Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σαρωτικές αλλαγές στο Στρατό Ξηράς από το 2020!

Αυτές είναι οι νέες ΕΣΣΟ!

28 Νοεμβρίου 2019 17:48
Σαρωτικές αλλαγές στο Στρατό Ξηράς από το 2020!

Σαρωτικές αλλαγές στο Στρατό Ξηράς από το 2020!

Συγκεκριμένα, επανακαθορίζεται από 4 σε 6 κατ' έτος, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάταξη των στρατευσίμων θα πραγματοποιείται ως εξής:

  • Με την Α΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιανουάριο
  • Με την Β΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάρτιο
  • Με την Γ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Μάιο
  • Με την Δ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Ιούλιο
  • Με την Ε΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Σεπτέμβριο
  • Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ τον μήνα Νοέμβριο

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν τον προγραμματισμό της κατάταξής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες www.stratologia.gr και www.army.gr ή να επικοινωνούν με οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελληνικός Στρατός: Αυξάνεται η θητεία στους 15 μήνες!

Αλλαγές στον χρόνο της στρατιωτικής θητείας φέρνει το υπουργείο Άμυνας, όπως προκύπτει από το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν στους αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι καλούνται πλέον να υπηρετήσουν εναλλακτική θητεία, συνολικής διάρκειας 15 μηνών.

Ειδικότερα, οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, απολύονται οριστικά μετά τη συμπλήρωση του παρακάτω χρόνου υπηρεσίας:

3 φαγητά του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται ακόμη στο στομάχι σας!

– Δεκαπέντε μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

– Δώδεκα (12) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εννέα (9) μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

– Εννέα (9) μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης έξι (6) μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως.

– Πέντε (5) μηνών, όσοι θα απολύονταν οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αν εκπλήρωναν ενόπλως τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, μετά τη συμπλήρωση χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τριών (3) μηνών.

Βαρύ πένθος στον ελληνικό στρατό!

29χρονη στρατιωτικός άφησε την τελευταία της πνοή στο 424 ΓΣΝΕ στην Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες!

Σε θλίψη έχει βυθιστεί η Κομοτηνή με την είδηση του θανάτου 29χρονης μόλις ΕΠΟΠ. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο 424 ΣΓΝΕ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο) στην Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Πέθανε ο Χρίστος Σιοπαχάς!

Η υπαξιωματικός έφυγε από την ζωή το Σάββατο 5/10 και κηδεύτηκε σήμερα Δευτέρα 7/10 στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ροδίτη.

Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης έσπευσε να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη στην οικογένεια της θανούσης για να απαλύνουν το σοκ της απώλειας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share