Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Φωτιά κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων!

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από το σημείο!

6 Δεκεμβρίου 2019 19:40
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Φωτιά κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων!

Φωτιά έχουν ανάψει άγνωστοι κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων, στη μνήμη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πέταξε πάνω από το σημείο, προκειμένου να μεταφέρει εικόνες από την περιοχή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Επέτειος Αλέξη Γρηγορόπουλου: Φρούριο η Αθήνα, 4000 αστυνομικοί επί ποδός! Πότε και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν!

Οχυρωμένο το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί της Παρασκευής εν όψει των πορειών για τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 11 χρόνια πέρασαν από τη στυγερή δολοφονία αλλά η ένταση στις πορείες κάθε χρόνο όλο και αυξάνεται.

4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να προσπαθήσουν να αποφευχθούν πιθανά αιματηρά επεισόδια ή να προκληθούν υλικές ζημίες. Από τις 5 τα ξημερώματα έχει απαγορευθεί η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και σταδιακά αρχίζει να απαγορεύεται και η κυκλοφορία.

Το σχέδιο της ΓΑΔΑ

Η αστυνομία εκτός των 4.000 περίπου αστυνομικών, μεταξύ αυτών και άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, έχει καταστρώσει ήδη σχέδιο για άμεσες επεμβάσεις όπου προκληθούν ταραχές. Τα αστυνομικά τμήματα που πιθανόν να αποτελέσουν στόχο αναρχικών, θα έχουν επιπλέον περιφρούρηση, όπως και τα δημόσια κτίρια.
Παράλληλα έχει αποφασιστεί να υπάρχουν drones που θα ελέγχουν την κατάσταση από αέρος, ενώ στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ είναι να επιτηρηθούν από νωρίς χώροι που πιθανόν να αποτελέσουν ορμητήρια όσων θέλουν να προκαλέσουν ταραχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share