Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος "έπεσε" θύμα διάρρηξης!

Τρεις μασκοφόροι προκάλεσαν ταραχή!

20 Νοεμβρίου 2019 18:44
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ταραχή προκάλεσαν τρεις μασκοφόροι το περασμένο Σάββατο αφού έκαναν διάρρηξη στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη! Δείτε ακόμα: Έπιασαν διαρρήκτες την ώρα που άνοιγαν το σπίτι στον Άλιμο!

Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου, η διάρρηξη έγινε το Σάββατο 16/11/2019 το βράδυ και το περιστατικό καταγγέλθηκε αμέσως στην αστυνομία, η οποία έσπευσε άμεσα στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαρρηκτών.

Πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Ανατολή» αναφέρουν ότι η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Η οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια και εύλογα προκαλείται το ερώτημα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς, η παραβίαση του οικιακού ασύλου του προκαλεί σοβαρή ανησυχία και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενδελεχώς.

Ιεροσυλία: Άδειασαν τα παγκάρια τεσσάρων ναών στην Δράμα!

Αδιανόητη διάρρηξη! Έβγαζαν το χαρτζιλίκι τους κλέβοντας παγκάρια σε εκκλησίες τέσσερις ανήλικοι ιερόσυλοι, οι οποίοι έδρασαν στην πόλη της Δράμας από τις 26 Αυγούστου ως τις 16 Σεπτεμβρίου!

Δείτε και αυτό: Τραγωδία στην Δράμα: Νεκρός από πτώση σε γκρεμό 30 μέτρων!

Στο διάστημα αυτό διέρρηξαν τα παγκάρια τεσσάρων παρεκκλησίων, ενώ επιχείρησαν να παραβιάσουν ακόμη ένα χωρίς να τα καταφέρουν!

Οι «άγουροι» διαρρήκτες είχαν καταφέρει να αρπάξουν διάφορα χρηματικά ποσά από τα παγκάρια, ωστόσο άφησαν πίσω τους ίχνη τα οποία αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για να εξιχνιάσουν τις κλοπές.

Οι δράστες ηλικίας 13 ως 16 χρόνων ταυτοποιήθηκαν, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας με κατηγορίες για κλοπή και απόπειρα κλοπής, που περιλαμβάνει τους γονείς τους για πλημμελή εποπτεία ανηλίκων.

Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Ιερόσυλοι περίμεναν να τελειώσει η κηδεία για κλέψουν το παγκάρι!

Δεν έχει όρια το θράσος των δραστών της κλοπής του παγκαριού του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Θεολόγο Εύβοιας. Δομοκός: «Πλανόδιοι πωλητές» χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο

Περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει μία κηδεία που τελούνταν στον ιερό Ναό και μόλις απομακρύνθηκαν κλήρος, επίτροποι και πιστοί για την ταφή, λεηλάτησαν το παγκάρι!

Την κλοπή δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Βασιλόπουλος, που ευχήθηκε στους κλέφτες «και εις ανώτερα»!

Διαβάστε την ανακοίνωση του πατέρα Γεράσιμου που αναμένει την αστυνομία για τα περαιτέρω:

«Πριν λίγη ώρα, ύστερα από την τέλεση κηδείας που έγινε στον Ιερό Ναό μας, κάποιοι ευλογημένοι αδελφοί μας φεύγοντας οι επίτροποι και το προσωπικό του Ιερού Ναού μας από τον Ναό, έσπασαν την πόρτα και έκλεψαν το παγκάρι..τους εύχομαι υγεία και χαρές πάντα η Παναγία και ο Άγιος Ιωάννης να τους προστατεύει.

Η ζημιά της πόρτας είναι μεγάλη θα επωμιστούμε ως εκκλησιαστικό συμβούλιο το κόστος και η ευχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς τους αδελφούς μου λεηλατώντας έναν Ιερό χώρο είναι και εις ανώτερα.. Ο Θεός να τους λυπηθεί..αναμένω την Αστυνομία για δακτυλικά αποτυπώματα και να γίνουν τα περεταίρω..Καλή Παναγία και καλή δύναμη..»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share