Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΟΑΣΑ: Έρχονται αλλαγές στα δρομολόγια από 1η Δεκεμβρίου!

Σας αφορά!

1 Δεκεμβρίου 2019 08:45
ΟΑΣΑ: Έρχονται αλλαγές στα δρομολόγια από 1η Δεκεμβρίου!

Έρχονται τροποποιήσεις – συγχωνεύσεις και η ίδρυση μιας νέας express λεωφορειακής γραμμής, για τη διευκόλυνση των μετεπιβιβάσεων μεταξύ των ΜΜΜ, έτσι ώστε οι λεωφορειακές γραμμές να λειτουργούν βοηθητικά και να συμβαδίζουν με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Δείτε και αυτό: Αλλάζει το μετρό! Πώς θα ανοίγουν οι μπάρες;

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, προβλέπονται οι ακόλουθες αλλαγές στο δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών:

052 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού – Σταθμός Ελαιώνα

Καθιερώνεται νέα express γραμμή 052 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού – Σταθμός Ελαιώνα, με σκοπό την συγκοινωνιακή σύνδεση του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού με τον σταθμό μετρό «ΕΛΑΙΩΝΑΣ», προκειμένου να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των επιβατών από και προς τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (δυνατότητα μετεπιβίβασης στη γραμμή μετρό 3). Η νέα γραμμή θα λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα γραμμή 051 Ομόνοια – Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (μέσω Ακαδημίας Πλάτωνος).

720 Ανάκασα – Αγ. Ανάργυροι – Σταθμός Αττική

Τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 720 Ανάκασα – Αγ. Ανάργυροι – Σταθμός Κάτω Πατήσια και μετονομάζεται σε 720 Ανάκασα – Αγ. Ανάργυροι – Σταθμός Αττική. Ο ΟΑΣΑ λαμβάνοντας υπόψη τα λειτουργικά στοιχεία της γραμμής 720 (διαδρομή, δρομολόγια, οχήματα, επιβατική κίνηση κ.λπ.) και την ανάγκη ταχείας συγκοινωνιακής σύνδεσης των κατοίκων της περιοχής Αγίων Αναργύρων – Καματερού με το δίκτυο μετρό (δυνατότητα μετεπιβίβασης στην γραμμή μετρό 2), επεκτείνει την γραμμή με νέο τέρμα τον Σταθμό Αττικής. Στην γραμμή, στην A’ φάση των αλλαγών, είχε καταργηθεί το τμήμα από τις τρεις γέφυρες μέχρι την πλ. Βάθη.

022 Ακαδημία – Νέα Κυψέλη & 060 Ακαδημία – Λυκαβηττός

Στο πλαίσιο του συγκοινωνιακού ανασχεδιασμού, ο ΟΑΣΑ λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής της Κυψέλης και του Λυκαβηττού προς το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία – Πανεπιστήμιο) τροποποιεί τις γραμμές 022 και 060.

Συγκεκριμένα, η λεωφορειακή γραμμή 022 Ν. Κυψέλη – Μαράσλειος μετονομάζεται σε 022 Ακαδημία – Ν. Κυψέλη.

Η διαδρομή της γραμμής θα πραγματοποιείται πλέον μέχρι την Ακαδημία, καταργώντας το τμήμα Ακαδημία-Μαράσλειος. Το τμήμα Ακαδημία–Μαράσλειος, καθώς και η διαδρομή προς τον Λυκαβηττό θα καλύπτεται από την λεωφορειακή γραμμή 060 που τροποποιείται και μετονομάζεται σε 060 Ακαδημία – Λυκαβηττός. Θα υπάρχει κοινό σημείο επαφής των δύο γραμμών στην Οδό Ακαδημίας.

Διακοπή δρομολογίων στο Προαστιακό!

Διακοπή στα δρομολόγια του Προαστιακού!

Τραμ: Διακοπή δρομολογίων την Κυριακή!

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού από το Αεροδρόμιο μέχρι και τα Άνω Λιόσια λόγω προβλήματος στο σταθμό ΣΚΑ Αχαρνών.

Έκτακτη ανακοίνωση για τους σταθμούς στο Μετρό!

Ανοιχτοί είναι πλέον οι σταθμοί του Μετρό «Μεγάρο Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί είχαν κλείσει για λόγους ασφαλείας λόγω της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ριζικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό!

Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό ετοιμάζει η νέα διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Βίντεο-σοκ: Λιποθύμησε στην αποβάθρα του μετρό και έριξε γυναίκα στις ράγες!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο Γιώργος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, με τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις γραμμές του μετρό θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

"Πράσινο φως" για τη γραμμή 4 του Μετρό! Ποιες περιοχές θα καλύπτει;

Επιπλέον, θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις στη λειτουργία του μετρό που θα συμβάλλουν στην οικονομική τόνωση του εμπορικού κέντρου.

Οι βασικές αλλαγές στο μετρό

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμόπουλος, ένα από τα μέτρα για το μετρό αφορά στην παράταση της λειτουργίας του κατά την εορταστική περίοδο και σε άλλες μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στοχεύει στην αύξηση των δρομολογίων και τις Κυριακές, για τη στήριξη του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.

Αναλυτικά οι 5 «ειδήσεις» για το μετρό της Αθήνας:

  • Ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού του στόλου των οχημάτων 8ης παραλαβής της Γραμμής 1 (κατασκευής του 1985),
  • Δρομολογείται η απόκτηση επτά (7) διερευματικών συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Αθήνας,
  • Βελτιώθηκε (και θα συνεχίσει να βελτιώνεται) η συχνότητας των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής
  • Παρατείνεται η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για την διευκόλυνση και οικονομική μετάβαση των πολιτών σε αυτές αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.
  • Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» το σενάριο ότι οι αλλαγές στο ωράριο του μετρό θα τεθούν σε εφαρμογή ήδη από τα προσεχή Χριστούγεννα.

Άγριο ξύλο στο Μετρό του Λονδίνου! Πολίτες χτύπησαν ακτιβιστές! (Video)

Άγριο ξύλο στο Μετρό του Λονδίνου με εξαγριωμένους πολίτες να χτυπούν και να λιντσάρουν ακτιβιστές που δεν επέτρεπαν να γίνουν τα δρομολόγια. Συναγερμός στη Λαμία: Άγριο ξύλο στην κεντρική πλατεία! (Video)

Τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές διαδηλώσεις και παρεμβάσεις ακτιβιστών του κινήματος κατά της Κλιματικής Αλλαγής, του Extinction Rebellion. Και ενώ οι πολίτες τους στηρίζουν, ωστόσο η καθημερινή ταλαιπωρία που πρέπει να υποστούν, είναι ικανή να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής.

Σήμερα πρωί στο Μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο Ανατολικό Λονδίνο, ακτιβιστές δεν άφησαν τα δρομολόγια να ξεκινήσουν την ώρα που κόσμος προσπαθούσε να πάει στη δουλειά του με αποτέλεσμα να οι αποβάθρες να μετατραπούν σε ρινγκ.

Μέλη των ακτιβιστών ήταν πάνω στις οροφές των βαγονιών και τα τρένα δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν. Τότε εξαγριωμένοι πολίτες τους κατέβασαν και τους ξυλοκόπησαν.

Οι εικόνες με τον ξυλοδαρμό των ακτιβιστών έκαναν αμέσως το γύρο του διαδικτύου, καθώς ανέβηκαν στο twitter.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share