Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Νέος δυνατός σεισμός στην Αλβανία!

Μόλις δύο χιλιόμετρα το εστιακό βάθος!

28 Νοεμβρίου 2019 01:11
Νέος δυνατός σεισμός στην Αλβανία!

Νέος δυνατός σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 17 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στο Δυρράχιο της γειτονικής Αλβανίας, η οποία δοκιμάζεται μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

Σεισμός στην Αλβανία: Η λίστα με τα ονόματα των νεκρών! (Video)

Το επίκεντρο ήταν 27 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρραχίου και 47 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, ενώ το εστιακό βάθος ήταν μόλις δύο χιλιόμετρα.

Τρόμος στην Αλβανία: Αποκάλυψη-σοκ για το σεισμό στο Δυρράχιο!

Τουλάχιστον 8,4 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σεισμός στην Αλβανία: Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί! Θρίλερ με 7χρονο παιδί εγκλωβισμένο στα ερείπια!

Το παραπάνω είναι συμπέρασμα βγαίνει από μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσίασε και το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα του φονικού σεισμού στο Δυρράχιο. Οι ερευνητές Βασίλης Τσιρώνης και Αθανάσιος Γκανάς χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα και παρουσίασαν το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα όπου παρατηρείται ανύψωση του εδάφους έως και 8,4 εκατοστά στην περιοχή Hamallaj που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου.

Σεισμος στην Αλβανία: Η δραματική στιγμή διάσωση άνδρα από την ΕΜΑΚ! (Video)

Την ίδια ώρα η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου, τη στιγμή μάλιστα που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την ανεύρεση επιζόντων.

Σεισμός στην Αλβανία: Δίδυμα γεννιούνται 20 λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου! (Video)

Τόσο οι ξένοι όσο και οι Έλληνες σεισμολόγοι εξετάζουν την όποια σύνδεση υπάρχει του τωρινού σεισμού με τον σεισμό που είχε γίνει στις 15 Απριλίου του 1979 βόρεια των Τιράνων και είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ, αλλά και άλλων 9 σεισμικών δονήσεων με μεγέθη τουλάχιστον 6 Ρίχτερ που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ. Γιώργος Παραράς-Καραγιάννης πρώην επικεφαλής ερευνών του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου στη Χαβάη ανήρτησε στο λογαριασμό του στο facebook ότι για τις επόμενες ημέρες αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί στην Αλβανία, ενώ μονάχα σήμερα είχαμε 4 μετασεισμούς ισχυρούς με τον τελευταίο να είναι μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο εγκέλαδος των 6,4 Ρίχτερ "χτυπά" την Αλβανία!

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία των 6,4 Ρίχτερ! Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να εντοπίσουν και να σώσουν τους εγκλωβισμένους! Ο αριθμός των νεκρών ολοένα και αυξάνεται!

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που γίνεται ο σεισμός στην Αλβανία. Ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο αρχίζει να κουνιέται σαν… καρυδότσουφλο!

Το ρολόι δείχνει 03:54 και 51 δευτερόλεπτα. Είναι η στιγμή που «χτυπά» ξανά ο Εγκέλαδος την Αλβανία.

Η κάμερα ασφαλείας δείχνει μια Mercedes Benz παρκαρισμένη. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο αρχίζει να κουνιέται πέρα δώθε! Ο σεισμός διαρκεί λίγα δευτερόλεπτά. Ήταν όμως αρκετά για να σκορπίσουν θάνατο και καταστροφή στην Αλβανία!

Kamerat e sigurisë fiksojnë momentin e frishëm, si tundet 'BENZ' i parkuar në Lezhë - Për lajme të tjera klikoni në www.shqiptarja.com

Kamerat e sigurisë fiksojnë momentin e frishëm, si tundet 'BENZ' i parkuar në Lezhë - Për lajme të tjera klikoni në www.shqiptarja.com

Posted by Shqiptarja.com on Monday, November 25, 2019

Νέος σεισμός στην Αλβανία!

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Αλβανία!

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον σεισμό στην Αλβανία: «Η στέγη έπεσε στο κεφάλι μας»! (Video)

Σύμφωνα με τo Ευρωμεσογειακό, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 10 χλμ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Αλβανίας.

Αλβανός σεισμολόγος που μίλησε στο ABC News Albania, έκανε λόγο για συνολικά 180 μετασεισμούς. Δήλωσε πως πρόκειται για φυσιολογική ακολουθία, μετά τον μεγάλο σεισμό, που σημείωσε ότι θα «γραφτεί στην ιστορία».

Σεισμός στην Αλβανία: Βίντεο σοκ από την στιγμή που χτυπάει ο Εγκέλαδος!

Σοκαρισμένη είναι η Ευρώπη από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία που μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω της 8 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες!

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε την ώρα που χτυπάει ο σεισμός των 6,4 ρίχτερ. Δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να τρέμει η γη ένα ζωάκι που έχει βρει απάγκιο στην πυλωτή ενός καινούριο κτιρίου βάζει την ουρά στα σκέλια και κατατρομαγμένο τρέχει να σωθεί. Αμέσως μετά αρχίζουν να σείονται τα πάντα. Ο σεισμός όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο κρατάει τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και ευτυχώς το κτίριο στο συγκεκριμένο συγκρότημα το οποίο φαίνεται νεόκτιστο αντέχει!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr την στιγμή που χτυπάει ο σεισμός:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share