Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ενδέχεται να αναιρεθεί η απόφαση της αποφυλάκισης του Κορκονέα!

Τι ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

11 Νοεμβρίου 2019 18:18
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ενδέχεται να αναιρεθεί η απόφαση της αποφυλάκισης του Κορκονέα!
Follow us on Google News

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση αποφυλάκισης του Κορκονέα! Εσφαλμένα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου!

Η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού, με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, είχε ως συνέπεια να… σπάσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, και ο καθ΄ομολογία δολοφόνος του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να βρεθεί αυτόματα εκτός φυλακής, καθώς είχε ήδη εκτίσει 11 χρόνια, από την επιβληθείσα ποινή των 13 ετών, ενώ στον χρόνο έκτισης προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Ωστόσο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Δολοφονία Αλέξης Γρηγορόπουλος Κορκονέας

Κατόπιν αυτής της σημαντικής εξέλιξης η «υπόθεση Κορκονέα» θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Και σε περίπτωση που η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της επίμαχης απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σοκάρουν τα λόγια της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Το παιδί μου στο χώμα οι δολοφόνοι ελεύθεροι»

Αλέξης Γρηγορόπουλος παιδί μητέρα δολοφόνοι

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ζητάει – μέσω γραπτής δήλωσης - η κοινωνία να δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Εκτός φυλακής ο Κορκονέας!

«Το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους», τονίζει, μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωση της Τζίνα Τσαλικιάν:

«Της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν

(Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία , το νομικό και δικαστικό κόσμο η απαράδεκτη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση Σαραλιώτη, η μητέρα του αδικοσκοτωμένου Αλέξανδρου αισθάνεται την ανάγκη να διατυπώσει τις παρακάτω σκέψεις):

Το παιδί μου δολοφονήθηκε από ένα στυγερό δολοφόνο και από τον αδίστακτο συνεργάτη του.

Αλλά το παιδί μου δεν δολοφονήθηκε μια φορά. Δολοφονήθηκε ξανά και ξανά από την υπεράσπιση των δολοφόνων και τους υποστηρικτές τους με συκοφαντίες, που αν και καταρρίφθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονία, συνέχισαν να επαναλαμβάνονται.

Έχω υποφέρει πολλά και έχω υποστεί όλες αυτές τις δολοφονίες του παιδιού μου και αντί να ακούσω μια ειλικρινή συγγνώμη από τους δολοφόνους και τους συκοφάντες υποστηρικτές τους, αντιμετώπισα τόση εχθρότητα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, που με εμπόδισε να παρακολουθήσω αυτή τη δίκη. Ήθελα μόνο να φωνάξω δυνατά και να με ακούσει ολόκληρη η κοινωνία: «Εγώ είμαι η μάνα του αδικοσκοτωμένου παιδιού, δεν είμαι η μάνα του δολοφόνου». Οι γονείς όμως του δολοφόνου αντιμετωπίστηκαν με μεγάλη κατανόηση από το δικαστήριο.

Τώρα ήρθε και το ολοκληρωτικό χτύπημα. Το παιδί μου στο χώμα και οι δολοφόνοι ελεύθεροι.

Το άδικο όμως δεν πνίγει μόνο εμένα, πνίγει ολόκληρη την κοινωνία. Την κοινωνία που θέλει να ζήσει ειρηνικά και να χαρεί τα παιδιά της. Αυτή η κοινωνία ας δείξει με όποιο ειρηνικό τρόπο διαθέτει ότι η δικαστική απόφαση δεν συμβαδίζει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share