Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε εξέλιξη το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας!

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στα Προπύλαια!

23 Νοεμβρίου 2019 13:25
Σε εξέλιξη το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας!

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας όπου ξεκίνησε στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια.

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Τα αίτημα αιχμής των εκπαιδευτικών είναι «το κορυφαίας σημασίας ζήτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, της πραγματοποίησης δηλαδή όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που απαιτούνται στην εκπαίδευση (με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου) και της εξίσωσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλειά! Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών και αναγκών στα σχολεία. Την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου, που διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση, και οδηγεί σε περικοπές και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Επίσης ζητούν την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από το τόπο τους (μεταφορά, στέγαση, σίτιση κ.α.). Την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το λύκειο, την έγκριση όλων των «ολιγομελών» τμημάτων σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, και την άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Στα αιτήματά τους είναι και αυξήσεις στους μισθούς , επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ισότιμη ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο σχολείο με κατάλληλη στήριξη, με την ίδρυση παντού Τάξεων Υποδοχής, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη και μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους, την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη και τη σίτιση.

Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές! Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας! (Video)

Στους δρόμους της Αθήνας "βγήκαν" ξανά οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας! Πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας!

Σημειώνεται ότι λόγω της συγκέντρωσης, η Τροχαία προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ έκλεισε και προσωρινά η Πανεπιστημίου.

Η πορεία των φοιτητών κατέληξε στο Σύνταγμα!

Νωρίτερα, οι φοιτητές προχώρησαν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα ρύθμιση που αφορά το άσυλο που συνδέεται, όπως υποστηρίζουν, με την καταστολή σε πανεπιστημιακούς χώρους, όπως συνέβη στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και για την πρόθεση του υπουργείου να θέσει βαθμολογική βάση για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και χρονικό όριο ολοκλήρωσης σπουδών.

Δείτε το βίντεο εδώ στο Athensmagazine.gr:

Χαμός: Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο! Τραυματίστηκαν φωτορεπόρτερ! (Video)

Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τραυματισμό φωτορεπόρτερ!

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ!

Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται», συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, στα οποία άγνωστοι έσπασαν μία βιτρίνα στη Βουκουρεστίου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν στην Πανεπιστημίου.

Η κυκλοφορία στους δρόμους έχει διακοπεί γύρω από το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα κλειστές είναι η Σταδίου από Αιόλου, η Βασιλίσσης Αμαλίας και η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας στην κάθοδο, από το Χίλτον.

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Άγρια επίθεση κατά φοιτητών στη γενική συνέλευση!

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο άγρια επίθεση δέχτηκαν φοιτητές από αγνώστους που εισέβαλαν στο χώρο του πανεπιστημίου με κράνη.

Τρόμος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Ανάστατοι οι φοιτητές! (photos)

Ο φοιτητής Π.Κ. του Τμήματος Κοινωνιολογίας περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα» το περιστατικό όπως το βίωσε στιγμή προς στιγμή:

«Λίγο πριν τη στιγμή της επίθεσης στεκόμουν ακριβώς δίπλα στο παιδί το οποίο υπέστη την επίθεση. Σε εκείνο το σημείο είχε γίνει μια μεγάλη άτοπη διαφωνία δύο παρατάξεων για ευρύτερα ζητήματα όπως η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Σε κάποια στιγμή ο συντονιστής λέει να σταματήσουν και να σηκωθεί η επόμενη παράταξη που έτυχε να είναι η ΔΑΠ. Τότε άτομα με κράνη και αντικείμενα στο χέρι (σαν κοντάρια μου φάνηκαν) περνάνε ακριβώς από μπροστά μου και αρχίζουν να χτυπούν το παιδί στο κεφάλι.

Αυτό γρήγορα αλλάζει κατεύθυνση έτσι ώστε να γλιτώσει και περνάνε πάλι από μπροστά μου. Σε αυτό το σημείο εγώ και άλλα δύο παιδιά προσπαθούμε να τους συγκρατήσουμε αλλά μας σπρώχνουνε και εγώ χτυπάω με την πλάτη μου στον τοίχο, ευτυχώς όμως δεν έπαθα κάτι. Έξω συνεχίζει ο ξυλοδαρμός και το παιδί καταφέρνει να φύγει. Σε αυτό το σημείο λέω πως πρέπει να φύγουνε τώρα οι υπεύθυνοι της επίθεσης και συμβαίνουν τα εξής: Δύο αναρχικοί χωρίς κράνη με απειλούν με παρόμοια κατάληξη και πως αυτοί θα κάνουν ό,τι γουστάρουν. Η υπεύθυνη των ΕΑΑΚ μου λέει, γιατί να σταματήσουμε τη συνέλευση ξέρεις άμα το παιδί έβγαλε αίμα; Μετά τις απειλές οι αναρχικοί φάνηκαν πιο πρόθυμοι να κάνουν διάλογο καθώς τους μίλησα ήρεμα και μου εξηγήσαν την λογική τους. Επειδή στα Εξάρχεια η κυβέρνηση με την αστυνομία χτυπάει τους δικούς τους, εδώ χτυπάνε τους φοιτητές της».

Δείτε βίντεο με τους φοιτητές να τρέχουν έντρομοι μόλις ξεκινά ή ένταση:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share