Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει η πρώτη έγχρωμη μπαλαρίνα στο θρυλικό "Καρυοθραύστη"!

Έγραψε ιστορία στο χώρο του κλασσικού χορού!

11 Δεκεμβρίου 2019 12:14
Συγκλονίζει η πρώτη έγχρωμη μπαλαρίνα στο θρυλικό

Είναι 11 χρονών, είναι αξιολάτρευτη, είναι έγχρωμη και γράφει ιστορία στο χώρο του κλασσικού μπαλέτου.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της παράστασης που ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μια έγχρωμη χορεύτρια και αυτό σίγουρα αποτελεί θέμα συζήτησης.

Ένα ακόμη θέμα συζήτησης στον τομέα του χορού που το Athensmagazine.gr σας είχε παρουσιάσει ήταν αυτή η γιαγιά 102 ετών που δεν θα πάψει ποτέ να χορεύει!

Η 11χρονη Σάρλοτ παρακολουθεί μαθήματα χορού στην Σχολή Αμερικανικού Μπαλέτου στη Νέα Υόρκη και νιώθει πολύ περήφανη για το κατόρθωμά της να παίζει στον θρυλικό "Καρυοθραύστη". Χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στην New York Times είπε: " Είναι υπέροχο να εκπροσωπούμε όλους τους πολιτισμούς. Μπορεί στο κοινό να υπάρχει κάποιο παιδί που βλέποντας αυτό το θέαμα να πει μέσα του πως κι εκείνο μπορεί να τα καταφέρει".

Η φετινή παραγωγή του "Καρυοθραύστη" φέρνει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία του χορού μιας και οι νεαροί ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν διαφέρουν από τα στερεότυπα. Εκτός από τη Σάρλοτ, στο θίασο υπάρχει ο πρίγκιπας της ο οποίος είναι μισός Κινέζος, μια νεαρή με καταγωγή μισή από την Κορέα και μισή από την Ελλάδα και ένας ακόμη Ασιάτης.

Η Σάρλοτ δήλωσε πως πρότυπό της είναι η Μίστι Κοουπλάνντ η οποία ήταν η πρώτη μαύρη χορεύτρια στο American Ballet Theatre το 2015. Σίγουρα, λοιπόν η νεαρή χορεύτρια θα ένιωσε μεγάλη περηφάνια όταν το είδωλό της πόσταρε μια φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η 11χρονη χορεύτρια - πρότυπο συμπλήρωσε στη συνέντευξή της πως όταν χορεύει νιώθει ελεύθερη ενδυναμωμένη και πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν χορεύει και η δήλωσή της αυτή μας έκανε να βουρκώσουμε!

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και θα συνεχιστεί έως τις 5 Ιανουαρίου.

Η πρώτη περφόρμερ με προσθετικό πόδι εμφανίζεται σε διάσημο καμπαρέ! (Video)

Ένα φουτουριστικό σόου στο διάσημο καμπαρέ του Παρισιού, το Crazy Horse, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, προκαλεί ενδιαφέρον για την ιδιαιτερότητά του: η περφόρμερ δεν είναι απλά μια ωραία γυναίκα. Είναι μια ωραία γυναίκα με προσθετικό πόδι.

Βρετανίδα μοντέλο, γεννημένη στην Λετονία επί σοβιετικής κυριαρχίας η Βικτόρια Μοντέστα αποφάσισε στα 20 της, για "ιατρικούς και ψυχολογικούς λόγους", όσο και για "να βελτιωθεί η κινητικότητά της και να διασφαλιστεί η μελλοντική της υγεία", να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό από το γόνατο και κάτω, του ενός ποδιού της το οποίο απέκτησε μια δυσμορφία κατά τη γέννησή της.

Στην πρεμιέρα του σόου της η Μοντέστα, πλαισιωμένη από ημίγυμνες χορεύτριες, παρουσίασε την νέα της παράσταση με τίτλο "Πρωτότυπο", αλλάζοντας κοστούμια, μίνι φορέματα αλλά και προσθετικό πόδι - από ένα μαυρόασπρο κωνικό μέχρι ένα διακοσμημένο με μικρούς κρυστάλλους.


Σε συνέντευξή της που έδωσε στο AFP πριν από την πρεμιέρα η Μοντέστα, αναφερόμενη στην απόφασή της να ακρωτηριάσει το πόδι της, είπε: "Το σώμα μας είναι το μοναδικό πράγμα που μας ανήκει πραγματικά...ήταν ζήτημα επιβίωσης που έκανε τη ζωή μου πιο γεμάτη και χαρούμενη".

Αναφορικά με το σόου που παρουσιάζει στο Crazy Horse η ίδια σχολίασε: "Θα εξερευνήσω διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς μου σε αυτήν την παράσταση".

Το βίντεο αυτό έγινε viral στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το είδαν 16 εκατομμύρια φορές στην σελίδα στο Facebook του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4. Αυτό ήταν που της χάρισε δημοσιότητα γιατί, όταν είχε κυκλοφορήσει το πρώτο της σινγκλ το 2012, το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής βιομηχανίας την είχε αγνοήσει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share