Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βοσνία! (photo)

Που ήταν το επίκεντρο;

26 Νοεμβρίου 2019 12:25
Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βοσνία! (photo)

Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Βοσνία με 5,4 Ρίχτερ να ταρακουνούν τη χώρα!

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία: Η προειδοποίηση του Ευθύμη Λέκκα! (Video)

Η δόνηση καταγράφηκε στις 11:19 ώρα Ελλάδας, 79 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαράγεβο και 62 χιλιόμετρα νότια του Ντουμπρόβνικ, της Κροατίας.

Υπάρχουν νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία! (photos+video)

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 10 χιλιόμετρα.

Οι δραματικές εικόνες διάσωσης ενός παιδιού από τα συντρίμμια μετά το σεισμό στην Αλβανία! (Video)

Ο φονικός σεισμός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα την Αλβανία άφησε πίσω τους εκτός από υλικές ζημιές αλλά και νεκρούς.

Δυνατός σεισμός στην Ναύπακτο!

Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν μετά τον νέο ισχυρό σεισμό στην Αλβανία εγκλωβίστηκε ένα μικρό αγόρι. Δίπλα του, νεκρή σύμφωνα με το Report Tv, μια ηλικιωμένη γυναίκα, πιθανόν η γιαγιά του.

Η προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του έχει καταγραφεί καρέ καρέ. Το παιδί είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια, δίπλα στο άψυχο σώμα της ηλικιωμένης γυναίκας.

Τα συγκλονιστικά video δείχνουν πολίτες να προσπαθούν να βγάλουν το παιδί από τα συντρίμμια με τα χέρια τους, την ώρα που σκαπτικό μηχάνημα επιχειρεί να απομακρύνει τα ερείπια.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία! Τρόμος σε Κέρκυρα και Γιάννενα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:58 τα ξημερώματα στην Αλβανία.

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε στα 24 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας των Τιράνων και στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Durres, οι κάτοικοι της οποίας είχαν βγει ήδη στους δρόμους, λόγω των αλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων που είχαν προηγηθεί. Το δε εστιακό βάθος μετρήθηκε στα δύο χιλιόμετρα

Σύμφωνα με αναφορές από τη γειτονική χώρα, υπάρχουν ζημιές σε κτήρια, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει καταγραφή και ελέγχους για τυχόν τραυματίες.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Αποκάλυψη του Ευθύμη Λέκκα: Για την καταστροφή στην Κινέτα φταίει...!

Για πολύ μεγάλο σεισμό με επίκεντρο το Δυρράχιο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου σεισμού που είχε σημειωθεί πριν από δύο μήνες στην περιοχή.

«Ιστορικά το ρήγμα αυτό δίνει αρκετά μεγάλους σεισμους. Πρόκειται για την πιο δραστήρια σεισμική ζώνη στην Αλβανία η οποία ωστόσο δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο γιατί διακόπτεται από το ρήγμα της Κορυτσάς που δεν επιτρέπει την όποια ανησυχία να περάσει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Λέκκας στο ΟΡΕΝ.

Ο ισχυρός σεισμός στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με αναφορές, έγινε αισθητός τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στα Γιάννενα.

Είχε προηγηθεί σεισμός 4,4 Ρίχτερ

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 3:47, είχε προηγηθεί σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή της Αλβανίας.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στα 31 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Στην πόλη Durres, η οποία αριθμεί σχεδόν 150.000 κατοίκους και βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του σεισμού, υπήρξαν αναφορές για πανικό των κατοίκων, ενώ ένας ικανός αριθμός εγκατέλειψε τα σπίτια του, υπό τον φόβο ενός νέου μεγαλύτερου σεισμού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share