Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία: Ποια δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται;

Δείτε αναλυτικά!

14 Δεκεμβρίου 2019 19:50
Κακοκαιρία: Ποια δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται;

Η κακοκαιρία επηρέασε από το πρωί του Σαββάτου τα δρομολόγια των πλοίων, καθηλώνοντάς τα στα λιμάνια.

Τα προβλήματα επηρέασαν και τον αγώνα βόλεϊ Πανναξιακός- Παναθηναϊκός, ο οποίος ακυρώθηκε διότι δεν υπήρχε ανταπόκριση με το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση κανονικά θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου.
Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Ρίο-Αντίρριο.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Απαγορευτικό απόπλου: Δεμένα τα πλοία από Πειραιά και Ραφήνα!

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της κακοκαιρίας "Ετεοκλής". Απαγορευτικό για Κυκλάδες από Πειραιά και Ραφήνα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ για Αργοσαρωνικό φεύγουν μόνο τα συμβατικά πλοία.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες. Επίσης, δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια Κυλλήνη- Κεφαλονιά.

Καλό είναι οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Έκτακτο δελτίο καιρού

Το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ, εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (14-12-2019)

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, αναμένεται να επηρεαστούν:

Α) από τις πρώτες πρωινές ώρες η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία,

Β) από τις πρωινές ώρες η ανατολική Στερεά και οι Κυκλάδες,

Γ) από το μεσημέρι η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Θράκη

Δ) από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019).

2. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν:

Α) στα δυτικά από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (13-12-2019), νότιοι νοτιοδυτικοί 8, που τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 10 μποφόρ και σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019) θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.

Β) στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019), νότιοι 8, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

3. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν το Σάββατο (14-12-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share