Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια μητέρα ακρωτηριάστηκε από έναν καρχαρία...απέκτησε ξανά το χέρι της για να παίζει με τα παιδιά της!

Μια αληθινή ιστορία!

10 Δεκεμβρίου 2019 15:43
Μια μητέρα ακρωτηριάστηκε από έναν καρχαρία...απέκτησε ξανά το χέρι της για να παίζει με τα παιδιά της!

Η Τίφανι Τζόνσον ακρωτηριάστηκε τον Ιούνιο του 2017, μετά από επίθεση καρχαρία, ενώ βρισκόταν διακοπές στις Μπαχάμες. Μετά τον ακρωτηριασμό του χεριού της, δεν μπορούσε ούτε να φροντίσει ούτε εκείνη αλλά ούτε την οικογένεια της. Ύστερα από καιρό αποκτά πρόσθετο χέρι και μπορεί να παίξει ξανά με τα παιδιά της!

Πολλές είναι οι ιστορίες που συγκινούν. Μια ακόμα αληθινή ιστορία είναι αυτή μιας κοπέλας στην Βρετανία που αναγκάστηκε να κουβαλήσει το ακρωτηριασμένο χέρι της μέχρι το ασθενοφόρο, μετά από ένα σοκαριστικό τροχαίο που είχε στο Μεξικό. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Τίφανι...

Η επίθεση έγινε στον ωκεανό ενώ κατευθυνόταν προς το κρουαζιερόπλοιο, για να συναντήσει τον άνδρα και τα παιδιά της. Την άρπαξε από το δεξί της χέρι και την τράβηξε μέσα στο βυθό, με αποτέλεσμα να της κόψει το χέρι από τον αγκώνα και ανέβηκε στην επιφάνεια του νερού.

Κατάφερε να φτάσει ως το το κρουαζιερόπλοιο κολυμπώντας και κρατώντας το ακρωτηριασμένο της χέρι. Το προσωπικό στο πλοίο ανέλαβε να τυλίξει σφιχτά το χέρι της με μια πετσέτα, ώστε να μην χάσει παραπάνω αίμα και να αποφύγουν τα σοβαρότερα. Κατευθύνθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο και εγχειρήθηκε για περίπου 5 ώρες.

Της δόθηκαν προσθετικά άκρα τα δύο χρόνια μετά την επίθεση, τα οποία ήταν βασικά και έδωσαν την περιορισμένη κίνηση στο χέρι της, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να παίζει με τα παιδιά της.

Με το νεό ρομποτικό της χέρι μπορεί να απολαμβάνει την κάθε στιγμή, όπψως έκανε και πριν. Μετά από τιςτρεις χειρουργικές επεμβάσεις αμέσως μετά την είσοδό της στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών νεύρων για να προσπαθήσει να διασώσει το αίσθημα στο χέρι της, δήλωσε ότι δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβη.

Αφού συνήλθε έκλψε αρκετά και δεν πίστευε ότι σώθηκε από αυτόν τον εφιάλτη. Το πρώτο ρομποτικό χέρι τυης δόθηκε τον Νοέμβριο του 2017 αλλά οι κινήσεις ήταν πολύ περιορισμένες, ήταν δηλαδή κάτι σαν εργαλείο για τις καθημερινές δουλειές.

Με το νέο χέρι της μπορεί να ακουμπήσει το κεφάλι της και να λυγίσει το χέρι της, αν και όπως λέει "Είναι βαρύ και μπορεί να είναι άβολο καμιά φορά. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτό το ταξίδι και μπορώ να μάθω τη διαδικασία."

Όταν ήταν 9 χρονών η μητέρα της πήρε τη σκληρή απόφαση… να την ακρωτηριάσει! Μόλις δείτε πως είναι σήμερα… θα δακρύσετε!

H Οξάνα Μπόνταρτσουκ γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1989 στην Ουκρανική πόλη Khmelnytskyi. Κατά τη γέννησή της, οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν είδαν ότι ένα μεγάλο μέρος των ποδιών της έλειπε, τα χέρια της ήταν παραμορφωμένα, δεν είχε αντίχειρες και νύχια και υπέφερε από νεφρικά προβλήματα! Οι γιατροί μπόρεσαν να αναδομήσουν τα χέρια της κοπέλας, αλλά πρότειναν ακρωτηριασμό στα πόδια της..

Δείτε επίσης: Φρικιαστικό τροχαίο! Γυναίκα κουβάλησε το ακρωτηριασμένο χέρι της μέχρι το ασθενοφόρο! (photos)

Η πιο πιθανή αιτία των γενετικών ανωμαλιών ήταν η καταστροφή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας του Τσέρνομπυλ, που είχε λάβει χώρα 3 χρόνια νωρίτερα. Οι γονείς της Οξάνα ήταν τρομοκρατημένοι με τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας που είχε στη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού τους. Ένιωσαν απροετοίμαστοι και τρομοκρατήθηκαν με τις προκλήσεις της φροντίδας της. Σύντομα μετά τη γέννησή της, το κοριτσάκι δόθηκε σε ορφανοτροφείο. Δεν είδε ποτέ ξανά τους γονείς της.

Στα επόμενα επτά χρόνια που πέρασε στο ορφανοτροφείο, η Οξάνα δέχτηκε bullying, κακοποιήθηκε σωματικά. Έζησε βασανιστικά παιδικά χρόνια. Το μοναδικό πράγμα που της έδινε δύναμη ήταν η αμυδρή ελπίδα ότι θα έφευγε από το ορφανοτροφείο και θα την υιοθετούσαν σε ένα καλό σπίτι.

Κανείς στο ίδρυμα δε περίμενε η Οξάνα να υιοθετηθεί. Ήταν εγγεγραμμένη στο σύστημα υιοθεσιών, αλλά κανείς άλλος δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να υιοθετηθεί. Τότε, προς μεγάλη έκπληξη όλων, έγινε μια κλήση από την άλλη άκρη του κόσμου. Η Γκέι Μάστερς, ένας λογοθεραπευτής από το Σινσινάτι των ΗΠΑ βρισκόταν στην άλλη γραμμή. Είχε δει τη φωτογραφία της Οξάνα και κατά κάποιο τρόπο ήξερε ότι αυτό το κοριτσάκι έμελλε να γίνει κόρη της.

Η Οξάνα ήταν πέντε ετών όταν γνώρισε τη μελλοντική θετή της μητέρα. Αλλά εξαιτίας της Ουκρανικής νομοθεσίας, χρειάστηκαν δύο επιπλέον χρόνια για να υιοθετηθεί επίσημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Οξάνα ζούσε με τον φόβο ότι η Γκέι δε θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Αλλά η Γκέι δε την άφησε. Έστελνε συνέχεια στην Οξάνα φωτογραφίες από το καινούριο της σπίτι και φρόντισε τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα.

Δεν αναρωτήθηκαν μόνο οι υπεύθυνοι του ορφανοτροφείου για την απόφαση της Γκέι . Όσοι την γνώριζαν στο Σινσινάτι αναρωτήθηκαν γιατί δεν υιοθετούσε ένα «υγιές» παιδί. Αλλά η Γκέι ένιωθε βέβαιη και η αποφασιστικότητά της έσωσε τη ζωή της Οξάνα .

Η Οξάνα ήταν σχεδόν οχτώ ετών όταν επιτέλους ταξίδεψε στις ΗΠΑ. Ως παιδί περπατούσε στα δάχτυλα των ποδιών της, αλλά τα πόδια της συνεχώς γίνονταν πιο αδύναμα και δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος της. Η νέα της οικογένεια φρόντισε για την καλύτερη υγεία της. Οι γιατροί μπόρεσαν να αναδομήσουν τα χέρια της, αλλά πρότειναν τα πόδια της να ακρωτηριαστούν, για να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή με προσθετικά μέλη. Στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών, έχασε το αριστερό της πόδι και ένα χρόνο αργότερα και το δεξί πόδι.

Η ριψοκίνδυνη εγχείρηση έγινε και σύντομα η Οξάνα έμαθε να κινείται με τα προσθετικά της μέλη. Γρήγορα, έμαθε να τρέχει να κάνει ποδήλατο και ανακάλυψε ένα άθλημα που σύντομα θα γινόταν το μεγάλο της πάθος: τη κωπηλασία. Προπονήθηκε σκληρά και έγινε τόσο καλή που μπήκε στην Παραολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας των ΗΠΑ.

Με τον συναθλητή της Ρόμπ Τζόουνς κέρδισε το 2012 το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολομπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. To ταλέντο και η ομορφιά της Οξάνα κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου και σύντομα ένα περιοδικό την προσέγγισε για μια γυμνή φωτογράφηση, που έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν.

Η Οξάνα δεν έχει να κρύψει τίποτα πλέον. Το σώμα της είναι γερό, όμορφο και μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Δύο χρόνια αργότερα, στα 25 της, κέρδισε το χάλκινο και το ασημένιο μετάλλιο στο σκι στους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Η αθλήτρια προκάλεσε το θαυμασμό του κόσμου των σπορ και η ιστορία της εμπνέει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Οξάνα ποτέ δεν άφησε τα επώδυνα παιδικά της χρόνια να την νικήσουν. Σήμερα θεωρείται εθνική ηρωίδα στην Ουκρανία. Το 2015 επισκέφτηκε στην Ουκρανία στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί, όπως και επισκέφτηκε ορφανοτροφείο και πέρασε χρόνο με τα ορφανά παιδιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share