Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Είδηση σοκ: Νεκρός σε ηλικία 34 ετών ο Πιτ Φρέιτις!

Τραγωδία!

11 Δεκεμβρίου 2019 08:47
Είδηση σοκ: Νεκρός σε ηλικία 34 ετών ο Πιτ Φρέιτις!

Ο Πιτ Φρέιτις, ο εμπνευστής του πιο viral challenge στα social media, το Ice Bucket Challenge, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών. Ο πρώην σταρ του κολεγιακού μπέιζμπολ έπασχε από τη νόσο του Λου Γκέριγκ ή αλλιώς τη νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS ή Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis). Μια τραγική είδηση που έρχεται να ταράξει την showbiz λίγο μετά και τον θάνατο αγαπημένης τραγουδίστριας!

Διαγνώστηκε με τη νόσο το 2012 σε ηλικία 27 ετών. Ένας από τους στόχους της πρόκλησης με το κουβά με το παγωμένο νερό ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο μέσα από κάτι διασκεδαστικό ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την επιστημονική έρευνα της νόσου και την αντιμετώπισή της.

Ο Πιτ πέθανε περιστοιχισμένος από τους συγγενείς του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα. «Ο Πιτ ήταν πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο. Αντλούσαν δύναμη από το δικό του κουράγιο και την αποφασιστικότητά του. Ήταν γεννημένος αρχηγός», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οικογένειας του Φρέιτις. Πράγματι το Ice Bucket Challenge έγινε ανάρπαστο, κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές και βοήθησε στη χρηματοδότηση ερευνών για τη νόσο.

Θρήνος! Έχασε την μάχη με την μηνιγγίτιδα το 5 μηνών βρέφος!

Δεν τα κατάφερε τελικά το βρέφος που πάλευε με την μηνιγγίτιδα. Το πέντε μηνών μωρό είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο αρχικά σε νοσοκομείο στη Μυτιλήνη και από εκεί μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Ο θάνατος του έχει σοκάρει το πανελλήνιο...

Άλλο ένα κρούσμα είχε εντοπιστεί στο Ηράκλειο, όταν μεταφέρθηκε με ιογενή μηνιγγίτιδα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, ένα τρίχρονο παιδί. Η υπόθεση του είχε καλύτερη κατάληξη.

Το άτυχο μωρό είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα και η κατάσταση της υγείας του ήταν ήδη βαριά. Γι’ αυτό και διακομίστηκε στην πρωτεύουσα, όπου τελικά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το Open, ο τύπος της μηνιγγίτιδας δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο φαίνεται να είναι τύπος Β, ο οποίος δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει και δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε επίσης στην Αθήνα, για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί...

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share