Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο!

Προσοχή!

28 Νοεμβρίου 2019 13:21
Συναγερμός από τον  ΕΦΕΤ: Ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο!

Έλληνες προσοχή: Καρκίνος από αγαπημένο τρόφιμο! Προσοχή από τον ΕΦΕΤ!

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών του ΕΦΕΤ, Τμήμα Εργαστηρίων Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, το οποίο ενώ επισημαίνεται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, χαρακτηρίσθηκε εκτός προδιαγραφών ποιότητας, διότι κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου.

Πρόκειται για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με την εμπορική ονομασία «GOLDEN GREECE», σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, το οποίο επί της συσκευασίας αναγράφει ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν και δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας, επωλείτο από το κατάστημα Ιονίδης Διονύσιος (Νέο Συρράκο 35 στην Ελευθερούπολη Καβάλας) και αγοράσθηκε από την Golden Greece LTD, (Import-Export, Ul. Han Krum 40 str., 8000 Burgas Bulgaria).

"Επικίνδυνα γάλατα,τυριά και γιαούρτια...": Βόμβα από τον ΕΦΕΤ!

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό–νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα» και υπενθύμισε ότι «στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου με σκοπό την πλήρη πάταξη της νοθείας και των παράνομων ελληνοποιήσεων».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το εθνικό μας προϊόν, την εγχώρια παραγωγή και τους καταναλωτές από παρόμοιες ενέργειες που ήδη οδηγούνται προς τις εισαγγελικές αρχές.

ΕΦΕΤ: Αυτά τα τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν καρκίνο!

Ποια γνωστά τρόφιμα με επώνυμες ετικέτες εμπεριέχουν τον καρκίνο σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ;

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή με αυτά τα τρόφιμα – καρκίνος! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί! Επίσης ξέρετε ποια είναι τα 5 πιο… θανατηφόρα τρόφιμα;

Ακρυλαμιδίο στα τρόφιμα που καταναλώνουμε! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»…

– πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου: Υπάρχουν και… χειρότερα Πατατάκια: Νομίζετε πως είναι από πατάτα;

Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:
«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει»; διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια.

Ας μιλήσουμε για κρέας

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας… «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λ.π.

Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφαγείου που προτιμάτε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share