Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκοτσέζικο ντους ο καιρός της Κυριακής!

Δείτε αναλυτικά!

7 Δεκεμβρίου 2019 21:22
Σκοτσέζικο ντους ο καιρός της Κυριακής!

To σκοτσέζικο ντους του καιρού, συνεχίζεται! Ανεβαίνει η θερμοκρασία για να έρθει κρύο και χιονιάς από την επόμενη εβδομάδα, με τα πρώτα χιόνια να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους ακόμη και στην Πάρνηθα!

Οι τοπικές και πρόσκαιρες βροχές του Σαββάτου (7/12) σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, θα δώσουν τη θέση τους σε πιο... καλοκαιρινά φαινόμενα.

Ακόμη και οι ενισχυμένοι άνεμοι, που πνέουν άνω των 6-7 μποφόρ σε Αιγαίο και Ιόνιο θα κοπάσουν κι από αύριο, Παρασκευή, ανεβαίνει και η θερμοκρασία, η οποία το Σαββατοκύριακο θα φτάσει ακόμα και στους 22 βαθμούς.

Ωστόσο, η καλοκαιρία θα κρατήσει για λίγο, καθώς από την ερχόμενη Τρίτη, ο χειμώνας θα κάνει την επανεμφάνισή του και θα φέρει κρύο, βροχές και χιόνια με τα φαινόμενα να εντείνονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα δυτικά, τη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόσκαιρη βελτίωση στα δυτικά
από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ εξασθενούντες σταδιακά από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές ασθενείς βροχές έως το απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Γρήγορα μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι, τοπικά έως το μεσημέρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share