Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η βασίλισσα Ελισάβετ παραιτείται! Αναστάτωση στην Βρετανία!

Τι αναφέρει δημοσίευμα;

28 Νοεμβρίου 2019 21:05
Η βασίλισσα Ελισάβετ παραιτείται! Αναστάτωση στην Βρετανία!

Αναστάτωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και στην Βρετανία επικρατεί μετά από ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun», σύμφωνα με το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ετοιμάζεται να παραιτηθεί, ετοιμάζοντας για την διαδοχή και τον θρόνο της στον πρίγκιπα Κάρολο.

Δείτε επίσης: Τελικά έχει χιούμορ: Η Βασίλισσα Ελισάβετ είπε ότι δεν γνωρίζει τη Βασιλισσα Ελισάβετ!

Αυτό αναμένεται να γίνει σε18 μήνες, όταν και η βασίλισσα θα συμπληρώνει τα 95 της χρόνια. Τότε είναι που σχεδιάζει να ανακοινώσει και την αποχώρησή της από τον θρόνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τότε είναι, επίσης, που ο πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει την «ηγεσία» της βασιλικής οικογένειας, παίρνοντας το χρίσμα από τη μητέρα του. Ήδη, υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλέα» ή ακόμα και σε αντιβασιλέα.

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος πιστεύεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για απομάκρυνση του αδερφού του, πρίγκιπα Άντριου, από το παλάτι, έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται γι' αυτή την πολύ σημαντική θέση.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, επισημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ περιόρισε τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της, από 332 το 2016 σε 283 το 2018.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η κίνηση ματ μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταιάνα!

Ποια ήταν η κίνηση ματ της Βασίλισσας Ελισάβετ όταν έμαθε για τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταιάνα;

Το παλάτι ενημερώθηκε για το τραγικό δυστύχημα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, ωστόσο, η στάση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με τους δύο γιους της Νταϊάνα, εκείνες τις μέρες βρισκόταν στο κάστρο του Μπαλμόραλ, ιδιωτική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην Σκωτία. Μαθαίνοντας τα τραγικά νέα, η Ελισάβετ δεν έσπευσε να επιστρέψει στο Λονδίνο, παρά προτίμησε να μείνει στη Σκωτία τις επόμενες μέρες.

Ο λαός που είχε αγαπήσει, όμως, την Νταϊάνα, δεν μπορούσε να κατανοήσει τη στάση της Βασίλισσας. Όπως μαθεύτηκε αργότερα, μέσα από διάφορα ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκαν, η Ελισάβετ ήθελε να προστατεύσει τα δύο της εγγόνια από την τραυματική απώλεια της μητέρας τους, καθώς ήταν λογικό ο θάνατος της Πριγκίπισσας να λάβει τεράστιες διαστάσεις και οι δημοσιογράφοι με τους παπαράτσι να "περικυκλώσουν" τη βασιλική οικογένεια. Με την ευκαιρία διαβάστε: Η ευχή της Νταϊάνας πριν τα τελευταία της Χριστούγεννα – Ποια είναι η ειρωνεία της τύχης;

Η σιωπή της Βασίλισσας δεν ήταν το μοναδικό στοιχείο που οδήγησε σε έντονη κριτική εναντίον της. Το γεγονός πως το παλάτι αρνήθηκε στην αρχή να υψώσει μεσίστια σημαία για την απώλεια της Πριγκίπισσας, ήταν κάτι που, επίσης, δεν άρεσε. Μεσολάβησαν διάφοροι προβληματισμοί λόγω του πρωτοκόλλου και χρειάστηκαν, εν τέλει, 5 ολόκληρες ημέρες, για να συμφωνήσουν στο παλάτι να υψωθεί η μεσίστια σημαία, ώστε να γλιτώσουν την κατακραυγή.

Ο Ντίκι Άρμπιτερ, έμπιστος του παλατιού και εκπρόσωπος τύπου της Νταϊάνα κατά το παρελθόν, έγραψε στο βιβλίο του "On Duty With the Queen" για τις δραματικές στιγμές στο παλάτι τις επόμενες ώρες του θανάτου της Νταϊάνα. Σχετικά με το θέμα της μεσίστιας σημαίας, ανέφερε:

Με την ευκαιρία διαβάστε: Το μαύρο φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα με το οποίο εκδικήθηκε τον Κάρολο και σόκαρε την Βρετανία!

"Τηλεφώνησα στο Γουίνδσορ, στο Σάντρινγχαμ και στο Χόλιρουντ και τους ζήτησα οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες. Όμως, στο Μπάκινγχαμ δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Με την Αυτού Μεγαληότης στο Μπαλμόραλ, δεν υπήρχε σημαία στο Μπάγκιγχαμ. Όπως υπαγορεύει η παράδοση, η σημαία υπάρχει μόνο όταν η βασίλισσα βρίσκεται μέσα. Η σημαία, επίσης, δεν κυματίζει μεσίστια ακόμα και αν πεθάνει η Βασίλισσα κι αυτό για να δείχνει ότι η μοναρχία συνεχίζεται. Επρεπε, λοιπόν, να υψώσουμε μια μεσίστια σημαία, όταν, κατά παράδοση, δεν έπρεπε να υπάρχει καν σημαία; Ηταν σωστό, όμως, να αφήσουμε γυμνό το κοντάρι; Έτσι δεν γνωρίζαμε τι να κάνουμε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Αυγούστου του 1997."

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δείτε τον τρόπο που διατηρεί πάντα λαμπερά τα διαμάντια της;

H βασίλισσα Ελισάβετ φροντίζει να είναι τέλεια σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, αυτή αλλά και τα προσωπικά της αντικείμενα. Όπως κάθε βασίλισσα ακολουθεί ένα πρωτόκολλο, έτσι και εκείνη υπήρξε πάντα πιστή στους κανόνες των γαλαζοαίματων. Το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι πώς διατηρεί αψεγάδιαστα τα διαμάντια της!

Δείτε γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι αναστατωμένη και θυμωμένη;

Η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τις εμφανίσεις της βασίλισσας, αποκάλυψε ένα από τα μυστικά της Ελισάβετ: πώς διατηρούν τη λάμψη τους τα κοσμήματά της. Ένα μείγμα από τζιν και νερό είναι η μαγεική συνταγή!

Στην πολύτιμη συλλογή της υπάρχουν πολλά κομμάτια που έχουν περάσει στα χέρια της από γενιά σε γενιά ή της έχουν δωριστεί κατά την θητεία της στον βασιλικό θρόνο της Βρετανίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share