Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός ταρακούνησε την Ύδρα τα ξημερώματα!

Πανικός στους κατοίκους!

23 Νοεμβρίου 2019 09:52
Σεισμός ταρακούνησε την Ύδρα τα ξημερώματα!

Οι κάτοικοι της Ύδρας τα ξημερώματα του Σαββάτου ταρακουνήθηκαν αφού έγινε σεισμός 4 ρίχτερ!

Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταγραφεί στην ίδια περιοχή τουλάχιστον άλλες δύο δονήσεις της ίδιας τάξης μεγέθους.

Η Ύδρα δεν είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της και οι δονήσεις των τελευταίων ημερών θεωρούνται ότι βρίσκονται στο μέγιστο της δυναμικότητας της περιοχής.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5:43 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο 46 χλμ νοτιοδυτικά της Ύδρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμός στη θάλασσα ανοιχτά της Πύλου!

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη θάλασσα ανοιχτά της Πύλου. Η σεισμική δόνηση ήταν ασθενής.

Να υπενθυμίσουμε ότι σεισμός ταρακούνησε την Χίο!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 178 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Πύλου.

Δείτε πιο κάτω πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη σεισμική δόνηση!

Σεισμός ταρακούνησε την Χίο!

Έγινε πριν από λίγο σεισμός στη Χίο! Δείτε εδώ πόσα Ρίχτερ ήταν!

Ασθενής σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Χίο. Δείτε ακόμα: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Ρωσία!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 51 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού, στη δυτική Τουρκία, 12 χιλιόμετρα από την πόλη Βουρλά.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 13,6 χιλιόμετρα.

Παρακολουθήστε την περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός, όπως τον κατέγραψε το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Λάος!

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Λάος...

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:50 (ώρα Ελλάδας) στην χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και μάλιστα έγινε αισθητή και στην Ταϊλάνδη. Νωρίτερα είχε σημειωθεί ένας σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ο κύριος σεισμός, αφού ακολούθησε αυτός των 6,1 Ρίχτερ. Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Μεξικό!

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σαϊναμπούλι, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, ο σεισμός, που έγινε λίγο πριν τις 7 το πρωί (τοπική ώρα) έγινε ιδιαίτερα αισθητός όπως φάνηκε και από ένα ποστ στο twitter, που έκανε κάποιος μέσα από ένα στούντιο τηλεοπτικού καναλιού.

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Μεξικό!

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Πολιτείας Τσιάπας του νότιου Μεξικού, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Ιράν! (photo)

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές εξαιτίας του σεισμού, ο οποίος σύμφωνα με το ινστιτούτο σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 26 χιλιομέτρων και είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από την παραθαλάσσια περιοχή του δήμου της Σουτσιάτε.

Συναγερμός: Σεισμός κοντά στο Αργοστόλι!

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε νωρίτερα ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός: Σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,5 ρίχτερ στην Ινδονησία!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share