Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Ταϊλάνδη: Βρέθηκε νεκρό ελάφι που είχε φάει 7 κιλά πλαστικά αντικείμενα!

Σοκ!

27 Νοεμβρίου 2019 07:47
Ταϊλάνδη: Βρέθηκε νεκρό ελάφι που είχε φάει 7 κιλά πλαστικά αντικείμενα!

Η ζημιά που προκαλούν τα πλαστικά στον πλανήτη είναι ανυπολόγιστη, η είδηση πως στην Ταϊλάνδη βρέθηκε ένα νεκρό ελάφι με 7 κιλά πλαστικά στο στομάχι του κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί έντονη θλίψη!

Σοκαριστικό: Άντρας πέθανε μετά από τσιμπήματα από σφήκες!

Μέχρι πρότινος θύματα της αλόγιστης χρήσης πλαστικών στην Ταϊλάνδη - κατ' εκτιμήση κάθε Ταϊλανδός χρησιμοποιεί έως και 3.000 πλαστικές σακούλες το χρόνο - έπεφταν ζώα που βρίσκονταν στη θάλασσα.

Το ηλικίας 10 ετών ελάφι βρέθηκε νεκρό στο εθνικό πάρκο στην επαρχία Ναν.

ελάφι πλαστικά


Ειδικός που πραγματοποίησε τη νεκροτομή διαπίστωσε μεγάλο αριθμό από πλαστικές σακούλες στο στομάχι του.

Οι σακούλες ήταν συσκευασίες από καφέ και μακαρόνια ενώ στο στομάχι του ελαφιού βρέθηκαν μέχρι πετσέτες και εσώρουχα.

ελάφι ταιλάνδη

«Πρόκειται για άλλη μια τραγωδία που δείχνει το πόσο σοβαρά πρέπει να πάρουμε το θέμα και το πόσο πρέπει να χρησιμοποιούμε τα πλαστικά μίας χρήσης» δήλωσε ο διευθυντής του πάρκου στο οποίο βρέθηκε νεκρό το ελάφι.

Αδιανότητο: Ανέσυραν 40 τόνους πλαστικά από την θάλασσα! (Video)

Αδιανόητο ήταν αυτό που συνέβη στην Χαβάη όταν ανέσυραν από την θάλασσα 40 τόνους από πλαστικά! Είναι γνωστό ότι η μόλυνση του πλανήτη μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αλλά το βίντεο που θα δείτε θα σας σοκάρει! Τα πλαστικά αυτά θα τα μετατρέψουν σε βιώσιμη ενέργεια! Ο ΟΗΕ έθεσε ένα μέτρο για μείωση πλαστικών μιας χρήσης μέχρι το 2030 και συμφώνησαν 170 χώρες!

Μετά τη σοκαριστική έρευνα ότι ο άνθρωπος καταπίνει πέντε γραμμάρια πλαστικό κάθε εβδομάδα, μέσα σε 25 ημέρες, ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός αφαίρεσε 40 τόνους πλαστικού από το διαβόητο Great Pacific Garbage Patch και προγραμματίζει να αφαιρέσει και άλλους.

Ανέσυραν με GPS παρατημένα πλαστικά και δίχτυα ψαράδων

Χαβάη πλαστικά

Το με βάση την Καλιφόρνια φορτηγό πλοίο Kwai απέπλευσε στις 23 Μαΐου αναζητώντας δίχτυα που χάθηκαν στη θάλασσα ή αφέθηκαν στα νερά από ψαράδες καθώς και άλλα πλαστικά, χρησιμοποιώντας GPS.

Επί έναν χρόνο πριν την αποστολή, το OV Institute διένειμε αυτά τα GPS σε ναυτικούς, ζητώντας τους να τα αφήσουν όπου εντόπιζαν παρατημένα δίχτυα. Με την ενεργοποίησή τους, οι συσκευές έστελναν, σε πραγματικό χρόνο, σήμα για την ακριβή τοποθεσία των διχτυών. Έτσι, το Ινστιτούτο ήταν σε θέση να περισυλλέξει τα πλαστικά σκουπίδια.

40 τόνοι πλαστικά στη θάλασσα της Χονολουλού

Στις 18 Ιουνίου, το Kwai έπιασε στο λιμάνι της Χονολουλού, στη Χαβάη, ρυμουλκώντας 40 τόνους πλαστικά σκουπίδια.

Τώρα, προγραμματίζεται μια ακόμη μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού του ωκεανού το 2020, στην οποία θα χρησιμοποιηθούν 150 συσκευές ιχνηλάτησης. Κάθε μία κοστίζει περίπου 1.600 δολάρια, αλλά είναι χρήσιμες για την κατανόηση του πώς ταξιδεύουν και συγκεντρώνονται τα σκουπίδια. «Από την εμπειρία μας, όπου βρούμε ένα παρατημένο δίχτυ θα βρούμε κι άλλα» δήλωσε, στο Hawaii News Now, η ιδρυτής του OV Institute, Μαίρη Κρόουλι.

«Το πρόβλημα με το πλαστικό είναι, απλά, ότι διαρκεί για πάντα. Άρα, αυτά τα δίχτυα εξακολουθούν να σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή έως ότου τα βγάλουμε από τους ωκεανούς» πρόσθεσε.

Μετατρέπουν σε ενέργεια πλαστικά απορρίμματα

Οπως αναφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών απορριμμάτων που περισυνελέγησαν θα μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια στο πλαίσιο του προγράμματος της Χονολουλού για ανάκτηση ενέργειας από απορρίμματα, η οποία θα πωληθεί στην Hawaiian Electric για να διανεμηθεί στους καταναλωτές.

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε περίπου 150 τόνους, φέτος» τόνισε η Κρόουλι. «Σχεδιάζουμε να επαναλάβουμε του χρόνου αυτή την πολύ επιτυχημένη αποστολή, για περίοδο τριών μηνών».

Καναδάς: Τέλος στα πλαστικά από το 2021!

Πλαστικά Καναδάς

Καλαμάκια, πλαστικές σακούλες, μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης, θα απαγορευτούν στον Καναδά από το 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος θέλει να θέσει τα θέματα του περιβάλλοντος στην πρώτη γραμμή ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

«Η ρύπανση από τα πλαστικά είναι μια παγκόσμια μάστιγα", τόνισε στους δημοσιογράφους ο Τριντό, σημειώνοντας ότι σήμερα στον Καναδά ανακυκλώνεται λιγότερο από το 10% των πλαστικών προϊόντων. "Ειλικρινά, ως γονιός, είναι δύσκολο να το εξηγήσω στα παιδιά μου. Πώς να εξηγήσεις ότι οι φάλαινες πεθαίνουν, με το στομάχι τους γεμάτο από πλαστικά, ότι τα άλμπατρος, οι νεοσσοόι στα παράλια της Χαβάης, είναι γεμάτα με πλαστικά αφού τα πέρασαν για τροφή», συνέχισε.

«Ως γονείς, πηγαίνουμε τα παιδιά μας στην παραλία και αναζητούμε μια αμμουδιά που δεν είναι γεμάτη από πλαστικά, μπουκάλια, καλαμάκια», είπε, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να επιλύσουμε» αυτό το τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης.

Μέχρι το 2021, θα γίνουν επιστημονικές εκτιμήσεις για να καθοριστεί ο κατάλογος των αντικειμένων που θα απαγορευτούν.

Οι κατασκευαστές πλαστικών θα είναι στο εξής υπεύθυνοι για «ολόκληρο τον κύκλο ζωής» των προϊόντων τους, εξήγησε ο Τριντό. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές και οι εταιρείες που χρησιμοποιούν πλαστικά –για παράδειγμα, περιτυλίγματα– θα πρέπει να εφαρμόσουν ένα σχέδιο ανακύκλωσής τους. Με αυτήν την αλλαγή προσέγγισης θα απαλλαγούν οι δήμοι από ένα μέρος της ευθύνης και «θα μπορέσουμε να ανακυκλώνουμε πολύ περισσότερα πλαστικά», υποστήριξε.

Ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιταλία, καθώς επίσης και η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνυπέγραψαν πέρσι, στη σύνοδο κορυφής του G7 στο Κεμπέκ, μια νέα χάρτα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των ωκεανών από τα πλαστικά. Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία απείχαν. Το κείμενο αυτό, που βασίζεται για την εφαρμογή του στην καλή θέληση των συμμετεχόντων, αναφέρει ότι οι χώρες της ΕΕ δεσμεύονται ότι μέχρι το 2030 όλα τα πλαστικά θα είναι ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιήσιμα. Η ΕΕ έχει υιοθετήσει κανόνες για να απαγορεύσει κάποια από τα πιο συνηθισμένα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης που από μόνα τους αποτελούν το 70% των πλαστικών που καταλήγουν στους ωκεανούς και τις παραλίες.

Στον Καναδά, πολλές πόλεις απαγορεύουν ήδη τις πλαστικές σακούλες, όπως το Μόντρεαλ από το 2018. Όμως «επιβάλλεται μια εθνική λύση», εκτίμησε ο Τριντό.

«Κάθε χρόνο οι Καναδοί πετούν περισσότερους από τρία εκατομμύρια τόνους πλαστικών σκουπιδιών. Αυτό ισοδυναμεί με απώλειες που μπορεί να φτάσουν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και συνιστά μια μεγάλη σπατάλη πόρων και ενέργειας», εξήγησε ο Καναδός πρωθυπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η ανακύκλωση των πλαστικών θα επιτρέψει όχι μόνο να μειωθεί η ρύπανση αλλά και να δημιουργηθούν περίπου 42.000 θέσεις εργασίας στον Καναδά

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά σε ΑΤΜ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Κρήτη: Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο  Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share