Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θάσος και η Χαλκιδική! Χείμαρροι σάρωσαν τα πάντα! (Video)

Κυβερνητικό κλιμάκιο έσπευσε για την αποτίμηση της καταστροφής!

23 Νοεμβρίου 2019 08:49
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θάσος και η Χαλκιδική! Χείμαρροι σάρωσαν τα πάντα! (Video)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε η Θάσος και η Χαλκιδική! Χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους και οι εικόνες από τα σημεία προκαλούν μόνο θλίψη και αγωνία για την επόμενη ημέρα! Στις περιοχές έσπευσε κυβερνητικό κλιμάκια για την αποτίμηση της καταστροφής!

Στη Θάσο, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, το τελευταίο 48ωρο το νησί έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική, μετέφερε τέσσερα άτομα σε ασφαλές σημείο, καθώς είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και στην Ποταμιά, όπου δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν πλημμύρισαν ολοσχερώς. Το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα το νερό να «τρέχει» ανεξέλεγκτο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως αναφέρει το kavalanews.gr.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν στο νησί ενισχύσεις από την Καβάλα με άντρες, οχήματα και άλλα μηχανήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κακοκαιρία στο νησί.

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρωί του Σαββάτου Κυβερνητικό Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο, λόγω της κακοκαιρίας.

Πλημμύρες και στην Χαλκιδική από την κακοκαιρία:

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Χαλκιδική, μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η περιοχή της Ολυμπιάδας, ενώ την ίδια στιγμή εντοπίζονται προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας.

Οι δρόμοι στην Χαλκιδική έχουν μετατραπεί σε ποτάμια τις τελευταίες ώρες, ενώ πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, ορμητικά νερά από χειμάρρους είχαν κατακλείσει νωρίτερα την είσοδο στην Ολυμπιάδα (στο τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό).

Καιρός σήμερα: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας! Έρχεται ο «Γηρυόνης»!

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη την χώρα αφού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας! Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην χώρα μας για αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι! Έρχεται ο «Γηρυόνης» έτσι ονομάστηκε η κακοκαιρία που θα χτυπήσει την χώρα μας!

Από το βράδυ της Κυριακής, φέρνοντας ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους, σήμερα, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και κυκλωνικούς ανέμους στα ανατολικά.

Στα δυτικά, τα βορειοανατολικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο κυκλωνικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στα ανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα! (Video)

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων και για τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για αύριο

Καιρός: Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και μέχρι τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά από τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια.

Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share