Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Διακοπή δρομολογίων στον ΗΣΑΠ!

Τι συνέβη;

27 Νοεμβρίου 2019 09:15
Διακοπή δρομολογίων στον ΗΣΑΠ!
Follow us on Google News

Έκτακτη διακοπή των δρομολογίων του ΗΣΑΠ σημειώθηκε πριν λίγο όταν ένας άντρας, για άγνωστο λόγο κατέβηκε στις γραμμές του τρένου στον σταθμό της Καλλιθέας.

Έκτακτη διακοπή λειτουργίας του ΗΣΑΠ!

Φυσικό ήταν βέβαια να προκαλέσει πανικό και αναστάτωση στους επιβάτες.

Με τη επέμβαση της αστυνομίας, ο άντρας απομακρύνθηκε και ξεκίνησαν και πάλι κανονικά τα δρομολόγια του τρένου.

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ!

Αλλαγές θα υπάρξουν στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ!

Συγκεκριμένα, στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσουν την Κυριακή (17/11) τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ στο τμήμα Κηφισιά – Ειρήνη.

Γυναίκα ακρωτηριάστηκε μετά από τροχαίο ατύχημα με αγριογούρουνο!

Αιτία για την αλλαγή αυτή και την καθυστερημένη έναρξη των δρομολογίων του ΗΣΑΠ είναι οι προγραμματισμένες εργασίες που θα γίνουν από το βράδυ του Σαββάτου (16.11.2019) έως το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έως την ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών θα γίνονται κανονικά τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ στο τμήμα «Πειραιάς – Ειρήνη».

Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ θα δρομολογήσει κυκλική λεωφορειακή γραμμή στο τμήμα «Κηφισιά – Ειρήνη».

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Απεργία και συλλαλητήριο σήμερα!

Το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τη ΔΕΗ ψηφίζεται στη Βουλή κι εκτός των άλλων προβλέπει την άρση μονιμότητας σε νεοπροσλαμβανόμενους αλλά και των γενικών διευθυντών και διευθυντών της επιχείρησης.

ΔΕΗ: Νέο σύστημα διακανονισμού οφειλών! Τι ακριβώς προβλέπει;

Για να εξομαλυνθεί το καθεστώς ανατρέπεται και όλο το πλαίσιο των προσλήψεων, οι οποίες θα γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, αλλά με τους όρους και τα κριτήρια που ορίζει το Ανώτατο Συμβούλιο και με εκ των υστέρων έλεγχο.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και τη διάταξη για κατάργηση της οριζόντιας έκπτωσης 75% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της εταιρείας η οποία πλέον θα είναι της τάξης του 30% για το ανταγωνιστικό σκέλος του τιμολογίου.

Παράλληλα με τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου επιχειρείται ο εξορθολογισμός του ύψους της τιμολόγησης των καταναλωτών στη νυχτερινή κατανάλωση για πάνω από 1600 kWh, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά, ιδίως γι' αυτά που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας σε διόρθωση αδικίας του 2018.

ΔΕΗ

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για τη νέα πολιτική προμηθειών της ΔΕΗ, τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Κρήτης, τη μετακίνηση προσωπικού της εταρείας ανάμεσα σε θυγατρικές αλλά και στο Δημόσιο.

Δίνεται παράταση της προσωρινής ενιαίας άδειας λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ρυθμίζονται θέματα εταιρικού μετασχηματισμού και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ενώ απαντώνται και διατάξεις για την αγορά φυσικού αερίου, την στήριξη της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την ηλεκτροκίνηση.

Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες - με την εξαίρεση της περιοχής της Ρόδου η οποία έχει κριθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης - αλλά και συλλαλήτηριο για τις 5 το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη, στο Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποστηρίζεί ότι με το νομοσχέδιο καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και προετοιμάζεται το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share