Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Aνακαλείται γνωστό παιδικό κρεβάτι: Κίνδυνος για στραγγαλισμό!

Προσοχή!

27 Νοεμβρίου 2019 16:18
Aνακαλείται γνωστό παιδικό κρεβάτι: Κίνδυνος για στραγγαλισμό!

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανία, συνιστά στους γονείς με μικρά παιδιά να επιστήσουν την προσοχή για επικίνδυνα παιδικά κρεβάτια και προχωράει στην ανάκληση γνωστού παρκοκρέβατου που κυκλοφορεί στην αγορά.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Μη στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί που ξυπνάτε!

Όπως αναφέρει η Γραμματεία οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει τα 43 συνολικά παρκοκρέβατα της εταιρείας Lionelo μοντέλο SUZIE gray/pink τα οποία έχουν διανεμηθεί στην Ελλάδα, να μη χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς λικνίσματος και τους γάντζους ανασήκωσης (είναι εξτρά στη συσκευασία).

Η σύσταση προέκυψε μετά από ενημέρωση που έλαβε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX, ότι οι αρμόδιες Αρχές της Ουγγαρίας έκριναν ως μη ασφαλές το συγκεκριμένο παρκοκρέβατο.

Το προϊόν αυτό παρουσιάζει κίνδυνο ανατροπής και τραυματισμού κατά τη χρήση των μηχανισμών λικνίσματος και πιθανού στραγγαλισμού από τις λαβές ανασήκωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έκτακτη ανακοίνωση ΕΟΦ! Ανακαλεί άρον άρον γνωστό φάρμακο!

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) αποφάσισε την ανάκληση του φαρμάκου MITOMYCIN-C KYOWA 2MG BTx 10 VIALS «λόγω πιθανού προβλήματος στειρότητας κατά την παραγωγική διαδικασία του προϊόντος»!

Δείτε επίσης: Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί το πιο γνωστό φάρμακο!

Η δραστική ουσία στο συγκεκριμένο φάρμακο είναι η μιτομυκίνη C (mitomycin C) που δρα συνδεόμενη με το DNA καρκινογόνων κυττάρων και αναστέλλει την διαίρεση του DNA με τον σχηματισμό συμπλόκου με αυτό, ασκώντας έτσι αντικαρκινική δράση.

Ο ΙΦΕΤ A.E., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Η σχετική απόφαση του ΕΟΦ εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού συμπληρώματος διατροφής!

Στην ανάκληση της παρτίδας 190065 (ημερ. λήξης 01/2021) του συμπληρώματος διατροφής EVIOL BRAIN FUNCTION, διότι κατά το μακροσκοπικό της έλεγχο, κρίθηκε μη κανονική ως προς την εμφάνιση (διαρροή περιεχομένου από ένα καψάκιο), προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)!

Δείτε επίσης: Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί το πιο γνωστό φάρμακο!

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής για στήριξη της μνήμης και της πνευματικής απόδοσης και μπορούν να το καταναλώσουν ενήλικες και παιδιά άνω των 16 ετών.

Η εταιρεία GAP A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΕΟΦ: Καμπανάκι με πασίγνωστο φάρμακο! Διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής

ΕΟΦ: Καμπανάκι με πασίγνωστο φάρμακο! Διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής!

Το προϊόν «Phen375» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής και προωθείται για τη μείωση του σωματικού βάρους, δεν είναι γνωστοποιημένο στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, πρόκειται για αγνώστου προέλευσης προϊόν, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου δυνητικά επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

Δείτε το προϊόν:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Έκτακτη ανακοίνωση για τα εμβόλια της γρίπης!

Έκτακτη ανακοίνωση για τα εμβόλια της γρίπης, μόλις έδωσε στην δημοσιότητα ο ΕΟΦ!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα ανέρχεται σε 1,5 εκατ. δόσεις ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1,1 εκατ. δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί για την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Υπενθυμίζει ακόμη ο ΕΟΦ στους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες την οδηγία του υπουργείου Υγείας (από 20/12/2018) βάσει της οποίας συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά και εκτελούνται οι συνταγές για τα αντιγριπικά εμβόλια με την εμπορική τους ονομασία ( VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA). Η οδηγία επιτρέπει για τη διευκόλυνση των πολιτών που χρειάζεται να λάβουν το αντιγριπικό εβόλιο την ανταλλαξιμότητα των εμβολίων κατά τη συνταγογράφησή τους. Δεν είναι δηλαδή δεσμευτική η εμπορική ονομασία της συνταγής, μπορεί ο ασφαλισμένος να λάβει το εμβόλιο που είναι διαθέσιμο.

Δείτε επίσης: Προσοχή! O ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες φαρμάκων! Δείτε όλο τον κατάλογο! (photos)

«Η όποια παραπληροφόρηση περί «ανεπάρκειας» ή «μη διαθεσιμότητας» των εμβολίων δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις με κίνδυνο να οδηγηθούμε στην καθυστέρηση του εμβολιασμού, και δη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Ομαλή η διάθεση των εμβολίων, λένε οι φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης

Με ταχύ ρυθμό διατίθενται τα αντιγριπικά εμβόλια στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης. Διατέθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου περίπου 100.000 εμβόλια, αλλά αναμένεται η δεύτερη παρτίδα, από τις τέσσερις συνολικά, την ερχόμενη εβδομάδα. «Οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν και να ψάχνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν εμβόλιο. Προλαβαίνουν να εμβολιαστούν, καθώς η εμβολιαστική περίοδος διαρκεί ως το τέλος Νοεμβρίου», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), κ. Διονύσιος Ευγενίδης.

Έξαρση της γρίπης αναμένεται συνήθως μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου. Σύμφωνα με τον κ. Ευγενίδη, τα εμβόλια είναι τριών ειδών, έχουν ένδειξη για ενήλικες και παιδιά ηλικίας από έξι μηνών και άνω και για τις ομάδες υψηλού κινδύνου αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι πολίτες, κυρίως όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και οι επαγγελματίες υγείας, δεν πρέπει να αμελούν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο χρειάζεται περίπου 15 ημέρες για να δράσει και να δημιουργήσει αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share