Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας!

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί φοιτητική πορεία στα Προπύλαια!

21 Νοεμβρίου 2019 11:22
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας!

Από το μεσημέρι και μετά θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα αφού θα πραγματοποιηθεί φοιτητική πορεία στα Προπύλαια!

Λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης, η αστυνομία έχει προσχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Μετρό: Αυτοί είναι οι έξι νέοι σταθμοί! Πότε παραδίδονται;

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα αναπτυχθούν για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ολυμπία Οδό!

Από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίο στην Ολυμπία οδό, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κόμβους Επιδαύρου, Ξυλοκάστρου και Καλαβρύτων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών.

Προσοχή! Αλλάζουν δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ!

1. Ολιγόωρος Νυχτερινός Αποκλεισμός Κυκλοφορίας στον κόμβο Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,4)

Οι εργασίες για το νέο αναλογικό σύστημα διοδίων της Ολυμπίας Οδού συνεχίζονται με την ανέγερση μεταλλικών προβόλων στον κόμβο Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,4) τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα από 22:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο διάστημα αυτό θα είναι κλειστές η έξοδος από Πάτρα και η είσοδος προς Αθήνα και η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, του τοπικού δικτύου της περιοχής και των Κόμβων Λουτρακίου (Χ.Θ. 75,6) και Αρχαίας Κορίνθου (86,0), όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή τεχνικού προβλήματος, οι εργασίες θα υλοποιηθούν κατ’ αναλογία την επόμενη μέρα.

2. Προσωρινός Αποκλεισμός της εισόδου προς Πάτρα του κόμβου Ξυλοκάστρου

Για την εκτέλεση εργασιών γεωτεχνικών διερευνήσεων στον κόμβο Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 119,5) από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος), θα εφαρμοστεί ολιγόωρος αποκλεισμός της εισόδου προς Πάτρα από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019 μέχρι τις 19:00 το βράδυ της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2019.

Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από τους κοντινούς κόμβους Κιάτου και Δερβενίου και της Παλαιάς Εθνικής Οδού

3. Ολιγοήμερος Αποκλεισμός της εισόδου προς Πάτρα του κόμβου Καλαβρύτων

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χώρος για την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών και εργασιών οδοστρωσίας στην περιοχή του κόμβου Καλαβρύτων (Χ.Θ. 156,8), από τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 06:00 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:00, θα αποκλειστεί η είσοδος του κόμβου προς Πάτρα.

Η κυκλοφορία για το διάστημα αυτό θα εξυπηρετείται μέσω της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, του τοπικού δικτύου της περιοχής και του κόμβου Ανατολικού Αιγίου (Χ.Θ. 170,3).

Ριζικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό!

Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό ετοιμάζει η νέα διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Βίντεο-σοκ: Λιποθύμησε στην αποβάθρα του μετρό και έριξε γυναίκα στις ράγες!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο Γιώργος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, με τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις γραμμές του μετρό θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

"Πράσινο φως" για τη γραμμή 4 του Μετρό! Ποιες περιοχές θα καλύπτει;

Επιπλέον, θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις στη λειτουργία του μετρό που θα συμβάλλουν στην οικονομική τόνωση του εμπορικού κέντρου.

Οι βασικές αλλαγές στο μετρό

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμόπουλος, ένα από τα μέτρα για το μετρό αφορά στην παράταση της λειτουργίας του κατά την εορταστική περίοδο και σε άλλες μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στοχεύει στην αύξηση των δρομολογίων και τις Κυριακές, για τη στήριξη του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.

Αναλυτικά οι 5 «ειδήσεις» για το μετρό της Αθήνας:

  • Ολοκληρώνεται, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό, η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού του στόλου των οχημάτων 8ης παραλαβής της Γραμμής 1 (κατασκευής του 1985),
  • Δρομολογείται η απόκτηση επτά (7) διερευματικών συρμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο της Αθήνας,
  • Βελτιώθηκε (και θα συνεχίσει να βελτιώνεται) η συχνότητας των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής
  • Παρατείνεται η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για την διευκόλυνση και οικονομική μετάβαση των πολιτών σε αυτές αυξάνεται η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.
  • Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» το σενάριο ότι οι αλλαγές στο ωράριο του μετρό θα τεθούν σε εφαρμογή ήδη από τα προσεχή Χριστούγεννα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αλλάζει το μετρό! Πώς θα ανοίγουν οι μπάρες;

Μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό: Δείτε πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα του ΟΑΣΑ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share