Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Διπλός σεισμός στα Χανιά!

Πόσα ρίχτερ;

9 Δεκεμβρίου 2019 07:17
Διπλός σεισμός στα Χανιά!

Διπλός σεισμός μεγέθους 3,7 και άλλος ένας 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με διαφορά 14 λεπτών σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Χανίων της Κρήτης, 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Να σημιώσουμε ότι την Παρασκευή άλλες τέσσερις σεισμικές δονήσεις, μέσα σε 20 λεπτά, σημειώθηκαν στην Κρήτη, οι οποίες από όσο φαίνεται συνεχίζονται.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού εντοπίστηκε στα 29 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας των Χανίων και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 7,1 χιλιόμετρα.

Σχεδόν 14 λεπτά μετά και συγκεκριμένα 41 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο επίσης στα 29 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας των Χανίων.

Οι σεισμοί έγιναν αισθητός σε πολλές περιοχές του νησιού, ιδιαίτερα όμως σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Διπλός σεισμός στα Χανιά!

Και νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός τώρα: Και νέο σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο νησί της Κρήτης στις 12.23 το μεσημέρι, προκαλώντας εκ νέου αναστάτωση μετά τον πρωινό σεισμό!

Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση σημειώθηκε στις 12.23 ώρα Ελλάδος, με μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 309 χλμ. νότια της Αθήνας.

Όσο για το επίκεντρο του σεισμού αυτό εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 29 χλμ., δυτικά/νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Σεισμός Κρήτη

Σεισμός στην Κάρπαθο!

Σημειώθηκε νέος σεισμός 3,8 Ρίχτερ! Που χτύπησε ο "Εγκέλαδος";

Ακόμα ένας σεισμός ταρακούνησε την χώρα, αυτή την φορά στα ανοιχτά της Καρπάθου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω εξελίξεις για το αν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθές έγινε σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, με επίκεντρο 27χλμ νότια της Καρπάθου.

σεισμογράφος

Τρεις σεισμικές δονήσεις στη Γαύδο!

Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα Τετάρτης (4/12), σε υποθαλάσσια περιοχή του νότιου Κρητικού Πελάγους, κοντά στη Γαύδο.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε: Σεισμός ταρακούνησε το νησί της Καρπάθου!

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε τρεις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 04:20 και είχε μέγεθος 3,4 Ρίχτερ.

Γαύδος

Στις 04:25 ακολούθησε σεισμός ακόμα σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 7 χλμ. βόρεια της Γαύδου.

Στις 04:36 έγινε ο τρίτος χρονικά σεισμός με μέγεθος τα 3 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε τον πρώτο σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share