Σοκ: Ελέφαντας επιτέθηκε σε 5 ανθρώπους και τους σκότωσε!
Σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ελέφαντες!
Ελέφαντας επιτέθηκε σε 5 ανθρώπους και τους σκότωσε!
Ένα όνομα που πυροδοτεί πολλούς συνειρμούς και είναι συνδεδεμένο με ιστορίες τρόμου. Ελέφαντας, που προκάλεσε τον θάνατο πέντε χωρικών και του έχουν δώσει το όνομα «Μπιν Λάντεν», όπως ακριβώς τον πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, αιχμαλωτίστηκε, έπειτα από μια καταδίωξη στην πολιτεία Άσαμ (βορειοανατολική Ινδία).
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας άγριας ζωής αναζητούσαν το ζώο για πολλές ημέρες, μέσα στο δάσος, χρησιμοποιώντας drone και οικόσιτους ελέφαντες.
«Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο σήμερα… Δύο βελάκια», που περιείχαν ηρεμιστικό, «έριξαν ειδικοί εναντίον του», προκειμένου να πιάσουν τον ελέφαντα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος.
Στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι «να μεταφερθεί ο ελέφαντας σε ένα δάσος όπου δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές» πλησίον του, συμπλήρωσε.
Ο ελέφαντας σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ αυτών τρεις γυναίκες, όταν επιτέθηκε, τον Οκτώβριο, στην περιοχή Γκοαλπάρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του για 24 ώρες.
Σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ελέφαντες στην Ινδία, τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο
Ινδία: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί σε πλημμύρες!
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες στη βόρεια Ινδία σε πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καθυστερημένες βροχές της εποχής των μουσώνων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
Δείτε επίσης: 25χρονος στην Ινδία πήρε φωτιά από ένα καλώδιο!
Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές και 27 στο γειτονικό Μπιχάρ εξαιτίας των ασυνήθιστα καθυστερημένων βροχοπτώσεων της εποχής των μουσώνων, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν σταματήσει στην περιοχή.
Κανονικά η εποχή των μουσώνων ξεκινά κανονικά τον Ιούνιο και τελειώνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
«Μόνο στην Πάτνα (την πρωτεύουσα του Μπίχαρ) έχουν πέσει 226 χιλιοστά βροχής από την Παρασκευή», δήλωσε ο Μ. Ραμασάντρου αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.
Η πόλη αυτή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις βροχοπτώσεις, με το νερο να φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο σε πολλούς δρόμους και σπίτια και καταστήματα να έχουν πλημμυρίσει, ακόμη και πτέρυγες νοσοκομείων.
Στην περιοχή Μπάλια του Ούταρ Πραντές οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν 900 κρατούμενους από φυλακή.
Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στο κρατίδιο Γκουτζαράτ (δυτικά) και τη νότια Ινδία.
Στο σημερινό της δελτίο η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας ανέφερε ότι οι βροχοπτώσεις στο Μπιχάρ φαίνεται ότι θα περιοριστούν σχετικά, όπως και στο Ούταρ Πραντές, αλλά δεν θα σταματήσουν, τουλάχιστον όχι τις επόμενες τέσσερις με πέντε ημέρες.
Ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι βροχοπτώσεις αυτής της περιόδου των μουσώνων φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τον μέσο όρο για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, ενώ θα είναι οι πιο σφοδρές που έχουν καταγραφεί από το 1917.
Τον Ιούλιο από τους μουσώνες έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 650 άνθρωποι στην Ινδία, το Νεπάλ, το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν.
Τραγωδία: 19 νεκροί από πυρκαγιά σε βιοτεχνία βεγγαλικών!
Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε βιοτεχνία βεγγαλικών στη βόρεια Ινδία, όπου τα συνεργεία διάσωσης δίνουν ακόμη μάχη με την πυρκαγιά για να βρουν επιζώντες.
Τα κτήρια όπως και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη στη βιοτεχνία, η οποία βρίσκεται στην πόλη Μπατάλα (κρατίδιο Πεντζάμπ) και σε πολυσύχναστη συνοικία, με τις αρχές να φοβούνται ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης.
Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, ο Αμαρίντερ Σινγκ, δήλωσε «βαθιά θλιμμένος για τους θανάτους αυτούς», σε μήνυμά του στο Twitter.
Οι εκρήξεις είναι συχνές στα παράνομα εργαστήρια βεγγαλικών, κυρίως κατά τη διάρκεια των εορτασμών το φθινόπωρο της ινδουιστικής γιορτής Ντιβάλι, της λεγόμενης «γιορτής του φωτός» κατά την οποία υπάρχει μεγάλη ζήτηση βεγγαλικών.
Πολλά από τα εργοστάσια αυτά δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και λειτουργούν χωρίς άδεια. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.