Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για τη δολοφονία δημοσιογράφου!

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας!

22 Νοεμβρίου 2019 20:05
Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για τη δολοφονία δημοσιογράφου!

Σοκ προκάλεσε η ανακοίνωση για την άγρια δολοφονία μιας δημοσιογράφου στη Μάλτα. Οι αρχές της χώρας θεώρησαν ύποπτο έναν επιχειρηματία και τον συνέλαβαν.

Τραγωδία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος!

Ωστόσο και παρά τις έρευνες η αστυνομία αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους και εγγύηση τον ύποπτο επειδή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τον ανακρίνει, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ.

«Αν ένα άτομο οδηγηθεί στο δικαστήριο, δεν μπορεί να ανακριθεί περαιτέρω από τη αστυνομία και, στην περίπτωση αυτή, η αστυνομία θέλει να τον ανακρίνει περαιτέρω», δήλωσε ο Μουσκάτ στους δημοσιογράφους.

Ο επιχειρηματίας Γιόργκεν Φένεχ συνελήφθη όταν η θαλαμηγός του αναχαιτίστηκε λίγο μετά τον απόπλου της από μαλτέζικο λιμάνι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας στη Μάλτα, η απαγγελία κατηγοριών σε όσους συλλαμβάνονται πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών διαφορετικά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Φένεχ αφέθηκε ελεύθερος υπό αστυνομική επιτήρηση αργά την Πέμπτη και κλήθηκε πάλι για ανάκριση σήμερα Παρασκευή. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι συνελήφθη εκ νέου, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση γι΄αυτό από την αστυνομία.

Ούτε ο ίδιος ούτε ο δικηγόρος του έχουν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο μετά τη σύλληψή του.

Συνελήφθη την επομένη των δηλώσεων του Μουσκάτ, ο οποίος είπε ότι θα εισηγηθεί να απονεμηθεί χάρη σε έναν φερόμενο ως μεσάζοντα στη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, αν παράσχει νομικά δεσμευτικά στοιχεία για τον εγκέφαλο της δολοφονίας.

Η Καρουάνα Γκαλιζία, μία από τις πιο γνωστές ερευνητικές δημοσιογράφους στη Μάλτα, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας ενώ έφευγε από το σπίτι της στις 16 Οκτωβρίου 2017.

Τρεις άνδρες περιμένουν να δικαστούν για την πυροδότηση της βόμβας. Οι αρχές θα πρέπει ακόμη να προσδιορίσουν ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη και προκάλεσε ερωτήματα για το κράτος δικαίου στη Μάλτα.

Συνελήφθη επιχειρηματίας για δολοφονία δημοσιογράφου στην Μάλτα!

Ένας από τους πιο γνωστούς και δυνατούς επιχειρηματίες συνελήφθη στην Μάλτα, το πρωί της Τετάρτης (20/11), για την δολοφονία μιας δημοσιογράφου. Η δημοσιογράφος, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από αυτοκίνητο-βόμβα, στην πρωτεύουσα, την Βαλέτα!

Δείτε επίσης: Τραγωδία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος!

Ο επιχειρηματίας, Γιόργκεν Φενέκ, συνελήφθη στο γιοτ του, που εντόπισε η αστυνομία,στα ανοιχτά της Μάλτας. Η σύλληψή του έγινε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα έκανε χάρη σε έναν υπόπτο μεσάζοντα αν αυτός έδινε τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας!

Ο μεσάζων φαίνεται να έχει συνδέσει τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή της δολοφονίας με τα άτομα που κατηγορούνται για την εκτέλεσή της καθώς και με αυτούς που βοήθησαν στο να βρεθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας ο άνδρας αυτός «έδειξε προθυμία να συνεργαστεί μετά από κάποια ώρα ανακρίσεων από την αστυνομία» αλλά, όπως είπε, «ζήτησε να του απονεμηθεί χάρη για όλες τις υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί».

Σοκ: Δολοφονήθηκε καθηγητής ιατρικής!

Δολοφονήθηκε στη Γερμανία ο καθηγητής ιατρικής, Φριτς φον Βάιτσεκερ, ο γιος του πρώην Ομοσπονδιακού Προέδρου της χώρας, Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ.

Νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία στην Ιθάκη: «Τον σκότωσε γιατί...»

Οπως μετάδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο Φριτς δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο, μέσα σε ιδιωτική κλινική του Βερολίνου. Ο 59χρονος Φριτς φον Βάιτσεκερ ήταν καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, ειδικός σε παθήσεις ήπατος και χοληφόρων και επικεφαλής του Τμήματος Γαστρεντερολογίας και Καρδιολογίας της ιδιωτικής κλινικής «Σλόσπαρκ» στο δυτικό Βερολίνο. Χθες βράδυ, στο πλαίσιο ειδικών ενημερωτικών διαλέξεων που διοργανώνει η κλινική, μιλούσε για θέματα παθήσεων του ήπατος σε αίθουσα του Τμήματος Ψυχιατρικής του νοσοκομείου, όταν ένας άνδρας από τους περίπου 20 ανθρώπους στο ακροατήριο του επιτέθηκε με μαχαίρι.

Δολοφονία 63χρονου ναυτικού: Ελεύθερη η 27χρονη! (Video)

Οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών παρενέβησαν άμεσα και επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον σώσουν. Ο δράστης, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά κι έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που παρακολουθούσε την διάλεξη και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, συνελήφθη αμέσως μετά, πριν προλάβει να διαφύγει. Τόσο η ταυτότητα, όσο και το κίνητρό του παραμένουν άγνωστα.

Έγκλημα πάθους στην Ιθάκη: Άνδρας σκότωσε 40χρονο γιατί νόμιζε ότι βγαίνει με την γυναίκα του!

«Έχω μείνει άναυδος και πρέπει να μοιραστώ την θλίψη μου. Για μια ακόμη φορά αναρωτιέται κανείς σε τι κόσμο ζούμε», έγραψε πριν από λίγο στο Twitter ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, προσωπικός φίλος του θύματος, το οποίο ήταν μέλος του FDP.

Ο Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), διετέλεσε δήμαρχος του Βερολίνου (1981-1984) πριν γίνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας (1984-1994). Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της ενωμένης Γερμανίας κι ένας από τους πρώτους κορυφαίους Γερμανούς αξιωματούχους που εκφράστηκαν δημόσια για τα εγκλήματα των ναζί. Πέθανε το 2015, σε ηλικία 94 ετών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share