Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Αιγαίο!

Νέος εφιάλτης!

11 Δεκεμβρίου 2019 11:31
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Αιγαίο!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και στην Κάσο, δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 5,5 Ρίχτερ, όμως μετά από λίγα λεπτά προέβη σε διόρθωση, δίνοντας τον σεισμό στα 5,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και στα 38 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εκτιμήθηκε στα 27,1 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Κρήτη, καθώς και στην Κάσο και την Κάρπαθο. Ιδιαίτερα, όμως, στην Κάρπαθο, η αίσθηση της δόνησης ήταν μεγαλύτερη. Για τον λόγο αυτόν, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν προληπτικό έλεγχο για τυχόν βοήθεια.

Σεισμός τώρα στην Ναύπακτο!

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση 3 ρίχτερ έγινε λίγο πριν τις 10 το πρωί κοντά στη Ναύπακτο, λίγες ώρες μετά τον πρωινό σεισμό που ταρακούνησε και την Αττική!

Ο σεισμός των 3 ρίχτερ έγινε στις 09:48 και είχε εστιακό βάθος 4,1 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο ήταν 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ναυπάκτου.

Δύο ισχυροί σεισμοί στην Τουρκία!

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ (22:14) της Τρίτης, 10/12/2019, στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού είναι στα 5,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων και 10 λεπτά αργότερα σημειώθηκε άλλος σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ!

Να υπενθυμίσουμε ότι 24 σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο νησί της Κρήτης μέσα σε τρεις ημέρες, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!

Αναστάτωση επικρατεί στην γειτονική χώρα.Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται στα 24 χιλιόμετρα δυτικά του Μπαλικεσίρ.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για ζημιές ή για νεκρούς και τραυματίες.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αλβανία: Η λίστα με τα ονόματα των νεκρών!

Σεισμός 4,6 στην Κρήτη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share