Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ήθελαν να κάψουν το ξενοδοχείο! Τρεις εστίες φωτιάς και δύο οι ύποπτοι!

Ραγδαίες εξελίξεις!

6 Δεκεμβρίου 2019 18:17
Ήθελαν να κάψουν το ξενοδοχείο! Τρεις εστίες φωτιάς και δύο οι ύποπτοι!

Από τρεις διαφορετικές εστίες ξεκίνησε η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τρία άτομα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του αακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, τρεις διαφορετικές εστίες εντοπίστηκαν σε δύο δωμάτια σε δύο διαφορετικούς ορόφους, ενώ οι έρευνες στρέφονται σε δύο υπόπτους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι καθαρίστριες που εργάζονται στο ξενοδοχείο είπαν πως δύο άτομα κινούνταν ύποπτα στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά. Όπως είπαν μάλιστα ήταν πρόσωπα που δεν είχαν ξαναδεί στο ξενοδοχείο.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, ενώ έχουν καταθέσεις τουλάχιστον 20 – 25 άτομα, πελάτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

Ειδικότερα από τα στοιχεία που εντόπισαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής εκτιμάται ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Η φωτιά ξέσπασε από τρεις εστίες σε δύο άδεια δωμάτια, το ένα στον πρώτο όροφο και το άλλο στον δεύτερο. Εκεί βρέθηκαν τρία πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, πιθανότατα πετρέλαιο, τα δύο από τα οποία ήταν καμένα κι ένα αλλοιωμένο πάνω στα στρώματα των κρεβατιών.

Στον 2ο όροφο βρήκαν δύο ακόμη μπιτόνια γεμάτα με εύφλεκτο υγρό, όπως και ίχνη περιέλουσης στο κλιμακοστάσιο του 1ου ορόφου.

Ένα ακόμα στοιχεία που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των αρχών είναι ότι η φωτιά ξέσπασε τη στιγμή που δικαστικοί επιμελητές θα σφράγιζαν το ξενοδοχείο, λόγω οικονομικών οφειλών ενοικίων και θα άλλαζαν τις κλειδαριές.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε φωτιά σε πολυκατοικία! (photo-video)

Φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου επί της οδού Παπαναστασίου, μία μέρα μετά την φωτιά που αναστάτωσε το κέντρο της Αθήνας σε ξενοδοχείο στη Συγγρού!

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν άμεσα στον απεγκλωβισμό του ενοίκου, ενώ στήθηκε επιχείρηση με σκάλα. Οι διασώστες ανέβηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και κατέβασαν σώο τον ένοικο.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε φωτιά σε τρένο! (Video)

Φωτιά ξέσπασε σε βαγόνι τρένου του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ νωρίτερα φωτιά είχε ξεσπάσει σε ξενοδοχείο στην λεωφόρο Συγγρού!

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου, 9 πυροσβέστες με τρεις υδροφόρες.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο πέρα από την Πυροσβεστική βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Διασωληνωμένη 24χρονη! (Video)

Μια 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε ξενοδοχείο στη Συγγρού. 20 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι αυτή την ώρα!

Συγκεκριμένα, επτά άτομα ήταν εγκλωβισμένα σε μπαλκόνι έκτου ορόφου. Τρεις απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο και δύο με τη βοήθεια εξωτερικής σκάλας. Ο ένας από τον 6ο όροφο και ο δεύτερος από τον 7ο.

Από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία διακομίστηκαν στο Αττικόν. Μία 32χρονη νοσηλεύεται με σοβαρά αναπνευστικά και ένας 25χρονος με κατάγματα.

Μάλιστα, στον δεύτερο όροφο παρατηρήθηκε έντονη οσμή πετρελαίου.

Στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίες θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι προκειμένου να ελέγξουν δωμάτιο-δωμάτιο το ξενοδοχείο.

Ερευνάται το ενδεχόμενο του εμπρησμού και γι’ αυτό εστάλη η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να προχωρήσει σε επιτόπια αυτοψία.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στο Παγκράτι!

Φωτιά στην Θεσσαλονίκη!

Συναγερμός: Φωτιά στον Ευαγγελισμό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share