Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσεται η Βενετία! (Video)

Ήχησαν οι σειρήνες σήμερα το πρωί!

14 Νοεμβρίου 2019 13:05
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσεται η Βενετία! (Video)

Η κακοκαιρία "έπνιξε" την Βενετία στην κυριολεξία! Ήχησαν οι σειρήνες σήμερα το πρωί αφού η Βενετία κρίθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Οι εικόνες με την πλημμυρισμένη Βενετία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου!

Επίσης η πόλη προετοιμάζεται και για νέα επεισόδια του ίδιου φαινομένου, την ώρα που η κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένεται να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας φυσικής καταστροφής.

Οι περίπου 50.000 κάτοικοι του κέντρου της Βενετίας, η οποία έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της Unesco, ξύπνησαν σήμερα υπό τον ήχο σειρήνων. Τα νερά στην πόλη ανέβηκαν στο τρίτο επίπεδο, ένα λιγότερο από την Τρίτη το απόγευμα όταν η πλημμυρίδα έφτασε τα 184 εκατοστά, το μεγαλύτερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1966, όταν είχε φτάσει τα 194 εκατοστά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε που μετέβη στη Βενετία, συμμετείχε σε συνεδρίαση της νομαρχίας για την αντιμετώπιση της κρίση και στη συνέχεια επισκέφθηκε καταστήματα της πόλης, την οποία επισκέπτονται 36 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, το 90% των οποίων είναι αλλοδαποί. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της Ιταλίας Σέρτζιο Κόστα, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ιταλία: Ένας νεκρός από πλημμυρίδα που έπληξε την χώρα!

Η μεγαλύτερη πλημμυρίδα των τελευταίων 50 ετών έπληξε τις προηγούμενες ώρες την Ιταλία, συγκεκριμένα την Βενετία. Το ύψος του νερού άγγιξε τα 1,87 μέτρα και μέσα στις καταστροφές που άφησε πίσω της η πλημμύρα, ήταν και ο θάνατος ενός άντρα! Ο 78χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία όταν τα νερά μπήκαν στο σπίτι του...

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Κλειστά τα σχολεία λόγω της "Βικτώριας"!

Στο παρελθόν είχε καταγραφεί μεγαλύτερο ύψος πλημμυρίδας - 1,94 μέτρα το 1966.

Στην πόλη σήμανε συναγερμός καθώς κύματα χτυπούσαν την πλατεία του Αγίου Μάρκου. «Όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνάρο.

Από την πλευρά της η ακτοφυλακή επιστράτευσε επιπλέον σκάφη προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως θαλάσσια ασθενοφόρα.

Ήταν τόσο το νερό ώστε σε πολλές περιπτώσεις οι θαλάσσιοι ταξιτζήδες επέστρεψαν τους τουρίστες στα ξενοδοχεία μέσα από τα παράθυρα καθώς οι δρόμοι είχαν «βουλιάξει».

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές στο ξενοδοχείο Gritti Palace το οποίο στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μέλη βασιλικών οικογενειών αλλά και προσωπικότητες όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ηηθοποιούς όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Σε βίντεο το μπαρ του ξενοδοχείου βρίσκεται κάτω από το νερό:

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα: Μπλακ άουτ, πλημμύρες και άνεμοι 9 μποφόρ σαρώνουν το νησί! (Video)

Η κακοκαιρία έχει σαρώσει την περιοχή του Ιονίου και η Κέρκυρα έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα! Έχει πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού! Μπλακ άουτ και δυνατοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ ταλαιπωρούν τους κατοίκους!

Σε ποταμούς μετέτρεψε τους δρόμους, σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια», που πλήττει το νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Οι δυνατοί άνεμοι, που φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share