜΜ: Στάση εργασίας αύριο (17/12)!

Ανακοινώθηκε απεργία ΜΜΜ για αύριο Τρίτη (17/12). Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 5 τα ξημερώματα Τρίτης μέχρι τις 9 π.μ. προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Η απόφαση ελήφθη από το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργείας Μετρό Αθηνών), το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/12) με κεντρικό θέμα τη μετακίνηση 20 εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ σε άλλες υπηρεσίες.

Η απόφαση του ΣΕΛΜΑ ήταν ομόφωνη. Να υπενθυμίσουμε ότι αλλάζουν και τα δρομολόγια του προαστιακού ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς!

Προσοχή! Αλλάζουν δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ!

Αλλάζουν δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ έως τις 18 Νοεμβρίου, λόγω επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου!

Τραγωδία: Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό! 13 νεκροί! (photos)

Συγκεκριμένα, λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της 46ης επετείου του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και με στόχο την ενημέρωση του επιβατικού κοινού και την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, από την Πέμπτη 14/11/2019 στις 06:00 έως την Δευτέρα 18/11/2019 στις 06:00.

Ριζικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό!

Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό ετοιμάζει η νέα διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Βίντεο-σοκ: Λιποθύμησε στην αποβάθρα του μετρό και έριξε γυναίκα στις ράγες!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο Γιώργος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, με τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις γραμμές του μετρό θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

"Πράσινο φως" για τη γραμμή 4 του Μετρό! Ποιες περιοχές θα καλύπτει;

Επιπλέον, θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις στη λειτουργία του μετρό που θα συμβάλλουν στην οικονομική τόνωση του εμπορικού κέντρου.

Οι βασικές αλλαγές στο μετρό

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμόπουλος, ένα από τα μέτρα για το μετρό αφορά στην παράταση της λειτουργίας του κατά την εορταστική περίοδο και σε άλλες μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στοχεύει στην αύξηση των δρομολογίων και τις Κυριακές, για τη στήριξη του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.

Αναλυτικά οι 5 «ειδήσεις» για το μετρό της Αθήνας:

  • Ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού του στόλου των οχημάτων 8ης παραλαβής της Γραμμής 1 (κατασκευής του 1985),
  • Δρομολογείται η απόκτηση επτά (7) διερευματικών συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Αθήνας,
  • Βελτιώθηκε (και θα συνεχίσει να βελτιώνεται) η συχνότητας των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής
  • Παρατείνεται η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για την διευκόλυνση και οικονομική μετάβαση των πολιτών σε αυτές αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.
  • Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» το σενάριο ότι οι αλλαγές στο ωράριο του μετρό θα τεθούν σε εφαρμογή ήδη από τα προσεχή Χριστούγεννα.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share