Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Φρίκη στο Νεπάλ: Νεκρή 21χρονη που την υποχρέωσαν να ζήσει σε "καλύβα περιόδου"!

Ένα φρικιαστικό τοπικό έθιμο ήταν η αιτία θανάτου!

7 Δεκεμβρίου 2019 15:21
Φρίκη στο Νεπάλ: Νεκρή 21χρονη που την υποχρέωσαν να ζήσει σε

Ξέρουμε καλά πως σε χώρες κυρίως της Ασίας υπάρχουν διάφορα περίεργα γαμήλια έθιμα αυτό όμως που συνέβη στο Νεπάλ είναι ένα βάρβαρο έθιμο άνευ προηγουμένου όπου κόστισε τη ζωή σε μια 21χρονη.

Η άτυχη 21χρονη αναγκάστηκε από τον γαμπρό της να περάσει τρεις μέρες σε μια "καλύβα περιόδου" όπως τις ονομάζουν σε διάφορες πόλεις της Ασίας. Πρόκειται για ένα βάρβαρο έθιμο το οποίο απαιτεί οι γυναίκες κατά την έμμηνο ρήση τους να απομακρύνονται από το σπίτι τους.

Η άτυχη Παραουάτι Μπούντα Ραγάτ βρέθηκε νεκρή στην καλύβα που βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από το σπίτι της. Η ίδια είχε ανάψει φωτιά προκειμένου να ζεσταθεί καθώς η καλύβα δεν είχε ούτε ένα παράθυρο ενώ στην περιοχή επικρατούσαν θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.

Η άτυχη γυναίκα είχε παντρευτεί πριν από 18 μήνες και κάτοικοι της περιοχής την περιέγραψαν ως μια χαρούμενη γυναίκα που αγαπούσε τα παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύζυγός της βρίσκεται στην Ινδία για δουλειές.

νεκρή Νεπάλ
Ο γαμπρός της 21χρονης συνελήφθη καθώς θεωρείται ότι ήταν αυτός που την υποχρέωσε να περάσει τις ημέρες αυτές στην καλύβα.

Το συγκεκριμένο έθιμο είναι παράνομο στο Νεπάλ αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε απομακρυσμένες περιοχές ειδικά στις δυτικές επαρχίες της χώρας.

Όποιος εφαρμόζει το έθιμο απειλείται με φυλάκιση τριών μηνών και πρόστιμο 3.000 ρουπίων Νεπάλ.

Το σοκαριστικό έθιμο του βιασμού για τις χήρες! Σε ποια χώρα συμβαίνει;

Μπορεί το 2020 να βρίσκεται προ των πυλών, αλλά σε κάποια σημεία του πλανήτη επικρατούν πρακτικές αιώνων πίσω.

Συγκεκριμένα στη Κένυα μια χώρα με το 60% να αποτελείται από γυναίκες, συνεχίζεται ένα μακάβριο και αποτρόπαιο έθιμο.

έθιμο χήρες
Οι γυναίκες που χάνουν το σύζυγό τους, πρέπει να περάσουν μία κάθαρση για να μπορούν να επιστρέψουν στη κοινωνία. Οι χήρες υποχρεώνονται από την οικογένεια τους, να ξυρίσουν το κεφάλι τους, και δέχονται βιασμό από έναν άνδρα του στενού τους κύκλου.

Το τελετουργικό κράταει 3 ημέρες, όπου ο βιαστής - εξαγνιστής μένει στο σπίτι της οικογένειας, και όσοι μένουν στο σπίτι, πρέπει να υπακούν στις εντολές του.

Η κάμερα του BBC κατέγραψε τη ζωή των γυναικών που έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο, και η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή. Το AIDS είναι η πρώτη ασθένεια στη περιοχή, καθώς οι άνδρες δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις, ενώ τα περιστατικά κακοποίησης είναι εκατοντάδες, χωρίς ποτέ να φτάνουν στη δικαιοσύνη.

έθιμο

Από το 2015 υπάρχει νόμος που καταδικάζει το συγκεκριμένο έθιμο, αλλά δεν έχει οριστεί ποινή, και κανείς ντόπιος αστυνομικός δεν καταγράφει τις καταγγελίες των γυναικών. Τα τελευταία 2 έτη μόνο μία καταγγελία έφθασε στη δικαιοσύνη, και φυσικά αθωώθηκε, αφού δεν υπήρχαν μάρτυρες υπεράσπισης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share