Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καλλιέργεια κάνναβης: Η νέα επιχειρηματική μόδα!

Μήπως τελικά συμφέρει η αποποινικοποίηση;

12 Δεκεμβρίου 2019 17:41
Καλλιέργεια κάνναβης: Η νέα επιχειρηματική μόδα!

Παλαιότερα είχε τεθεί επί τάπητος το θέμα για την αποποινικοποίηση της κάνναβης σε συζητήσεις στη Βουλή μιας και πολλοί ήταν οι Έλληνες που θα ήθελα να καλλιεργήσουν το "θαυματουργό" φυτό όπως οι ίδιοι λένε. Ναι, έχει αποδειχθεί πως κάποια έλαια που προέρχονται από το συγκεκριμένο φυτό, αλλά πόσο θα μπορέσει να διατηρηθεί μια τέτοιου είδους καλλιέργεια σε νόμιμα πλαίσια;

Ωστόσο, το Athensmagazine.gr σας είχε παρουσιάσει τις χώρες στις οποίες έχει αποποινικοποιηθεί η κάνναβη.

Το ερώτημα πλέον είναι (ίσως και διαπίστωση) πως η καλλιέργεια κάνναβης το πιο πιθανό είναι να είναι μια συμφέρουσα επιχειρηματική ιδέα.

Έσοδα ενός δισ. δολαρίων αναμένουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πολιτεία της Ουάσινγκτον από τους φόρους της πώλησης μαριχουάνας. Η αμερικανική πολιτεία αποφάσισε πριν λίγους μήνες την αποποινικοποίηση της κάνναβης, για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από το εμπόριό της.

Την πρώτη χρονιά μετά την αποποινικοποίηση της κάνναβης, η Ουάσιγκτον συνέλεξε 67,5 εκατ. δολάρια από φόρους, που κατευθύνθηκαν απευθείας στις υπηρεσίες υγείας. Μέχρι το τέλος του χρόνου, υπολογίζει να αντλήσει περίπου 154,6 εκατ. δολάρια. Ενώ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους, η Ουάσιγκτον είχε ήδη συλλέξει 37,6 εκατ. δολάρια.

Ως το 2019 υπολογίζεται ότι τα έσοδα από μαριχουάνα θα αυξάνονται κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι το 2017 θα αντληθούν 267 εκατ. δολάρια, 333 εκατ. δολάρια το 2018 και 369 εκατ. δολάρια το 2019. Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε...

Σοκ: Καλόγριες έγιναν πάμπλουτες γιατί πουλούσαν κάνναβη!

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολλή συζήτηση διεθνώς για τις εναλλακτικές χρήσεις που μπορεί να έχει η κάνναβη στην καθημερινότητα, αλλά και για την ανακούφιση που μπορεί να προσφέρει σε χρόνια πάσχοντες, μέσα από ειδικά σκευάσματα. Εφόσον, δε, σε ορισμένα κράτη του κόσμου, η καλλιέργειά της είναι και νόμιμη, τι θα μπορούσε να σταματήσει μερικές καλόγριες από το να στήσουν επιχείρηση καλλιέργειας και πώλησης προϊόντων από το εν λόγω φυτό; Μάλλον τίποτα, ούτε ο ίδιος ο Θεός!
Πιο συγκεκριμένα, η καλόγρια Kate Meeusen στις ΗΠΑ σκέφτηκε το 2011 ότι θα ήταν καλό να ασχοληθεί με την καλλιέργεια νόμιμης κάνναβης και την παραγωγή προϊόντων από αυτή και μοιράστηκε την ιδέα της με μερικές ακόμη μοναχές. Έτσι, έκαναν τη σκέψη τους πράξη, ξεκινώντας την επιχείρηση με μόλις 12 φυτά. Σήμερα, έχουν καταφέρει και κάνουν μεγάλες εξαγωγές, αποκομίζοντας έως και ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.

«Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι ακόμα κολλημένο στο 1950 και δεν βλέπει με καλό μάτι, την δημιουργία προϊόντων από κάνναβη. Αυτά όμως μπορούν να βοηθήσουν, εκτός των άλλων, αρκετό κόσμο να αντιμετωπίσει τις εξαρτήσεις του. Μέχρι στιγμής, εκτός από το να βγάζουμε λάδια, έχουμε βοηθήσει 8 άτομα που ήταν εθισμένα στο αλκοόλ και όχι μόνο. Όλοι τους ένιωσαν καλύτερα», δήλωσε η Meeusen στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την συγκεκριμένη επιχείρηση.
«Μέσα στα επόμενα χρόνια σκοπεύουμε να έχουμε ένα εργοστάσιο παρασκευής σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Θα κάνουμε και συνεργασίες με το Χόλιγουντ, καθώς αποτελεί το... μεγάφωνο, προκειμένου να φτάσει η φωνή μας σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε η μοναχή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share