Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ! (Video)

Μάχες μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων!

11 Νοεμβρίου 2019 12:56
Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ! (Video)

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων.

Συνελήφθη ο 25χρονος με ηρωίνη κοντά στην ΑΣΟΕΕ!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε ρίψη μολότοφ και η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Όλα αυτά γίνονται λίγες ώρες μετά την απόφαση της συγκλήτου να κλείσει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα.

ΑΣΟΕΕ: Μέχρι τις 17 Νοεμβρίου θα παραμείνει κλειστή!

Μετά τον εντοπισμό του «επιχειρησιακού στρατηγείου» η ΑΣΟΕΕ αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι τις 17 Νοεμβρίου!

Πιο συγκεκριμένα, η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από αύριο, Δευτέρα, έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση από τη Σύγκλητο έχει ως εξής: «Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση».

ΑΣΟΕΕ: Πέτρες, κουκούλες και ρόπαλα ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την έφοδο που πραγματοποίησε! (Video)

Ένα βίντεο από την έφοδο που έκαναν αστυνομικοί στην ΑΣΟΕΕ έδωσε η ΕΛΑΣ στην δημοσιότητα! Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στην σχολή;

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε τρεις εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν από κατάληψη. Η επιχείρηση αυτή ήταν στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και όπου γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η έρευνα της αστυνομίας έγινε σε χώρους της ΑΣΟΕΕ που τελούσαν υπό κατάληψη!

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ στα πανεπιστήμια», αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε εξοπλισμό για επιθέσεις στην ΑΣΟΕΕ!

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών.

Πολλά τα κράνη και οι κουκούλες που βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ!

Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους της ΑΣΟΕΕ πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι χώροι αυτοί σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου. «Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις», ξεκαθάρισε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στον απόηχο καταγγελιών από φοιτητές ότι στους χώρους του πανεπιστημίου παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ αλλά και τις ανησυχίες που εξέφρασε η σύγκλητος του ιδρύματος για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων σε αυτό.

Αντιτρομοκρατική: "Ευτυχώς προλάβαμε! Ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα!"

Ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής δήλωσε ότι ευτυχώς πρόλαβαν και εντόπισαν την οργάνωση γιατί ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα τις επόμενες ημέρες! Στην Κυψέλη η κεντρική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης!

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μια 39χρονη γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, πλαστογραφία και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τϋπου, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής άφησε να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες τρομοκράτες ετοίμαζαν κάτι πολύ μεγάλο και η αστυνομία τους πρόλαβε. Εκτός από τα Καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά οι τρομοκράτες είχαν επίσης διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης, φάρο ασθενοφορου και λέιζερ και η εκτίμηση είναι ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγάλο νυχτερινό χτύπημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι αστυνομικοί τρόμαξαν με την ποσότητα και τη δύναμη των εκρηκτικών υλών που βρήκαν στο διαμέρισμα της οδού 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό.

«Αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα, όπως ξέρετε. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Λευτέρη Χαρδαλιά.

Πιθανόν ετοίμαζαν επίθεση με ασθενοφόρο

Μία από τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα ευρήματα κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι ότι ενδεχομένως η Επαναστατική Αυτοάμυνα να ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ασθενοφόρο.

Το χτύπημα αυτό ίσως να γινόταν με χρήση καλάσνικοφ, ή παγιδεύοντας το ασθενοφόρο με εκρηκτικά, όπως έκανε ο Επαναστατικός Αγώνας. Εξάλλου, ανάμεσα στα ευρήματα ήταν κάποια αυτοκόλλητα ασθενοφόρου.

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής που οδήγησαν στις συλλήψεις των μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share