Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Αλβανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αστέγων! Ο στρατός στήνει σκηνές! (Video)

Ράμα και Δένδιας στα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε!

26 Νοεμβρίου 2019 20:06
Σεισμός στην Αλβανία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αστέγων! Ο στρατός στήνει σκηνές! (Video)

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω του ο σεισμός των 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία! Ο αριθμός των νεκρών ολοένα και αυξάνεται όπως και των αστέγων! Ο στρατός έχει ξεκινήσει ήδη και στήνει σκηνές! Ο Έλληνας ΥΠΕΞ μετέβη απόψε στο Δυρράχιο και μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό παρακολούθησαν προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας. Επισκεφτήκαν μαζί τραυματίες στο στάδιο της πόλης το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο!

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους 18, οι τραυματίες στους 600 -εκ των οποίων οι 3 σοβαρά αλλά υπάρχουν φόβοι ότι η λίστα θανάτου θα μεγαλώσει. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον σεισμό στην Αλβανία: «Η στέγη έπεσε στο κεφάλι μας»! (Video)

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, δύο ακόμα άνθρωποι βρέθηκαν στα συντρίμμια ξενοδοχείου στο Δυρράχιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 18. Μέχρις στιγμής είναι άγνωστος ο ακριβής απολογισμός των υλικών ζημιών.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την πόλη του Δυρραχίου.

Μέχρι τώρα καταγράφηκαν περισσότερες από 25 μετασεισμικές δονήσεις με την εντονότερη εκείνη των 5.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τρεις ώρες από τον μεγάλο σεισμό και 5 Ρίχτερ στις 14.14 τοπική η ώρα

Η ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων είναι μεγάλη, ενώ ήδη οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 18 και οι τραυματίες σε εκατοντάδες. Στην πόλη Τουμάν βρίσκονται οι δύο ομάδες της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στην Αλβανία για να βοηθήσουν στους απεγκλωβισμούς.

Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίων, πολλά από τα οποία κατέρρευσαν κυρίως στο Δυρράχιο και τα Τίρανα. Η ώρα του σεισμού ήταν η αιτία που πολλοί εγκλωβίστηκαν στα ερείπια αφού δεν πρόλαβαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Το κόστος των ζημιών να μοιάζει ανυπολόγιστο... Εκτείνονται σε ακτίνα που καλύπτει όλη τη μέση Αλβανία με επίκεντρο το Δυρράχιο και τα Τίρανα και μέχρι τη Σκόδρα στο Βορά και το Φίερι στο Νότο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, ο στρατός της Αλβανίας κατασκευάζει με σκηνές πρόχειρα κέντρα όπου θα στεγαστεί ο μεγάλος αριθμός των άστεγων.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι διασώθηκαν από τα ερείπια κτηρίων που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον σεισμό, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί, δήλωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας της Αλβανίας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 300 γιατροί και νοσηλευτές παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα στους τραυματίες.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο εγκέλαδος των 6,4 Ρίχτερ "χτυπά" την Αλβανία!

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως από τον φονικό σεισμό στην Αλβανία των 6,4 Ρίχτερ! Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να εντοπίσουν και να σώσουν τους εγκλωβισμένους! Ο αριθμός των νεκρών ολοένα και αυξάνεται!

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που γίνεται ο σεισμός στην Αλβανία. Ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο αρχίζει να κουνιέται σαν… καρυδότσουφλο!

Το ρολόι δείχνει 03:54 και 51 δευτερόλεπτα. Είναι η στιγμή που «χτυπά» ξανά ο Εγκέλαδος την Αλβανία.

Η κάμερα ασφαλείας δείχνει μια Mercedes Benz παρκαρισμένη. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο αρχίζει να κουνιέται πέρα δώθε! Ο σεισμός διαρκεί λίγα δευτερόλεπτά. Ήταν όμως αρκετά για να σκορπίσουν θάνατο και καταστροφή στην Αλβανία!

Kamerat e sigurisë fiksojnë momentin e frishëm, si tundet 'BENZ' i parkuar në Lezhë - Për lajme të tjera klikoni në www.shqiptarja.com

Kamerat e sigurisë fiksojnë momentin e frishëm, si tundet 'BENZ' i parkuar në Lezhë - Për lajme të tjera klikoni në www.shqiptarja.com

Posted by Shqiptarja.com on Monday, November 25, 2019

Νέος σεισμός στην Αλβανία!

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Αλβανία!

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον σεισμό στην Αλβανία: «Η στέγη έπεσε στο κεφάλι μας»! (Video)

Σύμφωνα με τo Ευρωμεσογειακό, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 10 χλμ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Αλβανίας.

Αλβανός σεισμολόγος που μίλησε στο ABC News Albania, έκανε λόγο για συνολικά 180 μετασεισμούς. Δήλωσε πως πρόκειται για φυσιολογική ακολουθία, μετά τον μεγάλο σεισμό, που σημείωσε ότι θα «γραφτεί στην ιστορία»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share