Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εισροή υδάτων σε πλοίο της Blue Star στη Νάξο! (Video)

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

25 Νοεμβρίου 2019 08:55
Εισροή υδάτων σε πλοίο της Blue Star στη Νάξο! (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εισροή υδάτων σε πλοίο της Blue Star στη Νάξο!

Απαγόρευση απόπλου από τα περισσότερα λιμάνια της χώρας!

Ελεγχόμενη εισροή υδάτων σημειώθηκε σε δύο κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Βlue Sar Naxos" με 132 επιβαίνοντες κατά την προσπάθεια προσέγγισης στο λιμάνι της Σχοινούσας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το πλοίο πλέει προς το λιμάνι της Νάξου, με ασφάλεια, όπου και αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 9:00 πμ.

Από το Λιμενικό Σώμα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα πλωτό του λιμενικού ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτης δύτης για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Το πλοίο, με 64 άτομα πλήρωμα και 68 επιβάτες, αναμένεται να ελεγχθεί από κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων μετά την άφιξή του στη Νάξο.

Σοκ: Αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωση πέφτει πάνω σε σπίτια! 29 νεκροί! (Video)

Μια τραγωδία σημειώθηκε στο Κονγκό! Ένα αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωση του έπεσε πάνω σε σπίτια! Από την τραγωδία οι νεκροί ανέρχονται στους 29! Ένας από τους επιβαίνοντες κατάφερε να σωθεί μόνο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανασύρθηκε ζωντανός ένας από τους 19 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μαζί με άλλους 16 τραυματίες. Τρόμος στον αέρα: Boeing "έβγαζε" φωτιές από τους κινητήρες! (Video)

Είναι η πρώτη φορά που επίσημη πηγή έκανε λόγο περί επιζήσαντα μεταξύ των 19 ανθρώπων — 17 επιβατών και δύο μελών πληρώματος — που είχαν επιβιβαστεί στο μικρό αεροσκάφος Dornier 228 της εταιρείας Busy Bee.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Μεταφορών της κεντρικής κυβέρνησης έκανε λόγο για «26 νεκρούς», πιο συγκεκριμένα για «17 επιβάτες, δύο μέλη πληρώματος και επτά στο έδαφος».

Το Ντορνιέ συνετρίβη πάνω σε δύο σπίτια στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Μπιρερέ/Μαπεντό λίγο μετά τις 09:00, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο, κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα.

Το αεροσκάφος θα εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Μπένι μέσω Μπουτεμπό, 350 χιλιόμετρα βόρεια από την Γκόμα — δύο πόλεις που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα και τη βία ένοπλων οργανώσεων.

«Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι ακόμη γνωστά. Διενεργείται έρευνα», ανέφερε η επαρχιακή κυβέρνηση χθες βράδυ. Ένας τεχνικός της εταιρείας ανέφερε πως υπήρχε «πρόβλημα στον έναν κινητήρα» που είχε διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν το αεροσκάφος να βγάζει καπνούς πριν συντριβεί.

Ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος στην Γκόμα ήταν η συντονίστρια μιας οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, η Μάμπο Ζαουάντι, ανέφεραν ΜΚΟ.

Ανείπωτη θλίψη: 19 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους!

19 συνολικά επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί μετά τη συντριβή αεροσκάφους ιδιωτικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της απογείωσης στο ανατολικό Κονγκό.

Σοκ: Ναυάγιο με 36 αγνοούμενους στο Κονγκό!

«Εξι πτώματα έχουν ανασυρθεί. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες», δήλωσε ο δήμαρχος της Γκόμα Τιμοτέ Μούισα Κίσε. Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μαγκολόπα αξιωματούχο του αεροδρομίου της πόλης, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων.

Το αεροπλάνο τύπου Dornier είχε προορισμό το Μπένι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Γκόμα, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας. Συνετρίβη σε μία από τις πυκνοκατοικημένες συνοικίες που βρίσκονται γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.


«Σε αυτό υπήρχαν 17 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Απογειώθηκε περίπου στις 09:00- 09:10 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», επεσήμανε ο Εριτιέρ Σάιντ Μαμάντου αρμόδιος της εταιρείας Busy Bee για τις κρατήσεις.

Η Busy Bee είναι μια νέα αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τρία αεροσκάφη για να εξυπηρετεί περιοχές των επαρχίων Βόρειο Κίβου και Μπουτέμπο.

Τραγωδία στο Μαρόκο: Δυο νεκροί ψαράδες και 14 ακόμη αγνοούμενοι!

Ένα αλιευτικό βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών του νότιου Μαρόκο με αποτέλεσμα δυο ψαράδες να χάσουν τη ζωή τους και 14 ακόμη να παραμένουν αγνοούμενοι σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Αλιείας της χώρας.

Θρήνος στη Γαλλία: Νεκρά δύο ανήλικα αδέρφια από φωτιά!

Το αλιευτικό είχε αποπλεύσει την Πέμπτη από το Ταν-Ταν, που απέχει 850 χιλιόμετρα νοτίως του Ραμπάτ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές στην περιοχή και το πλήρωμα δεν εξέπεμψε κανένα σήμα κινδύνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Δύο άλλα αλιευτικά εντόπισαν τα άψυχα σώματα των δύο ψαράδων την Παρασκευή. Τα υπόλοιπα 14 μέλη του πληρώματος αγνοούνται ακόμη.

«Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να καθορίσουν τις αιτίες του ναυτικού δυστυχήματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share