Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Σοκάρουν οι δηλώσεις των δραστών μέσα από τη φυλακή! (Video)

«Έβαλα πρώτη, έβαλα ταχύτητα και...»

16 Δεκεμβρίου 2019 08:28
Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Σοκάρουν οι δηλώσεις των δραστών μέσα από τη φυλακή! (Video)

Σοκάρουν τα όσα δήλωσαν μέσα από τη φυλακή, οι δύο δράστες που κατηγορούνται για το έγκλημα της 73χρονης γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους.

Οι κατηγορούμενοι περιέγραψαν στο δελτίο ειδήσεων του STAR τον τρόπο με τον οποίο αποπειράθηκαν να τη ληστέψουν αλλά και πως την πάτησαν με το αυτοκίνητο.

«Ζητάμε ένα συγγνώμη από την οικογένεια τους, πρώτα ζητάμε συγγνώμη από τον ίδιο από τον άνθρωπο και μετά από τον γιο του και όλη την οικογένειά του. Ζητάμε συγγνώμη, δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε αυτό το πράγμα. Είχαμε σκοπό μόνο την αλυσίδα να πάρουμε» είπε ο ένας από τους δυο Ρομά.

«Εκεί που κατέβηκα κάτω να πάω να πάρω την αλυσίδα, φωνάζω "καλέ κυρία". Η κυρία βγήκε έξω κοντά στο αυτοκίνητο και μετά εκεί που πήγα να πάρω την αλυσίδα, έκανα τρία βήματα πίσω. Με έχει ζορίσει, πήγε να με πιάσει από την μπλούζα και έκανα τρία βήματα πίσω. Μετά ακούσαμε φωνές», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι δεν κατάλαβαν ότι πέρασαν με το αυτοκίνητο τους πάνω από την 73χρονη γυναίκα, σκοτώνοντας την αλλά ότι το έμαθαν από τις... ειδήσεις.

«Δεν την είδα κάτω την κυρία. Ήταν κάτω. Και έβαλα πρώτη, έβαλα ταχύτητα και έφυγα. Και μετά είδαμε στην τηλεόραση ότι έγινε αυτό το συμβάν».

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Εντάσεις έξω από τα δικαστήρια! "Φτου σας φονιάδες"!

Στα δικαστήρια Κορίνθου όπου βρέθηκαν για την απολογία τους, ο 26χρονος και ο 28χρονος Ρομά, οι οποίοι κατηγορουνται για την δολοφονία της 73χρονης γυναίκας έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κλίμα ήταν τεταμένο και δεν έλειψαν οι εντάσεις!

Οι καταθέσεις των δύο Ρομά για το έγκλημα έχουν συγκλονίσει. Οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 26 ετών, παραδόθηκαν στην Αστυνομία στα Μέγαρα, μετά από διαπραγματεύσεις τριών ημερών και ομολόγησαν την πράξη τους

Οι δύο καθ' ομολογία δράστες της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα Κορίνθου και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι δύο Ρομά ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον εισαγγελέα για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα δικαστήρια τους αποδοκίμασε έντονα. Εκείνοι, με κουκούλες στα πρόσωπα και χειροπέδες στα χέρια, μπήκαν στο δικαστικό μέγαρο κάτω από δρακόντεια μέτρα..

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ανατριχιαστικά για το πώς έχασε τη ζωή της η ηλικιωμένη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους. "Ρε...την πάτησα την γυναίκα!" είπε ένας από του δύο όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, οι δύο δράστες εντόπισαν την άτυχη γυναίκα ενώ βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά. Εκεί παρατήρησαν στο λαιμό της 73χρονης μια χρυσή αλυσίδα. Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να της την αφαιρέσουν.

Έτσι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους το ζευγάρι και στάθμευσαν έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άνδρας, βρισκόταν έξω από αυτό και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, έβαλαν μπροστά το αυτοκίνητο.

Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες της 14-12-2019 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, «κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν στη σορό εντυπώματα από ελαστικά αυτοκινήτου και επιπλέον στο έδαφος μια κομμένη αλυσίδα λαιμού.

Από το προανακριτικό υλικό που συλλέχτηκε προέκυψε ότι οι δράστες μετέβησαν και αποχώρησαν από το σημείο με αυτοκίνητο, ασημί χρώματος.

Από την πρόοδο των ερευνών, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων, που συλλέξαμε, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Απογευματινές ώρες χθες 13-12-2019, τα προαναφερόμενα άτομα εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες.

Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες».

Το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share