Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καμπούλ: 7 ακόμη νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου με παγιδευμένα εκρηκτικά!

Θεωρείται πως η κίνηση ήταν βομβιστική επίθεση!

13 Νοεμβρίου 2019 08:20
Καμπούλ: 7 ακόμη νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου με παγιδευμένα εκρηκτικά!

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά περί τις 07:25 [τοπική ώρα· 04:55 ώρα Ελλάδας] στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας Καμπούλ, πολύ κοντά από το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Θρίλερ στην Γερμανία: Έγινε ισχυρή έκρηξη σε ορυχείο!

Ο πρώτος και ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων είναι 7 νεκροί και ισάριθμοι τραυματίες.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια.

Η βομβιστική επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα αφού ανακοινώθηκε πως αποφυλακίστηκαν δύο ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν και ένα του εξτρεμιστικού δικτύου Χακάνι σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση δύο πανεπιστημιακών, ενός Αμερικανού κι ενός Αυστραλού, που κρατούνταν όμηροι, εξέλιξη που κάποιοι αναλυτές θεώρησαν ελπιδοφόρα ως προς την προοπτική της ειρήνευσης.

Τραγωδία σε δίκη στην Ταϋλάνδη: Τρεις νεκροί!

Τραγωδία σε δίκη στην Ταϋλάνδη, με απολογισμό τρεις νεκρούς!

Σύγκρουση τρένων στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 60 τραυματίες!

Συγκεκριμένα, ένας πρώην αστυνομικός σκότωσε δύο ανθρώπους σε δικαστήριο στην Ταϊλάνδη προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, αφού άνοιξε πυρ κατά δύο εναγόντων και των δικηγόρων τους, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον τους και ότι αυτά που κατέθεσε ήταν ψεύδη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Τραγωδία στο Μεξικό: Πέντε νεκροί αστυνομικοί σε ενέδρα!

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δικαστήριο της επαρχίας Τσανταμπούρι, ανατολικά της Μπανγκόκ. Από τα πυρά του πρώην αστυνομικού έχασαν τη ζωή τους ένας από τους ενάγοντες και ένας από τους δικηγόρους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Μυστηριώδης θάνατος ζευγαριού: Πήγαν για καμπινγκ και τους βρήκαν νεκρούς! (photo)

Ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος κατονομάστηκε ως Ταρίν Τσανταραθίπ, και αυτοί που είχαν προσφύγει εναντίον του βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη εδώ και χρόνια για διάφορες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων μια αγωγή για κάποια έκταση γης και ποινικές υποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Σουρίγια Χονγκουιλάι.

"Όταν ο δικαστής βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο εναγόμενος έκανε το μη αναμενόμενο", πρόσθεσε ο Σουρίγια.

Τον Οκτώβριο δικαστής στη νότια Ταϊλάνδη αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος μέσα στο δικαστήριο, αφού προηγουμένως είχε αθωώσει πέντε μουσουλμάνους, που ήταν ύποπτοι για ανθρωποκτονία, επικρίνοντας το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα του.

Ανείπωτη θλίψη: 37 είναι οι νεκροί από επίθεση ενόπλων στην Μπουρκίνα Φάσο!

Μια τραγωδία με 37 νεκρούς συνέβη στην Μπουρκίνα Φάσο ύστερα από επίθεση ενόπλων! Η επίθεση αυτή σημειώθηκε ανάμεσα στα χρυσωρυχεία Φάντα και Μπούνγκου της Semafo, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Μπούνγκου. Έκρηξη στην Ιταλία! Γίνεται λόγος για εγκληματική ενέργεια!

Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις έχουν σημειωθεί στις ανατολικές και βόρειες επαρχίες της Μπουρκίνα Φάσο.

Από τις αρχές του 2015, σε επιθέσεις των τζιχαντιστών –που γίνονται ολοένα και συχνότερες και φονικότερες– έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 649 άνθρωποι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για περίπου 500.000 εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Στους 37 ανέρχονται οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60 από την επίθεση που δέχτηκε σήμερα μια αυτοκινητοπομπή της καναδικής εταιρείας χρυσού Semafo στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share