Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η ομίχλη "κάλυψε" την Πάρνηθα και το αποτέλεσμα... θα σας μαγέψει!

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους!

12 Νοεμβρίου 2019 19:35
Η ομίχλη

Η κακοκαιρία που θα πλήξει την Αθήνα αύριο είναι προ των πυλών και ήδη το τοπίο στην Πάρνηθα είναι σαν από παραμύθι! Η ομίχλη έχει καλύψει τα πάντα και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους! Απίστευτο: Δείτε από κοντά το σεισμικό ρήγμα της Πάρνηθας!

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την ομορφιά του φθινοπώρου στο βουνό όπου τα κοπάδια των ελαφιών μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2007, έχουν κατέβει και στα σημεία που είναι έντονη η ανθρώπινη παρουσία.

Ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας το τοπίο και τα χρώματα της φθινοπωρινής Πάρνηθας δίνουν στον επισκέπτη αίσθηση φυγής από την πραγματικότητα σε ένα τοπίο παραμυθιού.

Γιάννης Καλλιάνος: Έντονα καιρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις θα πλήξουν αύριο την Αθήνα!

Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα πλήξει την Αθήνα! Η "Βικτώρια" θα φέρει ισχυρές χαλαζοπτώσεις καθώς και έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι την Πέμπτη το πρωί! Η κακοκαιρία ήδη έχει ξεκινήσει να σαρώνει στο Ιόνιο!

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο τα φαινόμενα θα πλήξουν την Τετάρτη το πρωί. «Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική και στην Αθήνα θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις, οπότε οι μετακινήσεις θα είναι πολύ δύσκολες», επεσήμανε ο κ. Καλλιάνος.

Σήμερα θα πληγεί περισσότερο η Δυτική Ελλάδα και από το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αναμένεται λασποβροχή λόγω συγκέντρωσης σκόνης από την Αφρική.

Ο κ. Καλλιάνος χαρακτήρισε τη «Βικτώρια» το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο, το οποίο θα διαρκέσει 72 ώρες.

Προσοχή: Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου λόγω κακοκαιρίας!

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Δεν εκτελούνται δρομολόγια των πλοίων και τα πλοία της γραμμής είναι δεμένα από αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης: Η Βικτώρια έρχεται για να μείνει: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα! Που θα χτυπήσει;

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν οι ανέμοι και είναι πιθανή είναι η επαναλειτουργία του Πορθμείου. Σε κάθε περίπτωση όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνήσουν με το Λιμεναρχείο.

«Ισχυροί άνεμοι στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Προσαρμόστε την ταχύτητά σας. Ασφαλίστε τα φορτία σας» είναι η ανακοίνωση που ανάρτησε νωρίτερα στο twitter η “Γέφυρα Α.Ε”.

Συναγερμός στα Χανιά: Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία! (photos-video)

Έντονα προβλήματα προκάλεσε σε περιοχές νοτιοδυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η έντονη κακοκαιρία.

Γιάννης Καλλιάνος: «Ερχεται κακοκαιρία! Θα είναι δύσκολη η κατάσταση!»

Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του δήμου Κισσάμου και στην Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου του δήμου Καντάνου - Σελίνου κυρίως στην περιοχή του Βουτά.

Από την σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι και γεωργικές εκτάσεις, ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό 4 κατοίκων σε χωριά της περιοχής.

Επίσης από την κακοκαιρία που πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα στον δρόμο από την Παλαιόχωρα προς Κουντούρα. Ζημιές σε επιχειρήσεις προκλήθηκαν ακόμα και στην περιοχή Έλος.

Λόγω καταπτώσεων βράχων έχουν αποκλεισθεί οι οικισμοί Βουτά, Σαρακίνα και Σκλαβοπούλα. Με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Έλους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share