Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Διδώ»: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Δευτέρας!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού!

9 Δεκεμβρίου 2019 08:06
Κακοκαιρία «Διδώ»: Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Δευτέρας!

Καιρός σήμερα: Αλλάζει ξανά άρδην ο καιρός, όπως σας έχουμε ενημερώσει από χτες, με την κακοκαιρία να αναμένεται ισχυρή σ' όλη την χώρα!

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη «Διδώ» κατά το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι!

«Διδώ» ονομάζεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα. Θα αρχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα νότια.

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη «Διδώ» κατά το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι.

Στον προγνωστικό χάρτη απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον δεύτερο προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς» έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Στην ελληνική μυθολογία η Διδώ ήταν πριγκήπισσα της Τύρου, η οποία ίδρυσε την Καρχηδόνα.

Όταν έφτασε στη Λιβύη ζήτησε από τους ντόπιους και τον βασιλιά τους Ιάρβα να της επιτρέψουν να χτίσει στην ακτή μία πόλη.

Ο Ιάρβας δέχθηκε, υπό τον όρο η πόλη να καταλαμβάνει τόση έκταση όση ένα τομάρι βοδιού.
Η Διδώ έκοψε το τομάρι σε πολύ στενές λωρίδες και, ενώνοντας τη μία με την άλλη, περικύκλωσε τόσο χώρο, ώστε της έφθασε να κτίσει την Καρχηδόνα και την ακρόπολή της, τη Βύρσα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share