Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο καθηγητής που μετακόμισε με ένα κανό για..φοροαπαλλαγή!

Σκέφτεται και να ταξιδέψει με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι..

13 Νοεμβρίου 2019 09:29
Ο καθηγητής που μετακόμισε με ένα κανό για..φοροαπαλλαγή!

Ένας καθηγητής ταξίδεψε με ένα κανό στη διώρυγα Ριντό στον Καναδά, με κατεύθυνση την Οτάβα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να ξεγελάσει την εφορία! Τελικά τα κατάφερε, και η εφορία δέχτηκε τα έξοδα της "μετακόμισης", κάτι που αποτελεί την μοναδική περίπτωση στα χρονικά!

Δείτε επίσης: Απίστευτος: Μπήκε σε φέρετρο ως αντίδραση στους μαθητές του!

Ο Τζον Κόνεκνι μετέφερε όλα του τα υπάρχοντα με το κανό στην Οτάβα, για προσωρινή καλοκαιρινή εργασία. Η βάση του είναι μια κωμόπολη κοντά στο Τορόντο, αλλά τα καλοκαίρια διανύει μια απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, συνήθως με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, για να δουλέψει με προσωρινές συμβάσεις αλλού.

Η εφορία (ARC) επιτρέπει στους Καναδούς που ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων προκειμένου να εργαστούν ή να σπουδάσουν να δηλώνουν ορισμένα από τα έξοδα που κάνουν κατά τη μετακόμιση ώστε να έχουν φοροαπαλλαγή. Αυτό δεν συνέβαινε στον Τζον, καθώς του απέρριπταν όλα τα αιτήματα, και έτσι αποφάσισε να πάρει μια δραστική απόφαση.

Ο Κόνεκνι διέσχισε με το κανό του πέντε εθνικά πάρκα από όπου περνά το ποτάμι Ριντό, που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Στη διαδρομή του, κράταγε τις αποδείξεις από τα εισιτήρια εισόδου στα πάρκα και τις άδειες για να ανάβει φωτιά και παρουσίασε στην εφορία δαπάνες περίπου 1000 δολαρίων Καναδά (685 ευρώ).

Την περασμένη εβδομάδα, για καλή του τύχη ενημερώθηκε ότι οι δαπάνες του εγκρίθηκαν. Η εφορία δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, λέγοντας ότι είναι μια «μεμονωμένη περίπτωση».

Ο καθηγητής, σκέφτεται να συνεχίσει την τρέλα του και τώρα να ταξιδέψει με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι..

Φρίκη: Καθηγητής διαμέλισε μαθήτρια του! Οι λεπτομέρειες σοκάρουν!

Η φρίκη που προκαλεί η είδηση για τον καθηγητή που διαμέλισε την μαθήτρια του δεν έχει όρια! Ο ίδιος μάλιστα ήθελε να αυτοκτονήσει και να είναι ντυμένος Ναπολέων!

Ο διάσημος Ρώσος ιστορικός Όλεγκ Σοκόλοφ, που συνελήφθη χθες, Σάββατο, από τη ρωσική αστυνομία, η οποία τον είχε βγάλει από έναν ποταμό ενώ είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο το οποίο περιείχε δύο γυναικεία χέρια, ομολόγησε σήμερα ότι σκότωσε και διαμέλισε πρώην φοιτήτριά του. Κοζάνη: Φοιτήτριες του ΤΕΙ καταγγέλλουν παρενόχληση από καθηγητή!

Αυτός ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στους ναπολεόντειους πολέμους ήταν φανερά μεθυσμένος όταν οι αστυνομικοί τον έβγαλαν χθες το πρωί από τον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας, ενώ έφερε σακίδιο μέσα στο οποίο βρίσκονταν δύο γυναικείοι βραχίονες και ένα πιστόλι συναγερμού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε πέσει στον ποταμό όπου σκόπευε να πετάξει τα ανθρώπινα μέλη. Πρόθεσή του ήταν να απαλλαγεί εντελώς από το πτώμα και μετά να αυτοκτονήσει δημόσια, ντυμένος ως Ναπολέων, προσθέτουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Παραδέχθηκε την ενοχή του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ποτσούοφ, ο δικηγόρος του, προσθέτοντας πως ο 63χρονος ιστορικός, ο οποίος νοσηλεύεται με υποθερμία, εκφράζει τη λύπη του για την πράξη του και είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την αστυνομία. Θα εμφανισθεί αύριο, Δευτέρα, ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του.

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ φέρεται ότι δήλωσε στους ερευνητές πως σκότωσε στη διάρκεια καβγά την πρώην φοιτήτριά του Αναστάσια Γιετσένκο, με την οποία διατηρούσε σχέση και η οποία ζούσε στο σπίτι του. Μετά έκοψε το κεφάλι της, τα χέρια και τα πόδια της στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το πτώμα, διαβεβαιώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αναστάσια Γιετσένκο, 24 ετών, είχε επίσης πάθος για την εποχή του Ναπολέοντα και της άρεσε, όπως και σε εκείνον, να φοράει κοστούμια της εποχής εκείνης. Αφού υπήρξε φοιτήτριά του, συνέχισαν τη συνεργασία τους και είχε συνυπογράψει μαζί του βιβλία.

Κάτοχος έδρας Ιστορίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο Όλεγκ Σοκόλοφ ήταν συγγραφέας βιβλίων, μερικά από τα οποία είχαν μεταφρασθεί στα γαλλικά. Το 2003 είχε τιμηθεί από τη Γαλλία με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και είχε επίσης εργασθεί ως σύμβουλος σε ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Ναπολέοντα.

Στη Γαλλία ήταν επίσης μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Issep, της σχολής που ιδρύθηκε από την πρώην βουλευτή της άκρας δεξιάς Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία τον έπαυσε από τα καθήκοντά του μόλις ανακοινώθηκε η σύλληψή του.

Του άρεσε να μεταμφιέζεται σε Ναπολέοντα, αποκαλούσε τη σύντροφό του «Ιωσηφίνα»
Αυτός ο θαυμαστής του Ναπολέοντα ήταν, σύμφωνα με τους φοιτητές του, ένας ταλαντούχος καθηγητής που μιλούσε γαλλικά και μπορούσε να ερμηνεύει τους ρόλους τόσο του Ναπολέοντα όσο και των στρατηγών του. Όμως τους φαινόταν επίσης «παράξενος», καθώς του άρεσε να μεταμφιέζεται σε Ναπολέοντα και να αποκαλεί τη σύντροφό του Ιωσηφίνα.

Ο Φιόντορ Ντανίλοφ, ένας από τους παλιούς φοιτητές του, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Όλεγκ Σοκόλοφ θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους καθηγητές του πανεπιστημίου, αλλά και «εκκεντρικός», ένας άνθρωπος που άρχιζε μερικές φορές να φωνάζει στα γαλλικά στη διάρκεια των παραδόσεών του.

Η σχεση του με την Αναστάσια Γιετσένκο ήταν κοινό μυστικό, είπε. «Όμως όλοι ήταν εντάξει μ' αυτό, ήταν δική τους υπόθεση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το 2008 ο Όλεγκ Σοκόλοφ είχε χτυπήσει μια γυναίκα και είχε απειλήσει τη ζωή της, όμως ουδέποτε διώχθηκε για τις πράξεις αυτές.

Ο ιστορικός ήταν επίσης μέλος της Ρωσικής Εταιρείας Στρατιωτικής Ιστορίας, ενός οργανισμού που διευθύνεται από τον υπουργό Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Ο εν λόγω οργανισμός διέγραψε αμέσως κάθε ίχνος του Όλεγκ Σοκόλοφ από την ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share