Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νέος Ποινικός Κώδικας: Φυλάκιση έως και 2 έτη για όσους βρίζουν τα θεία!

Αυστηρότερες ποινές και για παιδεραστές!

11 Νοεμβρίου 2019 15:57
Νέος Ποινικός Κώδικας: Φυλάκιση έως και 2 έτη για όσους βρίζουν τα θεία!

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης όπου προβλέπονται αυστηρότερες ποινές στους διακινητές μεταναστών, στους παιδεραστές, αλλά και όσους βρίζουν τα θεία, προειδοποιώντας πως η ποινή φυλάκισης θα είναι έως και 2 έτη.

Θρίλερ στον Εβρο: Τζιχαντιστής εγκλωβίστηκε στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας!

Αναλυτικά οι τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου νόμου ανακοίνωσε ο κ. Τσιάρας:

Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Αυστηροποιείται το πλαίσιο τιμώρισης του βιασμού (άρθρο 336 του ΠΚ που αφορά και στο βιασμό ανηλίκων).

Προβλεπόταν κάθειρξη 5 έως 15 έτη τιμώρησης και έγινε κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών. Επίσης, εάν ο βιασμός έγινε από 2 ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού, αντί για 10, 15 έτη τιμώρισης, η ποινή μεταβλήθηκε σε ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη 10, 15 χρόνια.
Αυστηροποίηση του πλαισίου τιμώρισης της διακίνησης μεταναστών. Ήδη, ο νόμος προέβλεπε αυστηρή ποινή. Τώρα αυξάνονται τα πρόστιμα και οι ποινές. Η ποινή και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι για κάθε μεταφερόμενο άτομο.

Αναφορικά με την κλοπή από δύο ή περισσότερους, απαλείφεται, από το συζητούμενο σχέδιο νόμου, η διάρρηξη και πλέον εάν η κλοπή τελέστηκε από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή.
Τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 7, έτσι ώστε στην απόφαση να αναφέρονται ρητά οι λόγοι που δικαιολογούν την κρίση του δικαστηρίου για την επιμέτρηση της ποινής που επέβαλε. «Στο προηγούμενο καθεστώς για την επιμέτρηση της ποινής χρειαζόταν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που θα οδηγούσε σε σωρεία αναιρέσεων. Δεν χρειάζεται πλέον φλυαρίες στην απόφαση, και όπως όλα τα χρόνια είχε αιτιολογία η απόφαση, έτσι θα έχει και τώρα. Το ζήτησε η Ένωση Εισαγγελέων, το ζήτησαν οι δικαστές», δήλωσε ο υπουργός.

Κώστας Τσιάρας: Η εκτόξευση μολότοφ θα τιμωρείται με δέκα χρόνια φυλάκισης! (Video)

Ο Κώστας Τσιάρας μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και δήλωσε ότι η χρήση μολότοφ είναι αδίκημα και θα τιμωρείται με δέκα χρόνια φυλάκισης! Σοκ στην Φθιώτιδα: Νεαρός έριχνε μολότοφ σε σπίτι με μικρά παιδιά!

Τι έδειξαν τα στοιχεία για την χρήση μολότοφ στην Ελλάδα;

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε χρήση μολότοφ στην Ευρώπη», είπε ο Κώστας Τσιάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα είναι βαρύ αδίκημα η εύρεση υλικών για την κατασκευή της.

Ο Υπουργός σημείωσε πως «αλλάξαμε ζητήματα που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζοντας πως «η Δικαιοσύνη υπάρχει για να προστατέψει τους πολίτες» και αναφέρθηκε σε «σωρηδόν αποφυλάκιση ανθρώπων που έκαναν βαριά εγκλήματα».

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ειδικότερα, φέρνοντας παραδείγματα αυστηροποίησης ποινών αναφέρθηκε στην τρομοκρατία, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, η οποία μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την ενεργή δωροδοκία, που «ήταν θέμα για το οποίο τιμωρούμασταν».

Χαμός στα Εξάρχεια: Άγρια επεισόδια με μολότοφ και χρήση χημικών!

Αναφέρθηκε όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην υποχρέωση της χώρας για την επαναφορά του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Το προηγούμενο διάστημα η ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να επέμβει για διατάραξη κοινής ησυχίας, πλέον την αναβαθμίσαμε σε πλημμέλημα», συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share