Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Κύμα» ψύχους προ των πυλών! Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας! (Video)

Έρχονται χιόνια! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία;

30 Νοεμβρίου 2019 16:41
«Κύμα» ψύχους προ των πυλών! Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας! (Video)

«Κύμα» ψύχους προ των πυλών! Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται από την Κυριακή. Έρχονται χιόνια! Δείτε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία;

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας!

Συγκεκριμένα, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που ήδη επηρεάζουν τον καιρό της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης, κινούνται γρήγορα με κατεύθυνση ανατολική - νοτιοανατολική και την Κυριακή αναμένεται να περάσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αυτή την Κυριακή! Έρχονται τα πρώτα χρόνια!

Αυτό, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα οδηγήσει τη θερμοκρασία σε πτώση έως και 10 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με το Σάββατο, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο. Μάλιστα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως επίκειται μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και στην Κεντρική Ελλάδα.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας! O Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί (video)!

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη έως το πρωί και στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη έως το μεσημέρι, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην Νότια Πελοπόννησο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, υπάρχει στη Θράκη έως το πρωί και στο Πήλιο προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από μείον ένα έως 9, στη Θεσσαλία από 4 έως 13, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 17 (έως 19 με 20 στα Δωδεκάνησα) και στην Κρήτη από 15 έως 19.

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται ψυχρή εισβολή!

«Καμπανάκι» από τον Γιάννη Καλλιάνο κάνοντας λόγο για ψυχρή εισβολή!

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας! O Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί (video)!

Συγκεκριμένα, έρχεται σχετική ψύχρα σταδιακά από αύριο Κυριακή στα κεντρικά και νότια της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου, καθώς και κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια που θα κάνει ο χειμώνας την εβδομάδα που έρχεται για να μας δείξει ότι ίσως πλησιάζει στη χώρα μας.

Τάσος Αρνιακός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα! (Video)

Όπως είναι λογικό, η ψύχρα στα κεντρικά και νότια και το κρύο στα βόρεια θα γίνουν περισσότερο αισθητά κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών αλλά και πρώτων πρωινών ωρών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ και νοτιάδες στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Από την Τρίτη και μετά θα έχουν την τάση να ενισχυθούν περαιτέρω.

Από βροχές δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο. Ίσως από την Τρίτη προς Τετάρτη και έπειτα γίνουν περισσότερες αλλά δεν θα προβληματίσουν.

Από άποψη θερμοκρασίας

Κυριακή
Αθήνα : 16°C
Θεσσαλονίκη : 11-12°C

Δευτέρα
Αθήνα : 16°C
Θεσσαλονίκη : 12°C

Τρίτη
Αθήνα : 18°C
Θεσσαλονίκη : 15°C

Από την Τετάρτη και στη συνέχεια αναμένεται λογικά και νέα πτώση της θερμοκρασίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share