Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Αχαΐα: Yπερχείλιση του ποταμού Πείρου! Άγγιξε τα όρια ασφαλείας!

Σε επιφυλακή οι αρχές!

14 Δεκεμβρίου 2019 18:30
Αχαΐα: Yπερχείλιση του ποταμού Πείρου! Άγγιξε τα όρια ασφαλείας!
Follow us on Google News

Το ύψος της στάθμης του νερού στον ποταμό Πείρο, στην Αχαϊα, έχει ανέβει επικίνδυνα, αγγίζοντας τα όρια ασφάλειας, κάτι που κάνει τις αρχές να ανησυχούν!

Άλλες ανησυχητικές καταστροφές που έπληξαν την χώρα, σημειώθηκαν στην Ηλεία, αφού κόπηκε δρόμος και παρεμποδίστηκε η κυκλοφορία για λίγες ώρες, αλλά και στην Άρτα, όπου έπεσε βράχος πάνω σε σπίτι!

Ορατός διαφαίνεται ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού, στο Δήμο της Δυτικής Αχαϊας, στο ύψος της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας – Πυροσβεστικής και Δημάρχου Δυτ. Αχαϊας.

Αχαΐα: Yπερχείλιση του ποταμού Πείρου!

Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και μόλυνση σε ποταμό της Ελλάδας!

Έγιναν καταγγελίες για μεγάλη περιβαλλοντική καταστορφή αλλά και μόλυνση σε ποταμό της χώρας! Τι αναφέρουν οι καταγγελίες για τον ποταμό Άρη στην Καλαμάτα;

Χρόνια υπάρχουν σημεία που πετάνε σκουπίδια ή υπάρχουν λύματα κάτι που μολύνει περισσότερο το ποτάμι! Απίστευτο: Ο ποταμός Πηνειός "στέρεψε"! (Video)

Στο σχετικό έγγραφό του προς το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, σημειώνει:

Καλαμάτα ποταμός Άρης μόλυνση

“Στον ποταμό Αρι καταλήγουν λύματα (κατσίγαρος – λιόσμος) από τη λειτουργία των ελαιοτριβείων ή άλλων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει οικολογική καταστροφή. Συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε ότι το νερό του ποταμού είναι μαύρο, υπάρχει έντονη δυσοσμία και παρατηρήθηκαν νεκρά ψάρια και πτηνά.

Παρακαλούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα αυτοψία στον ποταμό και να γίνει έλεγχος στα ελαιοτριβεία, καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή της μόλυνσης”.

Φρίκη στην Καλαμάτα: Πήγαν για εκταφή και... άρχισαν να ουρλιάζουν με αυτό που αντίκρισαν!

Σοκ έπαθε μια οικογένεια από την Καλαμάτα όταν πήγε να κάνει την εκταφή του πατέρα της αλλά βρέθηκαν με μια μεγάλη έκπληξη! Όταν πήγαν στο νεκροταφείο αντίκρισαν κάτι που τους πάγωσε! Φρίκη στο Ναύπλιο: Βρέθηκε σε νεκροταφείο νεκρό έμβρυο μέσα σε σακούλα!

Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι για την ίδια υπόθεση και με την ίδια κατηγορία, ένοχος και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό (καθώς η έφεση εκδικάσθηκε τον Απρίλιο, πριν δηλαδή από τις αλλαγές στου νόμου τον Ιούλιο) έχει κριθεί ένας 61χρονος, ενώ του είχε επιβληθεί η ίδια ποινή και από τα δύο δικαστήρια: φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή.

Τι σοκαριστικό όμως συνέβη; Μια οικογένεια από την Βαλύρα Μεσσηνίας κλήθηκε για την εκταφή του πατέρα της

Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για περιύβριση νεκρού, αναφορικά με περιστατικό που είχε συμβεί το 2013 στη Βαλύρα, και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση ενός έτους με 3ετή αναστολή.

Νεκροταφείο Καλαμάτα εκταφή

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, έπειτα από περίπου 11 χρόνια ταφής σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο της Βαλύρας η οικογένεια ειδοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τον ιερέα να προχωρήσουν σε εκταφή του πατέρα τους, καθώς υπήρχε σοβαρό πρόβλημα χώρου.

Η οικογένεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα και συνεννοήθηκε με τον 73χρονο, με τον οποίο ήταν γνωστοί, για την εκταφή, καθώς, όπως τους είπε, γνώριζε άνθρωπο που κάνει τέτοιες εργασίες.

Κανονίστηκε, λοιπόν, η ημέρα της εκταφής, ενώ η οικογένεια τον εφοδίασε με τα απαραίτητα (κυτίο φύλαξης οστών κ.λπ.).

Τραγικό: Άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νεκροταφείο!

Μία ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ο 73χρονος ειδοποίησε την οικογένεια ότι μαζί με τον 61χρονο προχώρησαν σε εκταφή και φύλαξη των οστών στο οστεοφυλάκιο, καθώς είχαν βρει χρόνο και όλα είναι εντάξει.

Δύο ημέρες αργότερα, όμως, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ειδοποίησε την οικογένεια. Έκπληκτοι ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς ότι μία Ρομά είχε πάει στο σκουπιδότοπο της Βαλύρας ψάχνοντας για σίδερα.

Εκεί εντόπισε ένα χαρτοκιβώτιο και όταν το άνοιξε, βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα: Είδε τη μισή σορό ενός άντρα, από τη μέση και πάνω. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και η οικογένεια αναγνώρισε το δικό της άνθρωπο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share