Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βόμβα στου Ζωγράφου: «Θα μπορούσε να είχε προκαλέσει νεκρό»! (Video)

Περιείχε καρφιά και πυρίτιδα! Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

16 Δεκεμβρίου 2019 15:21
Βόμβα στου Ζωγράφου: «Θα μπορούσε να είχε προκαλέσει νεκρό»! (Video)

Νέες διαστάσεις μετά τον εντοπισμό του εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα, Ζωγράφου δίνει η πληροφορία ότι στον μηχανισμό που εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη οι δράστες είχαν τοποθετήσει πυρίτιδα, καθώς επίσης και δεκάδες καρφιά!

Η παρουσία των καρφιών δείχνει ότι οι άγνωστοι που άφησαν το κουτί με τον μεταλλικό σωλήνα, μέσα στον οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά ή ακόμα και θύματα.

Το σημείο εξάλλου που είχαν αφήσει το κουτί -σε τοιχίο μέσα από την Πανεπιστημιούπολη- κοντά στην περιοχή που σταθμεύει το όχημά του ή τη μοτοσικλέτα του ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκδοχή αυτή.

Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα είναι το γιατί δεν υπήρξε προειδοιποιητικό τηλεφώνημα για έναν μηχανισμό που είχε καρφιά, ρολόι, πυρίτιδα και ένα μπουκάλι με συνδεσμολογία που, κατά πληροφορίες, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργάνωσεις.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι τρία:

  1. το πρώτο θέλει τους δράστες να μην ήθελαν να ειδοποιήσουν τις αρχές με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα «τυφλό» χτύπημα
  2. το δεύτερο θέλει να τους «νίκησαν» οι συγκυρίες. Να άφησαν, δηλαδή, το κουτί στο τοιχίο και να το είδε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου πριν να προλάβουν να κάνουν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα
  3. το τρίτο σενάριο -που συγκεντρώνει και τις μικρότερες πιθανότητες- είναι ο μηχανισμός να μην μπορούσε να εκραγεί καθώς στόχος των δραστών ήταν απλά να στείλουν μήνυμα ότι έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα και να κατασκευάσουν έναν τέτοιο μηχανισμό και να τον αφήσουν «κάτω από τη μύτη» των αρχών, δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Έκαψαν ΑΤΜ στου Ζωγράφου! Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν!

Τον τελευταίο καιρό είναι συχνό φαινόμενο να γίνονται επιθέσεις σε ΑΤΜ αυτήν την φορά έγινε στου Ζωγράφου! Το μηχάνημα από την φωτιά κάηκε ολοσχερώς! Να σας θυμίσουμε και την έκρηξη που έγινε σε ΑΤΜ στην Κερατέα!

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν στόχο να πάρουν χρήματα, παρά μόνο να προκαλέσουν υλικές ζημιές. Μετά την εμπρηστική επίθεση διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση με τις Αρχές να ερευνούν το περιστατικό προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μάλιστα οι δράστες προτού προχωρήσουν στην καταστροφή του ΑΤΜ έσπασαν την κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο σημείο για να να μην αφήσουν πίσω τους οπτικό υλικό από την εμπρηστική επίθεση.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Ζωγράφου! Νεκρή μια γυναίκα!

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στου Ζωγράφου τα ξημερώματα της Τετάρτης, και από τις φλόγες βρήκε τραγικό θάνατο μια γυναίκα, την οποία βρήκαν αναίσθητη οι πυροσβέστες!

Δείτε επίσης: Φωτιά στο Περιστέρι! Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες!

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, που έμενε μαζί με την κόρη της, έφερε εγκαύματα και εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός της.

«Ακούσαμε μια φωνή, βοήθεια καίγομαι» είπε κάτοικος της περιοχής, ενώ άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας είπαν στο πως άκουσαν κρότους και κραυγές βοήθειας από τις δυο γυναίκες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα στην οδό Ηγήμονος και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share