Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συρία: 11 νεκροί, ανάμεσά τους και 8 παιδιά, από τουρκικά πυρά!

Τραγωδία στην Συρία!

2 Δεκεμβρίου 2019 19:35
Συρία: 11 νεκροί, ανάμεσά τους και 8 παιδιά, από τουρκικά πυρά!

Τραγικό θάνατο βρήκαν 11 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά κάτω των 15 ετών από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κοντά σε σχολείο, στη βόρεια Συρία.

Δείτε επίσης: Το σκυλάκι που σώθηκε από θαύμα από τους βομβαρδισμούς στην Συρία! (Video)

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε στην πόλη Ταλ Ριφάατ, όπου συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών.

Στην πόλη αυτή έχουν αναπτυχθεί επίσης δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ στην περιοχή υπάρχει και ρωσική βάση.

«Οι οβίδες των τουρκικών δυνάμεων έπεσαν κοντά σε ένα σχολείο, τη στιγμή που έβγαιναν τα παιδιά» από το κτίριο, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι 21 άνθρωποι. Πηγή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό και είπε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τα περισσότερα θύματα είναι εκτοπισμένοι Κούρδοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Ταλ Ριφάατ αφού έφυγαν από το Αφρίν, μια πόλη της δυτικής Συρίας την οποία κατέλαβαν το 2018 οι τουρκικές δυνάμεις. Μετά την επιχείρηση εκείνη, η Άγκυρα απειλούσε να επιτεθεί στο Ταλ Ριφάατ, όμως η επίθεση αυτή αποτράπηκε κατόπιν συμφωνίας της Τουρκίας με τη Ρωσία. Συρία: Αποχώρησαν οι Κούρδοι από τη ζώνη ασφαλείας!

Η Μόσχα έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν από την περιοχή οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Το Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, στα νότια της πόλης Ααζάζ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από την Άγκυρα.

Θρίλερ στον αέρα: 11 ώρες πτήση και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους!

Θρίλερ στον αέρα! 11 ώρες πτήση και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους!

Μπαίνουν αμέριμνοι στο αεροπλάνο και λίγα λεπτά μετά... συμβαίνει κάτι απίστευτο! (Video)

Η πτήση KL685 ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας, ξεκίνησε από το Άμστερνταμ με προορισμό την πόλη του Μεξικό, όμως το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε ποτέ στη Νότια Αμερική.

Μαζί με τους επιβάτες, στο αεροπλάνο βρίσκονταν και μεγάλος αριθμός αλόγων όταν συνέβη κάτι απρόοπτο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Θρίλερ σε πτήση για Κρήτη: Αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο! (photos)

Η πτήση KL685 βρισκόταν πάνω από τον Καναδά, όταν η δραστηριότητα από το ηφαίστειο Ποποκατέπετλ ανάγκασε τον πιλότο να κάνει... αναστροφή!

Το αεροπλάνο γύρισε και πάλι πίσω στο Άμστερνταμ. Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί ακριβώς ο κυβερνήτης επέτρεψε στο Αμστερνταμ, λέγοντας μπορεί να υπήρχαν πολλοί λόγοι και ένας από αυτούς ίσως να ήταν τα άλογα.

Η KLM ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και έκλεισε νέα εισιτήρια για όλους τους επιβάτες. Η πτήση KL685 δεν είναι η πρώτη που διαταράσσεται από ένα ενοχλητικό ηφαίστειο.

Θρίλερ σε πτήση: Έχασαν τις αισθήσεις τους μέλη του πληρώματος! (photos)

Αλλαγή πορείας αναγκάστηκε να ακολουθήσει μία πτήση της American Airlines όταν μέλη του πληρώματος έχασαν τις αισθήσεις τους! Θρίλερ σε πτήση: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου με 165 επιβάτες!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στην τουαλέτα του αεροπλάνου είχε αφεθεί ένα καθαριστικό, το οποίο χύθηκε στο πάτωμα και μετά την απογείωση, οι επιβάτες ένιωθαν άρρωστοι από τη μυρωδιά του υγρού. Θρίλερ σε αεροπορική πτήση! Αεροπλάνο έπεσε 30.000 πόδια σε επτά λεπτά! (photos-video)

Όταν πολλοί παραπονέθηκαν ότι έκαιγαν τα μάτια τους και ένιωθαν φαγούρα, ο πιλότος ζήτησε να κάνει παράκαμψη στην πτήση και έτσι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Δουβλίνο.

Εκεί προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους επιβάτες και το πλήρωμα.

Δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share