Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά σε κτίριο στην Ερμού!

Ευτυχώς ήταν εγκαταλελειμμένο!

15 Δεκεμβρίου 2019 08:30
Φωτιά σε κτίριο στην Ερμού!

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα σε ακατοίκητο κτίριο στην διασταύρωση Ερμού και Πιτακού.

Πυροσβεστικές δυνάμεις βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και έσβησαν τα φωτιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην κατάσβεση πήραν μέρος 8 οχήματα και 20 πυροσβέστες, ενώ μέσα στο κτίριο υπήρχε ένας άνθρωπος, τον οποίο και έβγαλαν έγκαιρα.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές διάσωσης των ενοίκων της μονοκατοικίας!

Από θαύμα σώθηκαν οι ένοικοι της τριώροφης μονοκατοικίας στο Μαντούκι Κέρκυρας, όπου ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Παρασκευής. Έχουμε βίντεο ντοκουμέντο από τις δραματικές στιγμές διάσωσης.

Οι ένοικοι σώθηκαν μετά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των ανδρών της πολιτικής προστασίας του δήμου Κέρκυρας.

Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να τυλίξει στις φλόγες το παλιό αρχοντικό με συνέπεια να κινδυνέψουν οι ένοικοί της. Στην απόγνωσή της μία γυναίκα, που έμενε στον τρίτο όροφο μόλις αντιλήφθηκε τις φλόγες να "καταπίνουν" το σπίτι της, πήδηξε με το 13χρονο κοριτσάκι της στο κενό.

Η γυναίκα έκανε βουτιά αγκαλιά με το κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του φλεγόμενου κτιρίου για να σωθούν. Μάλιστα, για να το προστατέψει από την πτώση, το τύλιξε με το σώμα της με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη θωρακική χώρα. Το παιδί ωστόσο σώθηκε χωρίς να τραυματιστεί, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Βαρκελώνη: Τεράστια φωτιά σε χημικό εργοστάσιο!

Τεράστια φωτιά ξέσπασε στην Βαρκελώνη, σε εργοστάσιο, και οι αρχές της Καταλονίας έσδωσαν εντολή για εκκένωση της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι άλλη μια φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Νέο Ηράκλειο σε διαμέρισμα, από την οποία τραυματίστηκε η ηλικιωμένη ένοικος. Για την πυρκαγιά στην Βαρκελώνη δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς!

Το χημικό εργοστάσιο που βρίσκεται έξω από τη Βαρκελώνη αφού πυρκαγιά ξέσπασε στην εγκατάσταση και σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως 28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σημειώθηκε στο εργοστάσιο βιομηχανικής ανακύκλωσης του ομίλου Grupo Ditecsa στο Μοντόρνες ντελ Βάγες.

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους στην περιοχή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για να μην εισπνεύουν τις αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά και απομάκρυναν όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, το οποίο ανακυκλώνει βιομηχανικούς διαλυτες.

Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν επιτόπου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφερειακής κυβέρνησης.

Η υπηρεσία πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές τι ακριβώς καίγεται στο εργοστάσιο, όμως έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο της περιφέρειας για την αντιμετώπιση χημικής έκτακτης ανάγκης.

Στον λογαριασμό της καταλανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Twitter βλέπουμε εικόνες που απεικονίζουν το εργοστάσιο να έχει παραδοθεί στη φωτιά και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να κρύβουν τον ουρανό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share