Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία στις ΗΠΑ: 5 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο! (photos)

Κάηκαν ζωντανοί!

27 Νοεμβρίου 2019 19:28
Τραγωδία στις ΗΠΑ: 5 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο! (photos)

Τραγωδία στις ΗΠΑ με 5 νεκρούς και τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη στη Μινεάπολη, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Τραγωδία στη Γαλλία: Συγκρούστηκαν ελικόπτερα! 13 νεκροί! (Video)

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το πρωί σήμερα από τον 14ο όροφο ενός κτιρίου με συνολικά 24 ορόφους, σε μια συνοικία πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, είπε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Τζον Φράτελ στους δημοσιογράφους.

Ο πυκνός καπνός εξαπλώθηκε στον 16ο και τον 17ο όροφο του κτιρίου, το οποίο εκκενώθηκε.

«Δυστυχώς, είχαμε πέντε νεκρούς στην πυρκαγιά», είπε ο Φράτελ εξηγώντας ότι τα θύματα βρέθηκαν σε διαφορετικά διαμερίσματα του 14ου ορόφου.

Τραγωδία στο Αντίρριο: Έλληνες και οι δύο νεκροί!

Οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν από τις σκάλες τρεις τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει αδιευκρίνιστη. Ελαφρά τραύματα υπέστη και ένας πυροσβέστης που μετείχε στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Προς το παρόν τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Η Μινεάπολη πλήττεται αυτές τις ημέρες από σφοδρή χιονοθύελλα.

«Ήταν μια πολύ τραγική νύχτα, στην έναρξη των διακοπών» για τη γιορτή των Ευχαριστιών, κατέληξε ο Φράτελ.

Ανείπωτη θλίψη: 19 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους!

19 συνολικά επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί μετά τη συντριβή αεροσκάφους ιδιωτικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της απογείωσης στο ανατολικό Κονγκό.

Σοκ: Ναυάγιο με 36 αγνοούμενους στο Κονγκό!

«Εξι πτώματα έχουν ανασυρθεί. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες», δήλωσε ο δήμαρχος της Γκόμα Τιμοτέ Μούισα Κίσε. Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μαγκολόπα αξιωματούχο του αεροδρομίου της πόλης, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων.

Το αεροπλάνο τύπου Dornier είχε προορισμό το Μπένι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας. Συνετρίβη σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.


«Σε αυτό υπήρχαν 17 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Απογειώθηκε περίπου στις 09:00- 09:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», επεσήμανε ο Εριτιέρ Σάιντ Μαμάντου αρμόδιος της εταιρείας Busy Bee για τις κρατήσεις.

Η Busy Bee είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τρία αεροσκάφη για να εξυπηρετεί περιοχές των επαρχίων Βόρειο Κίβου και Μπουτέμπο.

Τραγωδία στο Μαρόκο: Δυο νεκροί ψαράδες και 14 ακόμη αγνοούμενοι!

Ένα αλιευτικό βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών του νότιου Μαρόκο με αποτέλεσμα δυο ψαράδες να χάσουν τη ζωή τους και 14 ακόμη να παραμένουν αγνοούμενοι σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Αλιείας της χώρας.

Θρήνος στη Γαλλία: Νεκρά δύο ανήλικα αδέρφια από φωτιά!

Το αλιευτικό είχε αποπλεύσει την Πέμπτη από το Ταν-Ταν, που απέχει 850 χιλιόμετρα νοτίως του Ραμπάτ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές στην περιοχή και το πλήρωμα δεν εξέπεμψε κανένα σήμα κινδύνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Δύο άλλα αλιευτικά εντόπισαν τα άψυχα σώματα των δύο ψαράδων την Παρασκευή. Τα υπόλοιπα 14 μέλη του πληρώματος αγνοούνται ακόμη.

«Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να καθορίσουν τις αιτίες του ναυτικού δυστυχήματος.

Τραγωδία στην Κένυα: 29 νεκροί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα!

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Κένυα με έντονες βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις με αποτέλεσμα τουλάχιστον 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τραγωδία στην Κίνα: 15 νεκροί από έκρηξη! (Video)

Συγκεκριμένα ο υπουργός εσωτερικών της χώρας δήλωσε:

Μετά λύπης επιβεβαιώνουμε ότι 12 άνθρωποι στο Τάπας και την Παρούα (στην περιοχή του) Πόκοτ Σάουθ και 17 στο Ταμκάλ στο Πόκοτ Σέντραλ έχασαν τη ζωή τους» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Φρεντ Ματιάνγκι. Σπίτια παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών, που έπληξαν την περιοχή του Πόκοτ, σε απόσταση 350 χλμ βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι.


«Δώδεκα πτώματα έχουν βρεθεί και οι έρευνες συνεχίζονται» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας του Πόκοτ Απόλο Οκέλο σε δημοσιογράφους. Δύο παιδιά βρέθηκαν ζωντανά κάτω από τα χαλάσματα και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

«Οι σφοδρές βροχοπτώσεις αποτελούν πρόκληση για εμάς, όμως θα κάνουμε το καλύτερο» επιβεβαίωσε, την ώρα δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και γέφυρες έχουν κλείσει. Ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας έχουν σταλεί στις πληγείσες περιοχές για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share