Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέμισαν τρακτέρ οι δρόμοι του Παρισιού! Χαμός στην πόλη του Φωτός!

Για ποιον λόγο διαμαρτύρονται οι αγρότες;

27 Νοεμβρίου 2019 15:29
Γέμισαν τρακτέρ οι δρόμοι του Παρισιού! Χαμός στην πόλη του Φωτός!

Οι δρόμοι του Παρισιού γέμισαν τρακτέρ αφού οι Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται για την πολιτική του Μακρόν! Στο κέντρο του Παρισιού οι αγρότες έριξαν σανό κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων και κατέλαβαν τις λωρίδες της κυκλοφορίας που οδηγούν στην πλατεία Κονκόρντ.

Δυνάμεις της αστυνομίας τους ζήτησαν να διαλυθούν.

«Μακρόν, απάντησέ μας! Σώσε τους αγρότες!», έγραφε ένα πανό που είχε αναρτηθεί σε τρακτέρ. «Η κυβέρνηση μάς αφήνει εκτεθειμένους, αφήστε μας να εργαστούμε», κατήγγειλε ένα άλλο. Φρικτός θάνατος 70χρονου: Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ του!

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από έκκληση των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων των αγροτών, τα οποία έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την κυβερνητική πολιτική, η οποία, σύμφωνα με τα ίδια, βλάπτει τη γαλλική γεωργία

Οι Γάλλοι αγρότες ανησυχούν για τους αυστηρούς κανόνες στη χρήση ζιζανιοκτόνων, τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά και τη Mercosur , αλλά και τους μειονεκτικούς όρους πώλησης των προϊόντων τους στα μεγάλα καταστήματα.

Κάποιοι γεωργοί κατηγορούν τον Μακρόν ότι βιάστηκε να απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη ως το 2021, αντίθετα με την τρέχουσα πολιτική της ΕΕ, αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί εξαιρέσεις για τους γεωργούς που δεν έχουν εναλλακτική επιλογή. Στους δρόμους είχαν βγει χθες και οι αγρότες στο Βερολίνο με μαζικές κινητοποιήσεις μπροστά από την πύλη του Βραδεμβούργου.

«Eχουμε την εντύπωση ότι όλοι θέλουν να μας πουν πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, παρόλο που οι αγρότες δεν κερδίζουν αρκετά για να ζήσουν», κατήγγειλε ο Κριστιάν Λαμπέρ, επικεφαλής του συνδικάτου FNSEA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Τα συνδικάτα προετοιμάζονται και ενόψει των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, στον οποίο ενδέχεται να προβλέπονται περικοπές στις δαπάνες για τη γεωργία εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ.

Τραγωδία στη Γαλλία: Συγκρούστηκαν ελικόπτερα! 13 νεκροί! (Video)

Τραγωδία στη Γαλλία με 13 στρατιωτικούς να κείτονται νεκροί σε δυστύχημα μεταξύ δύο ελικοπτέρων ενώ διεξήγαν επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών, ανακοινώθηκε σήμερα από τη γαλλική προεδρία.

Συναγερμός! Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο! Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες!

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών των γαλλικών δυνάμεων από ένα συμβάν αφότου άρχισε η επέμβασή τους στην περιοχή το 2013.

Τραγωδία στη Νορβηγία: Έξι νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου!

Περισσότεροι από 4.500 γάλλοι στρατιώτες αντιμετωπίζουν ισλαμιστικές εξεγέρσεις στην περιοχή του Σαχέλ, όπου η βία από μαχητές που ανήκουν στην Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο!

«Ο πρόεδρος ανακοινώνει με βαθιά λύπη τον θάνατο 13 γάλλων στρατιωτικών στο Μαλί το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου σε δυστύχημα μεταξύ των δύο ελικοπτέρων τους στη διάρκεια αποστολής μάχης εναντίον τζιχαντιστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρικό γραφείο.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το κεντρικό και το βόρειο Μαλί ως εφαλτήριο για επιθέσεις σε όλη τη σε μεγάλο βαθμό ερημική αυτή περιοχή.

Συνετρίβη βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Αρκετοί τραυματίες! (photo-video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπράντλεϊ, όπου συνετρίβη έναν βομβαρδιστικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συναγερμός! Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο! Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες!

Σύμφωνα με τις επίσημες αεροπορικές αρχές, το αεροδρόμιο έχει αποκλειστεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης. Βελγικό F-16 συνετρίβη στη Γαλλία! (photo)

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζουν μαύρους, πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του ατυχήματος, ή για την τύχη του πιλότου.

​Τοπική εφημερίδα, πάντως, κάνει λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η συντριβή του B-17 έλαβε χώρα, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share